Zamanında kendi kına gecesini bile, sırf bu tarz buluşmaları sevmediği için yapmayan birisi var karşınızda… Ve o kişi sınırlı sayıda davetliyle, sadece çok özel bir kaç kişi olacağımızın garantisini, organizasyonu yapan sevgili arkadaşı Yaprak Yapsan’dan alınca, kendisini kıramayıp, hayatının ilk “kız kıza pijama partisi”ne katılmaya söz veriyor. Pijama partisi nasıl olur, gerçekten pijama mı giyilir? Filmlerdeki gibi yastık savaşı da yapılır mı? Bütün akşam kadın-erkek ilişkileri üzerine mi konuşulur acaba? Sabaha kadar uyumadan beyler mi çekiştirilir? Kafamda komik komik deli sorular… Çünkü “Şeytan Tüyü Var Sende” isimli son kitabının raflarda yerini almasını beraber kutlamak üzere davet edildiğimiz, bu özel geceye ev sahipliği yapan kişi; “İlişki Stratejisti” ve “Bilinçaltı Uzmanı” Sevgili Seda Diker’den başkası değil.

usengec-sef-seda-diker-cok-satan-kitap-seytan-tuyu

Seda Hanım, Robert Kolej’in ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuş. Banka yöneticiliği yaparken, çocuğu olmadığını fark ederek, işinden ayrılıp, 6 kez yapılan tüp bebek tedavisi işe yaramayınca bu konunun sebebini bulmaya kendisini adamış. İstanbul’da katıldığı ilk Regresyon terapisi eğitiminde büyük bir şaşkınlıkla bilinçaltında hamile kalmasını kendi kendine nasıl engellediğini keşfetmiş. Sonrasında Meditasyon ve Enerji Şifacılığı eğitimleri ve ABD’de ileri düzey Hipnoz ve Regresyon eğitimlerini de tamamladıktan sonra, kendi deyimiyle “kendi bilinçaltını ve duygularını temizlemiş” ve akabinde hamile kalabilmiş.

“Bilinçaltına indiğimizde, hamilelik ve annelik duygularının, dişilik ve kadınlık duygularına çok bağlı olduğunu görüyoruz” diyor. Erkeklerle bir türlü düzgün ilişki kuramayan, mutlu olamayan ya da evlenemeyen kadınların bilinçaltlarındaki kök korkularla, hamile kalamayanlarınki birbirine çok paralelmiş  ve söylediğine göre, bu durum, kendi çocuk isteme sürecinde de böyle olmuş. Bu bilgiye sahip olmayan kadınlarda, genelde değersizlik ya da terk edilme korkuları ortaya çıkıyormuş ve çocuğu olamadığı için kendisinde de büyük bir “kaybetme korkusu” varmış. Dişilik değerlerini elde edebilmek için ABD de Tantra eğitimi de almış.O gece kızkıza sıcak ve samimi geçen söyleşimizde, hem bu konularda aramızda merak edilenleri cevapladı, hem de davetlilerini kırmayarak, minik bir Tantra dansı gösterisi yaptı.

usengec-sef-seda-diker-cok-satan-kitap-seytan-tuyu

Özetle; Hayatlarında devamlı, bir türlü içinden çıkamadıkları kısır döngüleri tekrar tekrar yaşayanlar için; bunun kaynağında o kişinin, zihninin ört bas etmesinden dolayı farkına bile varmadığı kökleşmiş korkularının yattığını söylüyor. Dediğine göre mesela kaybetme korkusu yaşayan bir kadın, aslında çok güzel gidebilecek bir ilişki yaşarken, her an karşısındakini kaybedeceğinden korkup, ortada henüz hiç bir sebep bile yokken, gereksiz sorunlar çıkarabiliyormuş.Sevgiye aç olan ve kendisini değersiz hisseden bir kişi ise, bu açlığını gidermek için kenndisii yemeğe verip, kilo problemi yaşayabiliyormuış. Hiç bu yönden düşünmeiştim, ilginç değil mi? Kendisi de aldığı eğitimlerle bu gibi durumlarda o eksikliği veya o duyguyu tesbit edip, kökenine inerek, yerine olumlu duygular yerleştirme konusunda devreye giriyormuş.

Kötü giden ilişkileri aşka çevirmek, ayrılık acısını yenmek, engel koyan korku kalıplarını bulup temizlemek derken, kişinin özgüvenini kuvvetlendiren bu tarz çalışmalarını, araştırma ve birikimlerini, şimdiye kadar yayınlanan pek çok kitabında olduğu gibi, son kitabı “Şeytan Tüyü Var Sende”de de örneklerle anlatmış.

usengec-sef-seda-diker-cok-satan-kitap-seytan-tuyu

O akşama dönecek olursak… Hilton Bomonti Hotel’deki davete giderken, ben her ihtimale karşı yanıma pijamamı da, eşofmanlarımı da aldım. O akşam kar bekleniyordu, ne olur ne olmaz, değil mi ama?:) Olur da yollar kapanır daotelde konaklarsak, mayom dahil (Yaa gülmeyin!:) her tür tedbirimi almıştım. Kar yolları belki kapatmadı ama hiç birimiz bu güzel akşamın bitmesini istemedik. Bir grup eğlenceli hanımla davet mekanımızda, aşk, kadın-erkek ve ilişkiler üzerine Seda Diker tarafından aydınlatıldığımız,  bol kahkahalı sohbetlere daldık.

usengec-sef-seda-diker-cok-satan-kitap-seytan-tuyu

Kitabın lansmanını bir arada kutladığımız bu tatlı gecede, hem yüksek aurasıyla her birimizi adeta büyüleyen Seda Diker’in enerjisi, hem de bir arada olduğumuz ekibin uyumu, Yaprak tarafından öylesine özenle seçilmişti ki, “iyi ki katılmışız dediğimiz” bir davet oldu hepimiz için de:)
seda-diker-cok-satan-kitap-seytan-tuyu-kutlama

İlk haftasında “çok satanlar listesi”nde yerini alan bu kitapta “Duygu oluşturmak sanattır” diyen Seda Diker, karşı tarafta duygu oluşturabilmenin inceliklerini, gerçek olaylardan derleyerek kaleme aldığı hikayeler üzerinden anlatıyor.
usengec-sef-seda-diker-cok-satan-kitap-seytan-tuyu

Kitabın arka kapağında Yazar “Bir takım güzel duyguları, sevgi ve aşkı hissettirebildiğin ve hissettiğin kadar ilişki yaşarsın. Yoksa “belirsizlik” içinde gidersin. Oysa “duygu oluşturma sanatı”nı öğrenirsen, ilk günden başlayarak, en uzun ilişkide, hatta evliliğinde bile aşk ve tutkuyu sürdürebilirsin.” diyor.

“Ne söylediğin değil, nasıl söylediğin; ne yaptığın değil, nasıl yaptığın önemlidir. Herkes bir ilişki yaşıyor ama sen güzel duygular, aşk, sevgi, güven, arzu ve bağ oluşturarak yaşa!” derken de sağlam bir ilişkinin şifrelerini sunuyor.

Okumadan uyumadığım baş ucu kitaplarımın arasına hemen eklediğim, 344 sayfalık bu sürükleyici kitabı, ben bir kaç akşamda hemen bitirdim bile.

Acaba diyorum Instagram hesabım @usengecsef‘den bir duyuru yapsam da Seda Diker tarafından, adıma imzalı bu değerli kitabı, ben de bir takipçime hediye mi etsem? Ne dersiniz? O zaman en iyisi sürprizlerime hazırlıklı olun ve beni tüm sosyal medya hesaplarımdan takipte kalın:)
———————————

Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz