Dünya çapında çok büyük başarılara imza atmış çok değerli Modacılarımızdan, benim canım arkadaşım, Özlem Süer’in, “Women in Love” 2016-2017 Sonbahar/Kış Koleksiyonunu, Paris, Milano ve New York yolculuğuna çıkmadan önce, geçtiğimiz hafta St Regis Istanbul’da gerçekleşen görkemli bir defileyle sergilendi. Her zaman bu tarz bulunduğum özel ambiyansları sizlerle de paylaşmayı ve o eşsiz deneyimi, ucundan kıyısından da olsa sizlere de yaşatabilmeyi çok severim bilirsiniz. Bu sebeple tüm sosyal medya hesabı takipçilerimin de yakından bildiği gibi, Periscope (Usengecsef) ve Snapchat (Usengecsefiniz) üzerinden o gün de bol bol yayınlar yaparak bu güzellikleri sizinle de paylaşmaya çalıştım. İşte o günden izlenimlerime yer verdiğim bu yazım da, canlı yayınlarımı kaçıranlar için gelsin o zaman!:)
tulin-sahin-ozlem-suer-defile-women-in-love

Podyumlarımızın fiziğini, çizgisini ve eşiyle örnek bir çift olmasını en beğendiğim mankenlerinden Tülin Şahin’in açılışını ve finalini yaptığı bu defile öncesi gerçekleşen kokteylde, çok yönlü danışman Şef arkadaşım Sevgili Metin Süerkan, Baksi Müzesi’nin kurucusu ünlü ressam Prof.Dr. Hüsamettin Koçan, ödüllü Oyuncu Hatice Aslan, Diyetisyen Dilara Koçak, Radikal Yazarı Müge Akgün gibi pek çok ortak dostla, basından, iş, sanat ve cemiyet hayatından pek çok modaseverle bir araya gelme ve keyifli sohbetler etme şansımız oldu.

usengec-sef-ozlem-suer-dilara-kocak-st-regis-istanbul

cigdem-akin-design-ozlem-suer-defile-usengec-sef

Bu arada merak edenleriniz için belirteyim, bu davette üzerimde bulunan siyah organze, “haute couture” kimono tasarımı da yine sevgili arkadaşım Modacı Çiğdem Akın imzalı…

usengec-sef-hatice-aslan-ozlem-suer-st-regis-istanbul

Seyahat Yazarlığını, Tarihçi yönünü ve sempatik kişiliğini, aynı potada eriterek, insanlara kendisinin rehberliğinde gezmeyi bu denli sevdiren, dünya tatlısı insan Saffet Emre Tonguç, Marka Yöneticisi Yelda İpekli ve bu tarz davetlerde o her zaman pozitif bakan güleryüzüyle gözlerimin en çok aradığı isimlerden Eğitim Yönetmeni Prof.Dr. Sedefhan Oğuz ve Müze Araştırmacısı Laley Kurfeyz de davetliler arasındaydı.

saffet-emre-tonguc-usengec-sef-paha-bicilmez-istanbul

Bir arada olma sebebimiz, günün starı Özlem Süer’in heyecanla beklediğimiz yeni koleksiyonunun sergileneceği defilenin startı verildiğinde, herkes St Regis Istanbul’un Astor Balo Salonu’ndaki yerlerini aldı ve giriş müziği başladığında, adeta nefesler tutuldu.
usengec-sef-cigdem-akin-ozlem-suer-st-regis-istanbul

Ana teması AŞK olan “Women in Love” Koleksiyonu’nda Japon ve Yunan kültürlerinden esinlenilerek ortaya çıkarılan ve aşk ana teması üzerine kurgulanan koleksiyonda; Özlem Süer yine sıradan insanlardan farklı bakış açısını ortaya koyarak, uğruna hayatı kendimize zorlaştırdığı mız o ulaşılmaz “kusursuzluğa” nazire yaparcasına; tam tersine “kusurlu güzellik” teması üzerine yoğunlaşmış.

Gerçekten de uzak komşumuz Japonya’nın kültüründeki “kusurlu güzellik” yani “Wabi-Sabi” felsefesi ile, hemen yan komşumuz Yunanistan’ın güzellik anlayışına hakim olan “asimetri, süreksizlik ve bitmemişlik” duygusunu birlikte harmanlamış. Her bir parça kelimenin tam anlamıyla “unique” yani tek olarak hazırlanmış. Eşsiz benzersiz desem abartı değil yani:)

defile-ozlem-suer-st-regis-istanbul

Crush etkili pliseler ve dokulu kumaşların ağırlıkta olduğu koleksiyonda, siyah ve pudra renklerinin yanı sıra, bir vurgu rengi olarak kırmızı da tercih edilmiş.
defile-women-in-love-ozlem-suer-st-regis-istanbul

İşte yaptığım Periscope yayınlarından Youtube kanalıma sizler için eklediklerim…


Defileye yaptığım canlı yayınlarda da öyle büyük ilgi oldu ki, herkes burasının neresi olduğunu soruyordu, arada sessizce cevap vermek durumunda kaldım takipçilerimin meraklarını gidermek için:)

Ve işte final…

“Women in Love” da danteller, dar dokuma şeritler, kıyafetten bağımsız  olarak, elbisenin üzerine giyilen tamamlayıcı parçalar; arzu edenlerin farklı styling’ler yapmasına olanak sağlayan ayrı alt ve üst gruplardan oluşan pek çok tasarımın sunulduğu, alışıldık formların dışında bir koleksiyon izledik.
defile-women-in-love-ozlem-suer-st-regis-istanbul

Gelinlik denilince de “Özlem Süer” markası, öyle ayrı bir konumda ki, evlilik planı yapan etrafımdaki pek çok arkadaşım, hep onun gelinlikleriyle romantizmin doruklarında bir düğün hayali kuruyor.

Özlem’e ve onun o sihirli ellerinin dokunduğu bütün tasarımlarına hayranlığımın bir göstergesi olarak, ilk fırsatta karşınıza bir sürprizle çıkabilirim. Beklemede kalın!:)

Sevgilerimle…

————————————————-
Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂 Eğer gün içinde nerelerde bulunduğumu ve neler yaptığımı merak ediyorsanız da beni Snapchat‘te “Usengecsefiniz” hesabından takibe alabilirsiniz. “Snapchat kullanmayı henüz öğrenemedim ki ama ben” derseniz, onu da adım adım anlattım. İşte tam da burada🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz