Esnaf lokantası ve sıcak yemek deyince bizim için akan sular durur. Çocukluğumuzdan beri gelen, annelerimizden anneannelerimizden gördüğümüz, evlerde yapılan o lezzetleri bulabildiğimiz yerler bizim için haklı olarak ekstra değer taşır. Bodrum’a 2020 yılı Eylül ayında yerleşir yerleşmez ilk olarak da sıcak ev yemeği mekanı aramaya başlamışken, bir ahbabımızın tavsiyesi ile yolumuz Kısmet Lokantası Bodrum‘a düştü. Konacık mevkiinde, Zai Bodrum‘a yakın bir lokasyondaki mekan, dışarıdan görünen belirgin bir tabelası da olmadığı için, adeta bilmeyenler tarafından hiç farkedilmesin diye yeşillikler arasında gizlenmiş. Sanırım yıllar içerisinde, yöresel Ege lezzetleriyle, Bodrum’un en popüler günlük sulu yemek lokantası olarak kendi müdavimlerini zaten oluşturduğu için bu konuda bu kadar rahatlar. Unutmadan… Pazarları hariç, her gün açık olan mekan, sadece öğlen ve öğleden sonra hizmet veriyor, yani akşamları kapalı.

kismet lokantasi bodrum sulu yemek
Kısmet Lokantası Bodrum – Ev Yemekleri

Kısmet Lokantası Bodrum’da Ambiyans Nasıl?

Kısmet Lokantası Bodrum‘da her gün, o güne ve mevsime özel çıkan sıcak yemekleri camekanlı büfeden görüp siparişinizi verip, masanıza geçiyorsunuz. Mekan salaş ama kendisinden beklentimiz de bir fine-dining ya da michelin yıldızlı restoran ambiyansı değil zaten. Öğlen 12:00 itibariyle hizmet vermeye başlıyor ve özellikle öğlen saatlerinde aşırı kalabalık oluyor. Öyle ki zaten saat 15.00’de itibaren geriye pek zeytinyağlı ve sulu yemek çeşidi kalmıyor.

kismet lokantasi bodrum cacik
Kısmet Lokantası Bodrum – Cacık
kismet lokantasi bodrum biber dolmasi
Kısmet Lokantası Bodrum – Biber Dolması
kismet lokantasi bodrum 1
Kısmet Lokantası Bodrum

Masaya oturup da etrafa göz gezdirdiğimizde fark ediyoruz ki bir çok masa pide siparişi vermiş. Lahmacun söyleyenler de dikkatimizi çekiyor ve “Demek ki mekanın fırın lezzetleri de iyi” diyerek bir sonraki ziyaret için aklımıza not alıyoruz.

Kısmet Lokantası Bodrum’da Neler Yenilir?

Kısmet Lokantası Bodrum - bamya yemeği
Kısmet Lokantası Bodrum – Bamya

Bodrum’a özgü otlar, zeytinyağlılar, ana yemekler, tatlılar derken, ilk sefer için tercihlerimiz; kıymalı biber dolması, sulu köfte, bamya ve zeytinayağlı yaprak sarma oluyor. Yanına da birer tane cacık almayı ihmal etmiyoruz tabii. Bu tarz esnaf lokantalarında cacık olmazsa olmaz. Tercih ettiğimiz her şey çok lezzetli çıkıyor. Özellikle de sıcak servis edilen zeytinyağlı yaprak sarma gerçekten de hepimizin gönlünde taht kuruyor. Öyle ki, başka günler de sırf o yaprak sarmanın lezzeti aşkına bir kaç kez daha geliyoruz ama her geldiğimizde henüz daha hala öğle saatleri bile olsa, “Yaprak sarma bugünlük bitti” yanıtını alıyor ve “Tüh! Yine nasip değilmiş” diyoruz.

Kısmet Lokantası Bodrum - sulu yemekler- sulu köfte
Kısmet Lokantası Bodrum – Sulu Köfte

Tatlıların bulunduğu buzdolabından, ilk deneme için tercih ettiğimiz aşure ve üzeri bol cevizli kabak tatlısı da bir esnaf lokantası ayarında yeterince lezzetli çıkıyor.

Kısmet Lokantası Bodrum - cevizli kavak tatlısı
Kısmet Lokantası Bodrum – Kabak Tatlısı

Kısmet Lokantası Bodrum’da Fiyatlar Nasıl?

İlk izlenimlerimize göre, Kısmet Lokantası Bodrum’da fiyatlar, normal bir esnaf lokantasına göre biraz yüksek olmakla beraber, bu durumun, Yaz-Kış açık olan mekanın, özellikle Bodrum’da yerel halk arasında çok popüler olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Sonuçta yılların köklü mekanı olarak, lezzet ve yemek kalitesi konusunda rüşdünü ispatlamış bir mekan burası. Hatta zaman içinde Kısmet Lokantası Bodrum’dan ayrılarak,Bodrum’da başka esnaf lokantaları açmaya heves edenler de olmuş, onları da zaman içinde denedik ama hiç birisi menü zenginliği ve lezzet anlamında Kısmet’i yakalayamadığı gibi, fiyat anlamında Kısmet’den de pahalı olmasıyla, “esnaf lokantası”nın o adı üzerinde etraftaki esnafa hizmet eden, uygun fiyatlı olması gereken konseptinden aslında tamamen uzaklaşmışlar. Bu tarz örneklerden bir tanesi; Bitez’deki Sade Bir Ege Mutfağı.

Kısmet Lokantası Bodrum’da Lahmacun Deneyimi

Buraya kadar Kısmet hakkında memnun kaldığım deneyimimi anlattım. Ve şimdi yazının bu kısmını, Kısmet Lokantası’na üç kişi olarak, lahmacun yemek üzere gittiğimiz başka bir ziyaret sonrasında kaleme alıyorum.

Bir lahmacunun ebadı; şekli yuvarlak da olsa, oval de olsa, aşağı yukarı bellidir, değil mi ama? Kısmet Lokantası Bodrum’da ise lahmacunlar devasa boyutta ve tabağa sığmıyor. Her biri neredeyse bildiğimiz lahmacunun 3 katı boyutunda. Üstelik hamuru da tam buğday unuyla yapılmış. İyi de ben, kırk yılda bir heves edip yiyeceğim bir lahmacunu, acaba tam buğday unlu istiyor muyum değil mi ama? Böyle olduğunu lahmacunlar önümüzde geldiğinde, koyu görünen renginden dolayı sebebini sorduğumuzda öğreniyoruz, yani önceden bu konuda herhangi bir bilgi verme gereğini dahi hissetmiyorlar. Oysa her iki konuda da, yani; lahmacunun ebadının aşırı büyüklüğü ve tam buğday unuyla yapıldığı konusunda garsonların kesinlikle müşterileri önceden uyarması lazım.

Kısmet Lokantası Bodrum - tam buğday unlu lahmacun
Kısmet Lokantası Bodrum – Tam Buğday Unlu Devasa Lahmacun

Bizimle aynı anda mekanda bulunan yaşlı ve minyon bir teyze de, önüne gelen devasa lahmacunu görünce bizim gibi hayal kırıklığına uğrayıp, “Evladım bu nasıl bir lahmacun böyle? Ben bunu bir başıma nasıl yiyeyim?” dedi. Aynı şoku yaşayan ve benzer tepki gösterenlere belli ki artık alışmışlar ve “Kalanı paket yaparız” deyip geçiştiriyorlar. Sadece bir lahmacuna esnaf lokantasında 20 TL vermek istiyor muydu acaba o teyzecik? Bunu da sorgulamak lazım. Bizler de zaten ancak yarısını yiyip bıraktık. Bu arada sorduğumuzda, etinin %100 dana olduğunu söylemelerine rağmen, dana-kuzu karıştırılmış gibi, kesinlikle bir koku vardı. 3 tanesine 60 TL verdiğimiz ve çoğunu yemeden bıraktığımız lahmacunlar, bizim için gerçekten tam bir hayal kırıklığı oldu. Neyse ki ziyan olmadı ve dedikleri gibi paket yaptırarak, Bodrum’un sokak hayvanlarıyla paylaştık.

Kısmet Lokantası Bodrum İletişim Bilgileri

Adres: Konacık, Çırkan Mh, Çelebi Kaptan Sk. No: 3/A, 48400 Bodrum

Tel: (0252) 319 00 96

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz