Eşyalarımızı Nasıl Elemeliyiz?

Bu konuda kıstas ne olmalı? Son bir senedir hiç giymediğiniz, aklınıza bile gelmeyen elbiseler, emin olun, bundan sonra da pek kullanmayacağınız parçalardır. Yine de aralarında kıyamadığınız veya çok yakında tekrar moda olacağına inandıklarınız varsa, en güzeli, elinize alın ve “Buna sahip olmak beni mutlu hissettiriyor mu?” diye bir kendinize. Dürüst cevabınıza göre tutun veya kenara ayırın. Aynı şeyler ayakkabılar, çantalar, kişisel bakım ürünleri mobilya ve mutfak eşyaları vs. için de geçerli.

Moda demişken, hani “Moda insanın kendine yakışanı giymesidir” diye meşhur bir söz vardır, bilirsiniz. Geçenlerde bunun başka versiyonunu gördüm çok güldüm: “Nem, insanın kendine yapışanı giymesidir” diyordu. Gerçekten de size tavsiyem Yaz-Kış fark etmez, bir ürün satın alırken, mümkünse yüksek oranda pamuklu bir kumaştan olmasına ve cildinize hava aldırmasına özen gösterin. Çünkü hiç hava aldırmayan polyester kıyafetler, insanı turşu gibi kokutmak için yaratılmış adeta. Özellikle toplumumuzda her gün vücut duşu alma konusunda maalesef vurdumduymazlık had safhada olduğundan ve koltuk altı roll-on kullanımı da ciddiye alınmadığından, özellikle metro-metrobüs gibi kalabalık yerlerde bazen öyle vakalar oluyor ki, kokudan bayılmamak mümkün değil. Biz kısa süreliğine bile buna katlanamazken, bütün gün acaba kendisi kendisine nasıl katlanıyor onu merak ediyor insan. Neyse, kısaca polyester kıyafetleri çok da şeetmeyin rica edicem:)

Elbise Dolapları Nasıl Düzenlenmeli?

Bakın göreceksiniz, elbiselerinizi eledikten sonra, dolap düzenlemek çok daha kolay olacak. Benim takdiğim, aynı tür ürünleri bir arada istiflemek şeklinde. Yani nedir? Hala bu mevsim giyebileceklerimiz için düşünürsek; polo yaka t-shirtleri düzgünce katlayıp, üst üste; Bisiklet yaka olanları ayrı bir sıra halinde katlayıp, yine üst üste yerleştirmeyi; ve kış için de aynı mantıkla, boğazlı kazakları bir yerde, diğerlerini ayrı bir sırada sınıflandırmayı seviyorum. Bu sayede aradığımı hemencecik bulabilmek hem zaman tasarrufu hem de moral oluyor bana. Aradan bir şey almak gerektiğinde de, öyle ucundan tutup, çekiştirmek ve tüm dolabı bozmak yerine, marketlerde rafları düzenlerken kullandıkları forkliftler mantığında, almak istediğiniz şeyin hemen üstünden elinizi geçirerek, üstündekileri hafifçe yukarı kaldırırsanız, alacağınız aldıktan sonra da düzgünce yerine bırakırsanız, uzun süre istediğiniz “cilloplukta” dolabınız olur.

elbise-dolap-ici-nasil-duzenlenir

Askıda durması gereken elbiseler için de aynı şekilde; eteklerimin bir arada, pantolonlarımın bir arada, ceket ve mont türü şeylerimin bir arada olması, hatta mümkünse renklerine göre sırayla gitmesi, dolaba baktığımda aşırı mutlu olma sebeplerimden biri. Ama bu degrede konusunu çok sevmekle birlikte, uygulamada biraz zorlukları olabiliyor. İlk başta düzenlense bile, zaman içinde kullanım esnasında bu düzeni korumak azıcık zor çünkü.

Aksesuar Çekmecesi Nasıl Düzenlenmeli?

Çorap ve Kemer Çekmeceleri Nasıl Düzenlenmeli?

Kenara Ayırdığım Elbise ve Eşyaları Ne Yapsam?

6 YORUM

  1. Yine muhteşemsin yineee süpersin yaa ne güzel de anlatmışsın ne güzel de izah etmişsin bayıldımmm…Birde en çok güzel güzel atasözleri ile nede güzel süslemişsin yazıyı bir değil iki veyaa üç kere okumuşundur çok zevk aldım yine ne zaman sonu geldi dedim tekrar baştan okudum bizi o kadar güzel bilgilerle aydınlattın… Amaa sennn nasıl güzellikte bir insansın yaaa kendi evini ve dolabını bizlerle paylaştığın için…Sevgilerimle…..

    • Elifcim her zamanki gibi yine çok tatlısın. Bunca yıllık mağazacılık tevrübenle eminim ki anlattıklarımın çok daha güzelini kendin yapıyorsundur, ama senin o zarif ve düşünceli yapın var ya… Çok seviyorum. Hep böyle kal. İyi ki varsın.

  2. Bu yazı gerçekten bir harika. Hem üslubu, hem akıcılığı çok iyi hem de içeriği. Dolap Düzenlemesinden çok daha fazlasını anlatıyor kesinlikle. Elinize, emeğinize sağlık. Benim de bu bezgin Bekirlikten kurtulup, bu isleri çoktan yapmam lazımdı neyse daha da geç kalmamak icin bir uyarı sayayım bu Harika yazıyı. İyi ki varsınız, sevgiler…

  3. Ne kadar emek dolu bir yazı olmuş yine okumak çok keyifliydi yine.Tam mevsim dönümündeyiz hazır yazlıklar kalkacak yakın zamanda kışlıklar çıkacak bu tüyolar çok işime yarayacak

  4. Konmari yaptığım dönemde tüm dolapları ayıklamıştım. Hala dolapları açtığımda aynı gülümseme oluyor yüzümde. Evimide sadeleştirdim. Girince huzur veriyor insana. Yalnız instagram nazarına fena inanıyorum. Açık hesapta zaten resim yok ta özel hesaba ne zaman Ada’nın resmini koysam ateşleniyor çocuk. Bir kaç kişiden daha duydum bunu. Instagram korkutuyor biraz 🙂

    Negatif düşünce içinde 21 gün olumlamaya başladım. Pozitif düşünüyorum. Ne düşünürse onu yaşıyor insan. O zaman iyi düşünelim iyi olsun 🙂

    En kocaman sevgiler

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz