Hatırlarsanız size geçtiğimiz Mart ayında İstanbul’da gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week’de, iş yoğunluğumdan dolayı zamanım yetmediği için iyice seçici davranıp, davet edildiklerim arasından sadece en beğendiğim iki modacının defilesini izlediğimden bahsetmiştim. Bu tasarımcılardan biri olan Sevgili Çiğdem Akın’ın, “kadının ebedi gücü”nü kendince yorumladığı “Gaia” (Yeryüzü) koleksiyonunun sergilendiği defileden önce yapılan provalar sırasında, alana özel giriş sağlayan pass-kartım sayesinde şovun hazırlık aşamalarını da bizzat görme fırsatım doğdu.

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

Koreografisini Ferhan Aral’ın gerçekleştirdiği defilenin iddialı olacağı zaten daha prova esnasındaki hareketlilikten belliydi. Paris’te Academy National Des Arts’da “Sahne Dinamikleri” eğitimi ve üzerine “Fashion Show” konusunda lisans üstü eğitim alan Ferhan Bey, aynı zamanda artistik ilham kaynağını oluşturan sanatsal duyguya da sahip bir koreograf. Öğrendim ki, Yeditepe, Işık ve Arel olmak üzere 3 ayrı üniversitede Akademisyen olarak “Defile Organizasyonu ve Moda Koreografisi” konusunda eğitimler verip, bu konuda bilinçli tasarımcılar yetiştirmek için uğraş veriyormuş.

mbfw-usengec-sef-ferhan-aral-defile

Çalışmaktan en keyif aldığı “ideal model” konusunda da küçük bir sohbetimiz oldu ve kendine bakan, formuna dikkat eden, kaprissiz ve disiplinli modellerin, doğal olarak tasarımcılar tarafından daha çok tercih edildiğini, kuliste elma bile yese, asla kıyafetlerin yanına yiyecekle yaklaşmamaya özen gösteren, kulise gelir gelmez giyeceği elbiseye bakan, aksesuarlarını inceleyen, nasıl sergilemesi gerektiğini gerekirse koreografa veya tasarımcıya soran ve kıyafetini giydikten sonra buruşmaması için asla oturmayıp, ayakta bekleyen modellerin işine ne kadar saygı duyduğundan bahsetti.

MB Fashion Week İstanbul 2015’de sergilenen diğer defilelerden farklı olarak, tek değil, çift taraflı çıkılan ve trafiğin oldukça yoğun ve karmaşık formüllü olduğu bu sahne şovunun altından başarıyla kalkan koreograf, aldığı eğitimin ve üzerine sektörde kazandığı uzun yıllara dayanan tecrübesinin getirdiği ayrıcalığını da bi’ nevi ortaya koymuş oldu.

Gelelim koleksiyonun detaylarına…

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

Karaköy Antrepo No 7’de gerçekleşen ve Çiğdem Akın’ın yeryüzünün doğal örtüsü olan topraktan esinlenerek hazırladığı 2015-16 Sonbahar Kış Koleksiyonu’na ismini veren “Gaia”, Yunan mitolojisinde doğaya ve diğer tanrılara hayat verdiğine inanılan, doğurganlığın, dişil gücün ve toprağın bereket sembolü…

cigdem-akin-mbfw-usengec-sef

Safran rengi bir tasarımla açılışı yapılan koleksiyonda,ilham alınan toprağın gücünün, güneşten geldiğinin simgelenmesi amaçlanmış.

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

Vizon, haki ve bordonun ağırlıkta olduğu koleksiyonun kapanışında erguvan renginin kullanılmasında da yine bir mesaj var. Doğanın sürprizlerle dolu olduğu mesajı… Bu sayede insan da doğa gibi üretken olursa, illa ki bunun karşılığını alacağı fikrinden yola çıkılmış.

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

Başvurulan asimetrik kesim ve dokunuşlar, koleksiyonun can alıcı noktalarından diğer bir tanesi.

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile
İpek şifon, ipek organze, yün, dantel, kürk ve deriyi de içinde barındıran zengin bir kumaş yelpazesinin dikkat çektiği tasarımlarda, devore, flok ve emprime baskılara da özgürce yer verilmiş.

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

Koleksiyonda öne çıkan erkeksi kesimler, doğanın üretkenliğinin yanı sıra, sert, kendinden emin ve asi duruşunu da sergiler nitelikte.

Defilenin ambiyansını hissettirmek için sadece fotoğrafların yeterli gelmeyeceği düşüncesiyle, kapanışındaki toplu geçişi sizin için kayıt ettim. Aşağıda açılmazsa, buradan da izleyebilirsiniz.

Çalıştığı renkler ve kuplarla zamansız bir trend için öncülük eden Çiğdem Akın’ın bu koleksiyonu da her sezon rahatlıkla kullanılabilecek parçalardan oluşmuş.

cigdem-akin-mbfw-gaia-koleksiyon-defile

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz