Geçenlerde ilk defa gitme şansım oldu. Anadolu Yakası’nda, Kozyatağı Hilton Otel’in altında yer alan Al Sharq, eğlence anlamında, İstanbul’un gözde mekanlarından biri olmuş. Tecrübeli işletmeci arkadaşım, Sevgili İlgi Gövsa’nın başında olduğunu mekan hakkında, gidenlerden olumlu yorumlar duyuyordum. Bugün-yarın derken, anca kısmet oldu ve neşeli bir ekiple, güzel bir akşam için Al Sharq’da buluşmaya karar verdik. Böyle yerlere, eğlenmeyi bilen bir ekiple gitmek de önemli tabi. İçeri adım attığınız anda, ihtişamlı, romantik ve şık bir mimari göze çarpıyor. Ortadoğu ve Türk yemeklerinden örnekler sunan ve mutfağı Şef Baylan’a emanet olan mekan, mezeleriyle ve özellikle de Fellah köftesi ve Lübnan usulü Humusu ile beni mest etti diyebilirim.

al sharq usengec sef

al-sharq-anadolu-yakasi-eglence-mekan-tabule-tarifi
Tabouleh – Al Sharq

Al Sharq’ın Yemek ve Eğlence Menüsünde Neler Var?

Konsept olarak; ağırlıkla Lübnan ve Türk lezzetlerini harmanlayan Al Sharq’ın menüsünde Mouttabbal, Mouktara, Labneh Avo, Kuru patlıcan dolması, Muhammara ve Çıtır mantı gibi lezzetler öne çıkıyor. Köz patlıcan, közlenmiş köy biberi, albiber, salça, maydanoz ve sarımsakla hazırlanan Babaganoush’u ve ince bulgurun içinde, ince kıyım bol nane, dereotu ve nar taneleriyle hazırlanan, bizdeki “Kısır” türevi bir lezzet diyebileceğim “Tabouleh”yi, sizin de seveceğinizi düşünüyorum.

al-sharq-ilgi-govsa-usengec-sef-anadolu-yakasi-eglence-mekan
Babaganoush – Al Sharq

Bizde genelde “Atom” diye bilinen mezenin buradaki ismi; “Alam”. Eğer benim gibi sizin de, “fazla acıyla” aranız pek yoksa, aman diyeyim! Süzme yoğurdun içinde kök ıspanak, kuru Arnavut biberi ve en önemlisi de insanı alev alev yakan acısıyla meşhur Şili biberi bulunan bu meze, benim için yenmeyecek derecede olsa da, acıyla arası olanlar tarafından çok sevildi.

al-sharq-anadolu-yakasi-eglence-mekan-muhammara-tarifi
Mutabbal – Al Sharq

al-sharq-anadolu-yakasi-eglence-mekan

Sonrasında kebap, tavuk kanat, köfte gibi bol çeşit bulunan karışık et tabağı geliyor ortaya. Tüm bunlar gördüğünüz gibi, çok şık ve kaliteli sunumlarla yapılıyor. Yerli ve yabancı müziklerle DJ performansı, ritm, davul ve darbuka gibi enstrümantal ve oryantal dans show‘larıyla iyice renklenen gece; tatlı ve meyve tabakları servisiyle, tam gaz eğlenceyle devam ediyor.

al-sharq-anadolu-yakasi-eglence-mekan-menu-et-tabagi-kebap
Et Tabağı – Al Sharq

al sharq kebap 1

Al Sharq’da Kına Gecesi / Bekarlığa Veda Partisi

Bzim gittiğimiz akşam çok fazla “Bekarlığa Veda” partisi ya da diğer bir deyişle “Kına Gecesi” için toplanan kızlarımızın olduğu masalar gözüme çarptı. Geleneklerden de geri kalınmadı ve “Yüksek yüksek tepeler” eşliğinde, yakında gelin olacak kızımızın en yakın arkadaşlarının, ellerinde mumlarla salona giriş yapması ardından, sembolik kınalar da yakılarak, duygusal başlayan gece, bu anların hızlıca geçilmesiyle  dolu dizgin bir eğlence ve oryantal showla devam ediyor.

al-sharq-anadolu-yakasi-eglence-mekan-oryantal-dans-dansöz
Oryantal Show – Al Sharq

Al Sharq’da Çarşambaları “Hanımlara Özel Beyrut Geceleri”

Al Sharq’da, “Hanımlara Özel Beyrut Gecesi” konseptli partileriyle Çarşamba geceleri, kadınlar için özel bir program hazırlamışlar. Bu sayede kız kıza buluşup, hem Beyrut mutfağından lezzetli yemekler eşliğinde, böylesine şık bir ambiyansta, neşeli şovlar, davul ve darbuka ritimleriyle gönlünüzce eğlenmeniz mümkün.

ilgi govsa dilek yeginsu usengec sef 1

Al Sharq ile Nispet Aynı Çatı Altında

Al Sharq ile ilgili duyduğum en en yeni haber de şöyle:  Nispet ile Al Sharq  aynı çatı altında buluşmuş. Yani artık insanlar Al Sharq’da yemeğini yeyip eğlenip, oradan da direkt Nispet’e geçip, canlı performans dinleyebiliyormuş.

Al Sharq Istanbul İletişim Bilgileri

Adres: Hilton Kozyatağı, Sahrayıcedit Mah. Batman Sk. No:4 Kadıkoy-Istanbul

Tel: (0216) 357 18 18

1 Yorum

  1. Konseptiyle menüsüyle harika bir mekan en önemliside güleryüzlü işletmecisi olması gerçekten gidilip görülmesi gereken yerler diye düşünüyorum…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz