Zamansız tasarımlarına tek kelimeyle bayıldığım, canım arkadaşım Çiğdem Akın’ın bu sezonki Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW)  İstanbul davetiyesinde, sergileyeceği 2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonuna “Something Stupid” (Aptal bir şey) ismini verdiğini görür görmez, Frank Sinatra’nın, asalet sembolü Grace Kelly ile muhteşem kareleri eşliğinde, insanı içine alıp, o romantik yıllara alıp götüren şarkısı “Something Stupid” takıldı hemen dilime. Aşka; ama insanı aptallaştıracak kadar naif ve temiz aşklara adanmış eşsiz bir kreasyonla karşılaşacağımızı adım gibi biliyordum.

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

Günümüzün materyal odaklı dünyasında, artık öyle filmlerdeki gibisi, kolay kolay bulunamasa da, insanı heyecanlandıran, mantığını kaybettiren, anlamsızca gülümseten, elini ayağına dolaştıran, yani sözün özü “insanı aptallaştıran” aşklar hala etrafınızda kaldıysa, onların değerini bilin derim. İşte bu koleksiyon tam da o az bulunan aşklara adanmış ve 70’lerin naif romantizmini genelinde hissettiren bir çalışma olmuş.

Koleksiyonun başlangıcındaki “siyah renk”, aşk yolculuğundaki bireyi simgeliyor. Ne istediğine emin olmadan sarıya, kırmızıya, maviye ve yeşile dolanıyor. Kreasyonda renkler zaman zaman tek başına, zaman zaman ise birbirleri ile eşleşerek kendini gösteriyor.

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

Beyaza ulaşma hedefindeki bu serüven, aşkı yakaladığında sonsuz bir harmoni ile krem rengi ve ekrularda devam ediyor.

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

Önceki aşklardan miras duyguların, tıpkı bir “patchwork” (yama) gibi üst üste işlenerek koleksiyonun kimliğini oluşturması amaçlanmış.

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

Bu koleksiyonunda “Altın rengi ışıkların altında, kendi aptallığını kutlayan aşk, ne siyah kalmakla mümkündür, ne de beyaza dönmekle… Aşk ancak yoğunluğunu feda etmeden yeni bir rengi, “griyi” yaratmakla mümkün olacaktır” diyor değerli tasarımcı kreasyonunu tanımlarken…

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

“Eteğinde olanca renk umuduyla, siyah bir başlangıçtı aşk

Biraz kırmızıya, sarıya,

Biraz maviye meftun…

Avare gençlik gibi umarsız, ilk bakış gibi ürkek.

Neşeli, utangaç, aptalca bir şey… ”

Mercan, buz mavisi, ekru, nude ve fıstık yeşilinden oluşan bir renk paleti ve mat dore detaylarla kendini gösteren koleksiyon 50 parçadan oluşuyor.

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

Kreasyonda “Çiğdem Akın” denilince hemen akla gelen zengin kumaş portfolyosu göz kamaştırıyor. İpek karışımlı şifon ve organze, koton karışımlı, dantel ve ketenler… Bunların dışında kullandığı üç boyutlu patch dantellere, kendisiyle özleşmiş asimetrik kesimlerle, Victoryen esintileri buluşturmasına, onun adeta “kumaslarla dansı” diyorum ben… Bu işi çok çok iyi yapıyor. Zaten her sene Paris’de gerçekleştirilen Tranois Fuarına katılan ve ülkemizi temsil eden, benim bildiğim kadarıyla tek Türk Modacıdır Çiğdem Akın.

Koreografisini Ferhan Aral’ın gerçekleştirdiği bu moda şovu, bu sezondaki Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul için görkemli bir kapanış olmuş. Beklenti ve standartları çok yükseltse de, bir sonraki sezonda kendisini “açılış defilesi” olarak görmeyi çok isterim.

cigdem-akin-istanbul-moda-haftasi-mbfw-defile

Çiğdem Akın- Fashion Designer
Nişantaşı Abdi İpekçi Cad.Erkan Apt No :28 Kat :4
Şişli/ Istanbul TURKEY
Tel:+90 212 2481177

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz