Cehaletin en büyük korkusu kadındır, çünkü “Kadın öğrenirse, çocuklarını da eğitir ve eğer çocuklar gelişirse, doğal olarak, o toplum da gelişir.” Ne kadar güzel bir söz değil mi? Dikkat edersek, kendisini güvende ve değerli hisseden ve bu sayede çocuklarını da kendinden emin olarak; korku ve kaygılarıyla yüzleşmekten çekinmeden, araştırmaya-öğrenmeye açık şekilde yetiştiren iyi eğitimli kadınları, sadece gelişmiş toplumlarda görürüz zaten. Sadece bugünü kurtarmak için değil, gelecek nesillerin de ruhsal ve zihinsel anlamda sağlıklı şekilde yetişmesi için hayati önem taşıyan bu konuda, farkındalık yaratmak adına, bir şeyler yapmak gerektiğine inananlardan olarak, bu yıl ilk kez, 16 Şubat’ta Hürriyet ve Avon’un işbirliğiyle, kadının toplumsal yaşamdaki varlığını ve güçlü sesini, daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla düzenlenen “Güçlü Kadınlar Konferansı”nın konuşmacıları arasında olmak, benim için inanılmaz gurur vericiydi.

guclu_kadinlar_konferansi_dilek-yeginsu-usengec-sef

Dr.Fatoş Karahasan, Cengiz Semercioğlu ve Yonca Tokbaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği dört farklı oturumdan oluşan konferansla, başarı hikayeleriyle kadınlara ilham vermek, zorluklar karşısında kolay kolay pes etmemek, yeni yeni vizyonlar açmak hedeflenirken; kadın hakları, girişimcilik, sosyal medyada iyiliğin yayılması ve fark yaratan kadın hikayeleri üzerine yoğunlaşılan etkileyici bir konferans hayata geçirilmiş oldu.

Geliştirdikleri işbirliğiyle, bu değerli konferansın mimarı olan iki marka da dikkat çekiciydi. Şöyle ki, bunlardan biri olan “Avon”, dünyada 130. ve Türkiye’de 24. yılını kutlayan bir güzellik ve kozmetik şirketi olması yanında, dünya genelinde 6 milyon bağımsız satış temsilcisi tarafından, yaklaşık 70 ülkede tüketicilere sunulan ürünleriyle, kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazandıran iş modeli sayesinde, onların hayatlarında önemli farklar yaratmasıyla meşhur bir marka… Diğeri ise, “Güçlü kadınları; güçlü nesiller, güçlü ve düzenli bir iş gücü ve daha güzel bir hayat” olarak betimleyen İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş’ün de belirttiği gibi, kadınların güçlenmesine inanan ve icra kurulunun yarısını kadınların oluşturduğu, öncü bir kurum olan “Hürriyet”…

“Haklarını Bilen Kadınlar” panelinde, kadınların haklarını bilmeleri ve bu hakların peşinde koşmalarının ne kadar önemli olduğu anlatılırken, “Cesur Kadınlar” panelinde “Farklı zamanlarda yaşanan başarısızlıklara karşı, yeniden ayağa kalkma gücünü kendimizde bulduğumuz ve azmimizi kaybetmediğimiz sürece başarılı oluruz.” mesajı verildi.

guclu_kadinlar_konferansi_dilek-yeginsu-cengiz-semercioglu-hurriyet-avon

Cengiz Semercioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen ve benim de konuşmacısı olduğum “İyiliği Yayan Kadınlar” oturumunda, Avon Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Hande Orhan ve Blogger “Hassas Anne” ile sosyal medyanın gücünü örneklerle anlattığımız, sosyal sorumluluk projelerinin ve olumlu hikayelerin, sosyal medyada daha çok paylaşılmasının önemine değindik. Arzu ederseniz bu panelin, konuşmamız esnasında canlı yayınlanan kaydına Avon’un Facebook sayfasından siz de ulaşabilirsiniz.

guclu_kadinlar_konferansi_dilek-yeginsu-usengec-sef-cengiz-semercioglu

“İlham Veren Kadınlar” oturumunda konuşan sevilen oyuncu Demet Akbağ, “Bugün büyük başarı hikayeleri dinledik. Onları inanılmaz kılan, hayallerinin peşinden koşmaları. Ben de kendi mesleğim adına, hayal ettiğim şeyin peşinden koştum. Hayalleri hep baş tacı yapın” dedi.

Samsun’daki Kumköyü İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, “Evren eylemi destekler” mottosuyla, her kadının içinde olduğuna inandığı liderlik becerisi sayesinde, görev yaptığı köyde, hem çocuklar, hem kadınlar için yarattığı dönüşüm hikayesini anlattı.

guclu_kadinlar_konferansi_dilek-yeginsu-usengec-sef

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ise o kendine has, içten üslubuyla “Kolay kolay pes etmem. Her zaman B ve C planı olduğuna inanırım” dedi.

Kadınların erkeklerle eşit şekilde temsil edilmesinin, şiddetin her türlüsünden korunmasının, istihdamda hak ettikleri yeri almasının, ayrımcılığı önleyecek yasaların hayata geçirilmesinin ve toplumsal cinsiyet eşitliği için gereken adımların ivedilikle atılmasının vurgulandığı konferansın sonunda okunan “Güçlü Kadın Manifestosu” ile bütün kadınlara, kendi hikayelerini yaratmak ve güzel bir geleceği şekillendirmede aktif rol alma çağrısı yapıldı.

guclu_kadinlar_konferansi_dilek-yeginsu-usengec-sef-avon-hurriyet

Hoparlörlerden Whitney Houston’ın seslendirdiği “I’m every woman” şarkısı çalarken okunan “Güçlü Kadın Manifestosu” aynen şöyleydi:

“Geleceği güçlü kadınlar şekillendirecek, şimdi kadınlar olarak güçlenme zamanı!

  1. Şimdi haksızlıklardan şikayet etmeyi bırakıp, haklarımızı bilme zamanı.
  2. Bazen kendi tercihlerimiz, bazen de koşullarımızdır yolumuzu tıkayan… Şimdi cesaretimizi toplayıp ilk adımı atma zamanı.
  3. Hepimiz başarabileceği en azından 1 şey var. Potansiyelimizi keşfetme ve kendimizi onurlandırma zamanı.
  4. Kadınların gücü kalbindekini cömertçe paylaşabilmektir. Şimdi kalbini açma, iyiliği yayma zamanı.
  5. “Sen yapamazsın” diye yıllarca kulağımıza fısıldanmış. Şimdi hem kendimizi, hem birbirimizi “Yapabilirsin” diyerek yüreklendirme zamanı.
  6. Her kadın aslında bir başarı hikayesidir. Kendi hikayemizin kahramanı olma zamanı.
  7. Güvenen, azimli, cesur, iyiliği yayan, umut veren kadınlar olarak harekete geçip çalışma zamanı.

 

?code=bd68c3d848614e7f95742c3ba31ecc36

1 Yorum

  1. Iylik yayan bayanlar nede güzel bir başlık evettt o söyleşiye katılan tüm bayanlar azimli vee güçlü karakterli pes etmeyi sevmeyen veee her zaman pozotif yanlarıyla bizleri kendilerine sevilen insanlardır…. O kadar güzel mesajlar verdiler kiii kadınların ne kadar güçlü olduğunu anlattılar…Böyle güçlü karakterli vee iylilik meleklerine çok ihtiyacımız var…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz