Sinemada film izlemekten daha büyük bir keyif varsa, o da “Açık Hava Sineması“nda film izlemektir benim için. Zaman içinde nedense birer birer yok oldukları için, çocukluğumdaki o açık hava sinemalarına duyduğum özlem, hala burnumda tüterken, yıllar önce Sait Halim Paşa Yalısı‘nın, dillere destan İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde, açık hava sineması hizmeti başlattığını duyar duymaz, soluğu orada almış ve sizler için de bu eşsiz deneyimimi, şu yazıyla kaleme almıştım hatırlarsanız. Boğaz’da sinema keyfi Sait Halim Paşa Yalısı‘nda bu Yaz boyunca da devam ediyor ve ben bu Cuma akşamı Elton John’un hayatını anlatan, biyografi tadındaki, epik müzikal hikaye “Rocketman” filmini izlemeye gideceğim için çok heyecanlıyım.

Boğaz’da Açık Hava Sineması İzlemek – Ölmeden Önce Yapılması Gerekenler Listesinde Olmalı

Bence hayatın bir bölümünde muhakkak yaşanması gereken bir deneyim olan açık hava sineması, öylesine özel ve öylesine nostaljik ki anlatamam. Çocukluğumda yazlığımızın hemen karşısında olduğu için, her fırsatta gittiğimizi hayal meyal hatırlıyorum. Hatta sinemaya olan aşkım taa bebekliğime dayanıyor desem, “Hadi canım abartma!” dersiniz şimdi, ama vallahi de gerçek! Çünkü bu konuda benimle ilgili ilk anı, annem ve babamın bir film gösterimi öncesi fuayede oturup beni izlediği esnada, tay tay yürüyerek, elimdeki sıradan bir kağıt parçasıyla, bir balerin edasıyla parmak uçlarıma çıkarak henüz boyumun ulaşmadığı gişeye elimi uzatıp, kendi kendime güya bilet almaya çalışırken, ortada sadece yumuk yumuk bir bebek eli gören gişe görevlisinin, merakla uzanıp aşağı baktıktan sonra, benimle karşılaşınca, “Oyy! Bu ne tatlılık!” diye işi gücü bırakıp koştura koştura kabinden çıkıp, sevmek için beni kucağına alması ve bizimkilerin “Hoop hop!” diye müdahale etmesi ve ardından sohbet muhabbet sonrası sinemanın sahibi olan bu aileyle hala süren bir dostluğu başlatmam üzerine devamlı anlatılıp durulur. Anılar… Anılar! Eh! Naif zamanlarmış tabi o yıllar… Şimdi nerdeee!

İstanbul'un En iyi Açık Hava Sinemaları - Sait Halim Paşa Yalısı - İstanbul Boğazı
İstanbul’un En iyi Açık Hava Sinemaları – Sait Halim Paşa Yalısı – İstanbul Boğazı

Sait Halim Paşa Yalısı Açık Hava Sineması Biletine Neler Dahil?

Neyse gelelim bugüne… Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki sinema keyfinde ise, yalının rıhtım tarafına kurulan dev nostaljik sinema ekranı ile, vizyon filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyorlar. Sinema biletine limitsiz yiyecek ve içecekler dahil. Dolayısıyla akşam yemeğinizi de Boğaz’a nazır enfes bir Yalının bahçesinde yapıyorsunuz. Eski sistemde açık büfeden alınan yemekler yerine, pandemi önlemlerindeki yeni normalleşme sürecine uygun olarak, saat 19:30 itibariyle yemek servisi başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından COVID-19 hakkında yayınlanan genelge koşullarına uyumlu şekilde sosyal mesafe, güvenlik ve yüksek hijyen standartları ile yeni temizlik önlemleri alınmış. Bu sebeple açık büfedeki gibi, tek tek kendiniz almak yerine, sizin için tabağınızı hijyen standartlarına göre onlar hazırlıyorlar. İstediğiniz şeyi belirtiyorsunuz, gönlünüzce tekrar tekrar da alabiliyorsunuz. Alkollü ve alkolsüz içecekler de aynı şekilde limitsiz.

sait halim pasa sinema 1
İstanbul’un En iyi Açık Hava Sinemaları – Sait Halim Paşa Yalısı İkonik Merdivenleri

Düşünsenize hem de bu vesileyle Türk sinemasındaki en unutulmaz filmlere sahne ola bu görkemli Yalı’nın, içinin mimarisini de kendi gözlerinizle görüp, o ikonik merdivenlerinde fotoğraf bile çektirebiliyorsunuz.

Sinemanın olmazsa olmazı olarak; film öncesi ve arasında sık sık dondurma ve taptaze patlamış mısır ikramı da yapılıyor. Size sadece sevdiklerinizle beraber, dünyada bir eşi benzeri olmayan Boğaz manzarasının, aslanlı yalının bakımlı ambiyansının ve bu kaliteli ve lezzetli ikramların tadını doyasıya çıkarmak kalıyor. Ve güneşin batmasıyla birlikte yıldızların altında, açık havada, yönetmen koltuklarına rahat rahat kurulan sinemaseverler, dev ekranda gösterime başlayan filmin seyriyle birlikte, sinemanın büyülü dünyasına dalıyor.

Sait Halim Paşa Yalısı açık hava sinemasının gösterim programında yakın gelecekte hangi filmler var?

  • 21 Ağustos 2020 Rocketman
  • 24 Ağustos 2020 Yesterday
  • 26 Ağustos 2020 Parazite

Sait Halim Paşa Yalısı Sinema Bileti Fiyatları:

  • Rıhtımda İzleme: Boğaz’a nazır fix yemek servisi sonrası, Yalı’nın rıhtımında açık hava sinema keyfi, limitsiz içecek, dondurma ve patlamış mısır ikramları da dahil 245 TL.
  • Loca’da İzleme: Boğaz’a nazır fix yemek servisi sonrası, Yalı’nın enfes balkonunda açık hava sinema keyfi, limitsiz içecek, dondurma ve patlamış mısır ikramları da dahil 325 TL.

Biletler Biletix’den veya Yalı’nın kapısındaki gişeden alınabiliyor. Eğer olur da siz de Cuma günkü Rocketman‘a gelirseniz, yanıma uğramaya çekinmeyin, olur mu? Böyle çok takipçim oluyor: “Sizi Cadde’de gördük, şurada gördük, burada gördük. Ama selam vermeye çekindik rahatsız etmeyelim diye”.. Aaa hiç rahatsızlık olur mu yahu? Bilakis bu vesileyle, siz değerli okuyucularımla tanıştığıma çok da memnun olurum bilesiniz. 🙂 Peki siz hiç açık hava sineması deneyimi yaşadınız mı? Neredeydi ve hangi filme gitmiştiniz hatırlıyor musunuz? haydi üşenmeyin ve bana yorumlarda aşağıya yazın!

Sait Halim Paşa Yalısı İletişim Bilgileri:
Adres: Köybaşı Caddesi No: 83 Yeniköy, İstanbul
Tel: (0212) 223 05 66

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz