Bu ay Pegasus’la seyahat edenleriniz yine çok şanslı! 🙂 Çünkü Pegasus’un tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında uçak içinde yer alan FlyPgs.com Magazine isimli dergisindeki köşemde kaleme aldığım “Kayseri” yazım onlara yarenlik edeceği için, yolculukları boyunca canları hiç sıkılmayacak. 🙂 Ülkemizin en zengin şehirlerinden biri olarak anılan Kayseri’nin, son dönemdeki gastronomi ve dağ turizmi alanında gelişimine, yakından tanık olmak adına gerçekleştirdiğimiz bu geziden, tabi ki sizleri de mahrum bırakamazdım. #KayseriBizGeldik hashtag’i ile, Twitter Türkiye gündemine oturup, TT (Trend Topic) olduğumuz, dolu dolu geçen iki günlük turumuzu sosyal medya hesaplarımızdan izleyenler, şehirdeki gelişmeler karşısında “Yahu burasının Kayseri olduğuna emin misiniz?” mesajları gönderdikçe, tanıtım anlamında güzel şeylere vesile olduğumuza sevindik. 🙂 Haydi o zaman Kayseri Lezzetleri ve Erciyes Kayak Merkezi yazıma başlıyorum.

Hafta sonundan en verimli şekilde faydalanabilmek için, Cumartesi sabahı, Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen’den Kayseri’ye olan, çok sayıda tarifeli uçuşu arasından, en erken olanıyla, grupça Kayseri’ye hareket ettik. Kayseri Havaalanı, şehre öyle yakın ki, ilk gün konaklayacağımız Hilton oteline göz açıp kapayıncaya kadar vardık bile. Şehrin en köklü ve en büyük otellerinden biri olan Hilton, tam merkezdeki ana meydanda konumlanıyor.

hilton-kayseri-meydan

Kayseri ve Erciyes Dağının Avantajları

4000 metreye yakın yüksekliğiyle, Türkiye’nin en önemli volkanik dağlarından olan Erciyes Dağı’na ve kayak pistlerine, araçla sadece 20 dakika mesafede olması, dağa ücretsiz servis hizmeti ve anlaşmalı pist olanakları sayesinde, kayak yapmaya gelenler için de iyi bir alternatif niteliğinde… Sabah kahvaltımızı, otelin restoranında, Erciyes Dağı manzarasına karşı yaptıktan sonra, hızlı bir şehir turuna çıkıyoruz.

hilton-kayseri-kahvalti-pastirma
Pastırmalı Yumurta

Kayseri son dönemde gastronomi anlamında da gerçekten büyük bir atılım içerisinde… Biz de #yerindegüzel diyerek, bu gelişmeleri yerinde görüp, bizzat deneyimlemek üzere, yola koyuluyoruz.

kayseri-hilton-oda-kahvalti
Kayseri Hilton hotel

Kayseri denilince tabi ki akla ilk gelenler pastırma ve şarküteri ürünleri. Pastırma denilince de, hem takipçilerimizden, hem de daha önce Kayseri ziyareti yapmış arkadaşlarımızdan, hakkında devamlı methiyeler duyduğumuz yerlere uğramadan olmaz. Birbirinden farklı ve lezzetli pastırma, peynir gibi pek çok şarküteri ürünü arasında adeta bir lezzet şöleni yaşıyoruz. Aşkımda adeta bir ritüel olan, pastırma dilimlemeyi denerken tüm hünerlerini sergiliyor:)

deklancheur-kayseri-pastirma
Kayseri Pastırması

Kayseri ile anılan bir diğer efsane lezzet ise, tabi ki mantısı!  Bu sefer restoran kısmına geçip,  el emeği göz nuruyla tek tek hazırlanarak, bir kaşığa 60 adet sığdırılan minicik mantılardan, yağlama adı verilen ve lahmacunun tahtını yerinden oynatacak derecede enfes hamur işlerine kadar, hepsi birbirinden başarılı Kayseri lezzetleri karşısında büyüleniyoruz. Buradaki sucuk içini muhakkak denemelisiniz.

cemens-gurme-kayseri-mantisi
Kayseri Tepsi mantısı enfes

Bir diğer durağımız, bizi dört gözle bekleyen “Vanilin Chocolate”. Farklı mesleklerden 3 genç yerel girişimci tarafından, henüz çok yeni kurulmuş olan gurme bir çikolata atölyesi burası.  Hayallerinin peşinden koşup, aldıkları eğitimler ve dünya çapında yaptıkları araştırmalar sonucunda çikolata konusunda müthiş inovasyonlara imza atmışlar.

vanilin-chocolate-kayseri-usengec-sef
Kendi ellerimle çikolata yaptım.
vanilin-chocolate-usengec-sef-deklancheur

Mesela ilk defa burada denediğimiz “İsli çikolata” gerçekten gıda mühendisliğinde devrim niteliğinde. Eğlenceli bir workshopla, her biri tek tek sanatla harmanlanan bu enfes çikolataların yapımı konusunda fikir sahibi olduktan sonra, bu çok meşakkatli işi, işin uzmanlarına bırakmaya karar veriyoruz.

usengec-sef-vanilin-chocolate-kayseri-cikolata

Ertesi sabah açan pırıl pırıl güneşin verdiği motivasyonla, soluğu hemen Erciyes Kayak Merkezi’nde; ikinci gecemizde konaklayacağımız Erciyes’in en yeni oteli Magna’da alıyoruz. Şehir merkezi ile Erciyes arasında son senelerde yapılmış 4 şeritli yollar sayesinde, mesafe çok kısa ve konforlu bir hal almış.

usengec-sef-deklancheur-dilek-yeginsu
Erciyes Kayak Merkezi’nden…

Odalara hızlıca yerleştikten sonra hiç zaman kaybetmeden kendimizi, otelin hemen karşısındaki kayak pistlerine atıyoruz. Uzun ve güzel tasarlanmış pistler kadar, bilinçli kayak meraklılarının da buluşma yeri olması, Erciyes’i çok ideal bir kayak turizmi merkezi haline getiriyor.

Şansımıza Erciyes Kayak Merkezi’nde aynı güne denk geldiğimiz Dünya Snowboard Şampiyonası ve sonrasında gerçekleştirilen konserleri, akşamüstüne doğru düzenlenen happy hour partileri takip ediyor ve ortam daha da eğlenceli bir hal alıyor. Ekibimizin sosyal medyadan yapmış olduğu canlı yayınları takip edenlerden şaşkınlıkla gelen “Kayseri’de olduğunuza emin misiniz?” tarzındaki sorular da, ambiyansın ve tesislerin gerçekten çok üst standartlarda olduğunun bir kanıtı adeta.

deklancheur-kaan-yeginsu-kayseri-erciyes-kayak-spor
Kaan Yeğinsü Erciyes Kayak Merkezi’nde…
usengec-sef-dilek-yeginsu-erciyes-kayak
Üşengeç Şef Dilek Yeğinsü Erciyes Kayak Merkezi’nde…

Tüm gün kayak ve eğlencenin verdiği tatlı yorgunluğun ve yemek maratonunun üstüne, hepimiz erkenden odalarımıza çekiliyoruz.

kayseri-erciyes-magna-hotel-usengec-sef

Rüzgar gibi geçen 2 günün ardından ekibimiz yine çok rahat ve konforlu bir ulaşım ile havaalanına varıp, Pazartesi sabahı erken saatte dönmek isteyenler için gayet güzel düşünülmüş olan Pegasus’un tarifeli sabah seferi ile İstanbul’un yolunu tutuyor.

Kayseri, sık uçuş imkanıyla kolay ulaşımı, havaalanının şehre ve Erciyes Kayak Merkezine yakınlığı, kaliteli otelleri, mevcuttakilere ilaveten, son dönemde açılmış olan yeni lezzet durakları ile hafta sonunu büyükşehirde geçirmekten bunalanlar, farklı gezi ve gastronomi noktaları arayanlar ve dağ turizmine meraklı olanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon olarak, seyahat listenize en üst sıralardan girmeyi kesinlikle hak ediyor.

2 YORUM

  1. Kayseri diyecek söz yokkk vallahi yazı yine olağanüstü ne yazsammm bilemedim şimdi…Muhteşem ekip ve sizzzz her anı dolu dolu geçen bir hafta sonu Kayserinin zenginliği sizlerle birlikte dahada şenlenmiş tabiiiikide sosyal medyada TT olur herkezin gözü kulağı sizdeydiii… Çünkü harikaydınız A dan Z ye her şeyi ile gittiğiniz her yere neşe veee sevginizi bırakıyorsunuz….Benden de size Sevgiler…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz