AVM bolluğundan geçilmeyen İstanbul’un, nispeten daha az olan Anadolu yakasındaki alışveriş merkezlerine bir yenisi daha eklendi. 6 Mart’ta Acıbadem’de ilk kez ziyaretçilerine kapılarını açan Akasya AVM’yi, bir beyaz eşya alışverişi bahanesiyle geçen hafta içi, akşam saatlerinde hızlıca bir ziyaret ettik.

usengec-sef-makarna-kalamar-spagetti

Az sonra açıklayacağım sürpriz restaurantlardan birinin açılacağını müjdeleyen bu devasa makarnayı görünce, beraber resim çektirmezsek olmazdı:)

Otopark’daki Şaşkın Halimiz

İlk intibamı anlatırken sırayla gidip, en başta otoparkından başlayayım madem… İçeri girdiğimizde etrafın hala inşaat halinde olduğunu görüp, şaştık kaldık. Buralarda park etmeye çekindiğimiz için, keskin virajlardan döne döne, bir kaç kat sonra nihayet bir güvenlik elemanına rastladık ve başka park etmiş arabalardan da cesaret alarak, “buraya park edilebiliyor değil mi” diye sorup, teyid aldık:)

İç Açıcı Mimari

AVM’ye girdiğimizde benim hem otoparktaki virajlarda vızır vızır dönmekten, hem de içerideki keskin boya kokusundan başım hem biraz dönüp, hem de ağrımaya başlamıştı bile. Buna rağmen alışveriş merkezinin yüksek tavanlı, ferah ve gün ışığını alan aydınlık mimarisi, daha ilk bakıştan çok hoşuma gitti. Söylendiğine göre Bağdat Caddesi’nden esinlenmişler.

akasya-avm

Shake Shack mi? Başka bi’şey mi?

İlk olarak yemek mi yiyelim, AVM’yi mi gezelim, alışveriş mi yapalım karar veremedik. Biraz ondan biraz bundan yaparak, içeride hem dolaşıp, hem de hızlıca nerede yesek diye bakındık. Gördüğüm ilk restaurant Shake Shack oldu, ama Beyoğlu Tünel’deki şubesinde denediğim ve beğenmediğim için, onu es geçtik.

akasya-avm-shake-shack-burger-patates

Hafta içi ve akşam olduğu için yemek katı, hafta sonu anlatıldığı kadar aşırı kalabalık değildi. Ah bu arada binanın yüksek tavanlı olduğundan bahsettim ya… Yemek katından aşağılara inerken, yürüyen merdivenlerde ciddi ciddi tırstım. Kenarlara yaklaşamadım, yükseklik korkum hortladı bir an:)

akasya-avm-acibadem

Bir Yılbaşı Gecesi Geleneği: Victoria’ Secret

Mekanda gezinirken, herkesin en çok merak ettiği mağazalardan biri olan Victoria’s Secret ile karşılaştık. Yıllardır Türkiye’de de varmış gibi yapıp, aslında çanta, cüzdan, vücut losyonu ve bir kaç çamaşırla idare ettiren dükkanlarının aksine, ilk defa Victoria’nın “gerçek sırları”nı ortaya çıkaran ürünler getirilmiş nihayet. Meşhur “Pink koleksiyonu”nun yolunu gözleyenlere müjdeler olsun o zaman… Darısı “Victor’s Secret” mağazalarının başına 🙂

victorias-secret

Carluccio’s

Oleey! Bir Carluccio’s da buraya geliyor. İstanbul’da ilk şubesini Kanyon’da açan bu İtalyan restaurantının yemeklerini daha önce anlatmıştım. Merak edenleriniz “Mekan İzlenimlerim” menüsünden yine bakabilir. Özellikle porcini mantarlı risottolarını düşününce bu güzel habere pek sevindim:) Hatta sevincimden, yazının başındaki deniz mahsüllü kocaman makarna ile poz vermişim ya, işte o mutluluğun resmi 🙂

akasya-avm-carluccios

Crate&Barrel

İçinde Amerika’nın en ünlü ev dekorasyon mağazalarından biri olan Crate&Barrel da olacak. İşte sırf bunun için bile gidilir. Bir tane de Zorlu Center AVM’de açılacak bu mağazalardan. E hadi ama! 🙂

akasya-avm

Kidzania Temalı Çocuk Parkı

4-14 yaş arası çocuklar için “Kidzania” adında, eğlenerek öğrenme imkanı sunan, çocuk ölçeklerinde hazırlanmış bir temalı park hazırlanmış. Öğrendiğime göre içeri giriş, 2-4 yaş arası için 30 TL, 4-14 yaş arası için 50 TL ve ebeveynler için 30 TL imiş… Umarım zamanla, daha uygun fiyatlara dönerler ki, insanlar varını yoğunu bir seferde çocuklara eğlendirmek için harcayıp, sonra “bir daha mı aman aman” demesin:)

IMAX Salonu Deneyimi Yaşamak Şart oldu

İçinde ayrıca 10 dönümlük Akasya parkı ve İstanbul’un en büyük ve en son teknolojiyle donatılmış LG IMAX Salonu ile birlikte toplamda 15 tane Cinemaximum sinema salonu var.

“Image Maximum” kelimelerinden türetilmiş olan, yüksek boyutta ve netlikte görüntü sunan bu film gösterim sistemi, dünyada büyük format halinde özel mekanlarda sunulan en başarılı film izletme teknolojisi olarak kabul ediliyor. En azından şimdilik 🙂

Ayrıca farklı katlarda farklı segmentlere hitap eden birbirinden şık mağaza ve restraurantlar barındıran bu AVM, şimdilik biraz acele edilerek açılmış gibi ama her yer tamamen hizmete girdiğinde, bence bulunduğu bölge için güzel bir sosyalleşme merkezi olacağa benziyor.

akasya-avm-zara-home

AKASYA ACIBADEM AVM

Nasıl gidilir?

Metrobüs ile: Anadolu yakası Uzunçayır istasyonu
Metro ile: Kadıköy – Kartal Metro hattı Ünalan İstasyonu
Otobüs ile: İETT 202 Bostancı – Taksim otobüsü Uzunçayır Durağı
Marmaray ile: Marmaray Ayrılık Çeşmesi Durağı’ndan, Metro bağlantısı ile Ünalan İstasyonu
Araba ile: E5 Haydarpaşa yönü 4. Km.

www.facebook.com/usengecsef
www.twitter.com/usengecsef
www.instagram.com/usengecsef

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz