Sevgili Cazseverler! İstanbul’a yakışır kalite ve büyüklükteki biricik Performans Sanatları Merkezimiz Zorlu PSM’de, 3-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Caz Festivali boyunca caz çatısı altında, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock gibi müzik türleri arasında coşmaya hazır mısınız? Üstelik bu festivalde sadece müzik performanları değil, konsept partiler, paneller ve atölyeler gibi ücretsiz yan etkinlikler de yer alıyor.

zorlu-psm-konser-caz-festival-jazz-festival-konser

Zorlu PSM Caz Festivali’nde performans sergileyen müzisyenler hakkında da biraz bilgi vermem gerekirse; program kapsamında İskandinav cazının babası olarak tanımlanan, ayrıca new age ve dünya müziği de yapan Norveçli usta saksafoncu Jan Garbarek, Hintli perküsyoncu ve besteci Trilok Gurtu, Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo ve İspanyol flamenko virtüozü Tomatito, çağdaş klasik müzik ve dünya müziğinin en saygın isimlerinden biri olan Alman multi-enstrümantalist sanatçı Stephan Micus gibi dünyaca ünlü pek çok ismi burada canlı izleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

beth-hart-zorlu-psm-konser-caz-festival

Ayrıca Okay Temiz‘in Türk folklörü ve sufi müziğinden ilham alırken, caz müziğini doğaçlamayla birleştiren projesi “Oriental Wind”, “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” adlı Nezih Ünen imzalı belgesel filmin müzikleri, Önder Focan ve Şallıel Kardeşler’in ortak projesi Funkbook, Hologram İmparatorluğu ile ilk albümü Develerle Yaşıyorum’daki başarısını devam ettiren Gaye Su Akyol, gibi daha pek .ok sevilen sanatçı, 12 Mayıs tarihine kadar Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşuyor. Ben de yoğun seyahat programıma rağmen, festival ruhunu bizzat yerinde yaşamak için kendime dünyaca ünlü kadife sesli soul, rock ve blues şanatçısı Beth Hart’ın 10 Mayıs akşamı gerçekleştireceği konseri seçtim.

okay-temiz-oriental-wind-zorlu-psm-konser-caz-festival

Konser programına paralel olarak, ücretsiz film ve belgesel gösterimleriyle de Zorlu PSM Amfi ve Ana Tiyatro’yu yine müziğin başrolde olduğu, adeta bir sinema merkezine çeviren Zorlu PSM’de festivalin ilk gecesindeki  ücretsiz etkinlikler arasında Blues Brothers film gösterim, vardı. Çok istedim ama kaçırdım maalesef.

gaye-su-akyol-sarki-konser-zorlu-psm

Diğerlerini kaçırmayalım bari derseniz, yine aynı şekilde mesela bu akşam, yani 6 Mayıs Cumartesi günü ise, sizleri Zorlu PSM Ana Tiyatro’da Türkiye’nin en büyük sinema perdelerinden birinde, üç filmlik ücretsiz bir maraton bekliyor:

  • K. Simmons’a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını getiren muhteşem oyunculuğuyla akıllara kazınan filmi “Whiplash
  • Nick Cave’in dünyadaki 20.000. gününe şahitlik eden “20.000 Days On Earth” ve
  • Asif Kapadia’nın yorumuyla, çarpıcı bir Amy Winehouse portresi sergilediği belgesel filmi “Amy”.

amy-movie-film-amy-winehouse-sinema-belgesel-zorlu-psm

Ücretsiz workshop’lar, konserler, partiler, paneller ve plak pazarından oluşan yoğun yan etkinlik programı bulunan bu festivalde, ayrıca Beden Perküsyonu Atölyesi ve Swing İstanbul eğitmenlerinin eşliğinde gerçekleşecek Swing atölyesine de katılabilirsiniz.

zorlu-psm-caz-festivali-jazz-festival-konser

Festivalde gerçekleşecek konserler ve bilet ücretleri kadar, ücretsiz sinema gösterileri partiler ve paneller için de Zorlu PSM’nin web sitesine göz atabilirsiniz.

1 Yorum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz