Alman bir anne ve Fransız bir baba… Ortaya çıkan duru bir güzellik ve Allah vergisi bir ses… İşte karşınızda Patricia Kaas! Fransız şansonlarını pop, blues ve caz tınılarıyla buluşturarak o kendine özgü tarzı ve güçlü sesiyle seslendiren Sevgili Patricia, bundan sadece bir kaç hafta önce, 26 Ekim Perşembe akşamı, Zorlu PSM‘deydi. Şimdiye kadar 20 milyona yakın albüm satan ve 21. yüzyılda Fransa’yı ilk 10’a çıkaran bir kaç sanatçı arasından sıyrılan Patricia, sevenlerine yine unutulmaz bir konser yaşattı.

Profesyonel müzik kariyerine 13 yaşında başlamış

Patricia Kaas, profesyonel olarak müziğe daha 13 yaşında, Almanya’da sahne aldığı bir gece kulübünde başlamış. Üstelik sponsoru da ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu’ymüş. Risk alıp, işin zor kısmını seçtiğini söyleyebiliriz çünkü İngilizcenin böylesine baskın olduğu müzik dünyasında “Fransızca” şarkılarla, böylesine kısa sürede bu derece bilinir hale gelmesi öyle kolay olmadı eminim ki.

patricia-kaas-zorlu-psm-konser-usengec-sef

“Les Hommes Qui Passent Maman”

İlk single’ı “Jalouse”u 1985’de yayınladıktan tam 5 sene sonra, dünya çapında kendisine ün kazandıran albümü “Scene de Vie” piyasaya çıktı. bu albümdeki “Les Hommes Qui Passent Maman” şarkısı enfestir ve benim en sevdiğim şarkılarının başında gelir. Youtube’dan şimdi açın ve izleyin hatta!  2002’de ilk İngilizce albümü “Piano Bar by Patricia Kaas” geldi ve bu sayede Avrupa, Asya ve Amerika’da milyonların sevgilisi oluverdi.

Kadınlara ilham veren şarkılar

Fransızca şarkılar denilince ilk akla gelen isimlerden olan Edith Piaf’ın şarkılarını seslendirdiği tribute albümü, Kaas Chante Piaf’ı 2012 yılında müzikseverlerle buluşturan Patricia Kaas, şu anda da kadınlara ilham veren şarkılarıyla dikkat çeken “Madame Tout Le Monde” albümüyle karşımızda. Yeni şarkılarında zaman zaman küçük kızına hayat tavsiyeleri veren bir anne rolüne bürünen, zaman zaman kadın olmanın zorlukları ve cinsiyet eşitsizliğine rağmen kadının gücünü vurgulayan mesajlar veren sanatçı, hemcinslerinin duygularını yansıtan ve duygusal ses tonuna yine çok güzel uyum sağlayan bir ballad hazırlamış.

patricia-kaas-zorlu-psm-konser-usengec-sef

Teşekkürler Zorlu PSM

Bu konseri izlemeyi çok istememe rağmen, geçirdiğim kazandan dolayı devam eden tedavimden ötürü kaçırmak zorunda kaldım maalesef. Sizin de belki izleme fırsatınız olmadı ama eğer İstanbul’daysanız Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki (Zorlu PSM) yeni konserleri, sergileri, gösterileri ve festivalleri web sitelerinden de takip edin, eminim içlerinden sizin de çok sevdiğiniz şeyler çıkacaktır.

Allahım! İyi ki Zorlu PSM var, yoksa böyle sanatçıları nerede konuk edecektik? Spor salonlarında mı? O tarz mekanlar bu amaç için yapılmadığından akustik anlamında öylesine hayal kırıklığı yaratıyor ki. 2012’de TT Arena’daki Madonna konserinde bile tribünden dinlerken, o gürültü ve karmaşada normalde ezbere bildiğimiz şarkıları bile zor anladığımızı dün gibi hatırlarım. Bu tarz dünya standartlarında sanat merkezlerimizin daha da artması dileğiyle diyeyim 🙂 Üşenmeyin ertelemeyin, hayatınıza sanatla renk katmak sadece sizin elinizde!

1 Yorum

  1. İstanbul da yaşayanlar bu konuda çok şanslı her türlü olanaklar var bu olanakları kullanmayanlarda ayrıca söyleniyorum kendi kendime…Oysaki insan kendini ödüllendirmeni diymi ama… Zorlu PSM gerçekten bu işin en iyisini yapıyor….

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz