Ben spor salonlarının en sevdiği tipte üyelerdendim sanırım. Hani şu yıllık üyelik ücreti ödeyip de, neredeyse hiç gidemediği için, ne aletleri, ne de salonu hiç meşgul etmeyen… Çünkü motivasyonumu çok çabuk kaybediyorum ve gün içinde o kadar çok yere yetişmem gerekiyor ki, ha bugün, ha yarın, “haftaya kesin yeniden başlıyorum” derken, spora hiç zaman kalmıyor. Sonra da bir bakıyorum ki toplasan 1 ay bile gitmeden, bir yıllık üyeliğim yine yanmış bitmiş, kül olmuuuş. İşte yine böyle bir anda, belimde fıtık, omzumda sinir sıkışması (impingement) ve dizimde 2 derece menisküs yetmez gibi, bir de her yerimi saran fibromiyalji ağrılarımdan dert yanarken, BOB Gym Nişantaşı ve kurucusu BOB Gym Barış Okan Belovacıklı tanıştım.

Personal Trainer ile çalışmanın farkı ne?

En büyük farkı: Tek başına değil, bir Personal Trainer ile bire bir çalışıyorsun. Randevulaştığın için saatini aksatmıyorsun ve işin uzmanı eşliğinde, sadece sana ve ihtiyaçlarına en uygun hareketleri yaptığın için, o birlikte geçirdiğiniz 1 saat çok verimli geçiyor. Bu esnada da hem kas yapıyor ve güç kazanıyorsun, hem de yaktığın kalori sayesinde metabolizmanın hızlanması ve kilo vermen de işin bonusu oluyor.

BOB Gym ismi Barış Okan Belovacıklı‘dan geliyor

İstanbul’daki ilk şubesi geçen sene Nişantaşı’nda açılan Bob Gym, aslında tam 4 şubesiyle yıllardır hizmet verdiği Ankaralıların aşina olduğu ve özellikle vücut geliştirmeyle ilgilenen kişilerin favorisi olan bir spor salonu. Kurucusu olan Barış Okan Belovacıklı, kendisi de bu spora gönül vermiş, sevdiği işi yaparken insanları da doğru spor yapmaya motive etmeyi seçen genç bir girişimci. (Bu arada salonun ismi neden “BOB Gym” diye merak edenleriniz olacaktır. İsminin baş harfleri: Barış Okan Belovacıklı)

Bob Gym’de üyelere bir hoca ile spor yapmanın sağladığı doğru yönlendirme ve motivasyon yanında, diyetisyen desteği de veriliyor. İlk başta postur (duruş) bozukluğunuz var mı, fıtık vs sorunlarınız var mı, geçirilen ameliyatlar, kullanılan ilaçlar vs hepsinin üzerinden tek tek gidilerek, beden ölçümleriniz yapılıyor. Programınız bu durum analizinize göre size özel hazırlanıyor. Ben dizimdeki menisküsden çok sıkıntı çektiğim bir anda başladım, o bölgeye zarar vermeden, bacak kaslarımı kuvvetlendirici statik squat ve benzeri hareketlerle kısa sürede hemen faydasını görmeye başladım, keyfim yerine geldi.

bob gym baris oakn belovacikli usengec sef
BOB Gym Barış Okan Belovacıklı ile Dilek Yeğinsü Üşengeç Şef antremanı

Sizin için BOB Gym Barış Okan Belovacıklı’ya sordum:

Barış Hocam, Nasıl Yağ Yakabiliriz?

“Yağ yakımının iki şekli vardır, ya günlük aktivitenizi artırarak, harcadığınız kaloriyi artırırsınız ya da günlük aktiviteleriniz sabit kalır, sadece yediğiniz kalorileri azaltırsınız. Bunlardan sağlıklı olan hem günlük aktiviteleri artırıp, hem de gün içinde yediklerinizi kontrol etmektir.”

Kardiovasküler Çalışmalar ve Koşu Bandı Daha mı Çok Yağ Yakar?

“Bu doğru bilinen bir yanlış ve altı boş bir söylemdir. Kardiyo yapmadan, ağırlık kaldırılarak da yağ yakılır. Amaç antremanda yakılan kalori miktarını değil, gün içinde yakılan kalori miktarını artırmaktır. Antreman günde 1 saat yapılsa, günün geri kalan 23 saatine bir etkisi olması için bazal metabolizma hızını artırmak önemli. Çok yüksek nabızlara çıkmadığı için antremanda yağ yaksanız bile, antreman bitince bazal metabolizma hızı yine normal seyrine döner. Önemli olan gün sonunda yakılan kalori miktarının artırılması olmalı. İşte bunun için de, ağırlık antremanları ile yüksek nabızlara çıkılmalı. Bu çok daha etkili, çok daha sağlıklı ve çok daha hızlı bir yöntemdir”

bob-gym-nisantasi-ankara-personal trainer-fitness
BOB Gym Barış Okan Belovacıklı ile Dilek Yeğinsü Üşengeç Şef antremanı

BOB Gym Barış Okan Belovacıklı Yağ Yakımını Desteklemede “Supplement Kullanımı” için Ne Düşünüyor?

“Sportif performansa etkileri, abartıldığı kadar kesinlikle değil. Hiç bir supplement yağ yakımına, diyet ve antreman kadar etki etmez. Ben yağ yakımı için hiç birini önermiyorum. Zaten illa kullanılacaksa bile, bilinçli olarak ve doktor kontrolünde kullanılması lazım. Ama dediğim gibi, bence kesinlikle gereği yok ve büyütüldüğü kadar faydalı değil.”

Yağ Yakmak İstiyorsam, Beslenirken Hiç Yağ Almamalı mıyım?

“Vücuttan neyi kısarsan, vücut kendi içindeki o maddeyi sonuna kadar korumaya çalışır. Yağ da öyle… Vücut kendisinden harcamaz. Yani eğer yağ almazsanız, yağ yakmayı da unutun! Mesela bol su içerseniz, fazla ödemi atarsınız, ama su içmezseniz, vücudunuz su tutar. 1 gr yağ 9 kaloridir. Vücudu kas gücünü artırarak, yağ yakan metabolizmaya çevirirsen, yediğini yakar hale getirirsin. Bozuk olan sistemi çalışır hale getirerek vücuda kalori harcatmak en iyisi. Yağ yenmeden yağ yakılmaz. Bu arada vücudumuzun %70’i su, bu yüzden kesinlikle bol bol da su içmelisiniz.”

İşte böyle değerli okuyucularım… Ağırlık antremanlarının faydaları hakkında, bilmediğim şeyleri hayatımda ilk defa özel antrenörle çalıştığım Bob Gym Barış Okan Belovacıklı’dan öğrendim, sizlerle de paylaşmak istedim. Sonuç olarak Barış Hoca diyor ki; “Ağırlık kaldırmak metabolik, fiziksel, ruhsal, hormonal yönden çok faydalıdır. Kilo vermek isterken, günlük kalori miktarını azaltıp aynı anda fiziksel faaliyeti de kesersen, diyeti bıraktığın anda verdiğin kiloları aynen geri alırsın. Antreman ve sağlıklı beslenme düzenini belli bir süre devam ettirdikçe ise bu artık sizde alışkanlık haline gelecektir.” İnanamıyorum ama ben bile severek spora gitmeye başladım, haftada 2 gün, 1’er saatten bile çalışsam, ilk defa maksimum verimle spor yapmanın keyfini yaşıyorum.

O zaman bedenimize hakettiği saygı ve özeni gösterebildiğimiz harika bir gün dilerim.

Bob Gym Nişantaşı İletişim Bilgileri:

Teşvikiye Mah. Ihlamur Yolu Sok. No:17/A Şişli İstanbul

Tel: 0850 840 99 90

1 Yorum

  1. Yazıya girişteki cümlede bir gülme geldi bana????Soru kısımlarını anlayamadığım için okumadım ama keyifli bir yazı olmuş ablam????Aksatma sporlarını artık:)))

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz