Cafe Zanzibar; aslında ilk doğuş yeri Nişantaşı’nda Milli Reassürans Pasajı olmasına rağmen, benim aklımda her zaman Caddebostan sahilinde, özellikle Pazar sabahları denize nazır şehrin gürültüsünden uzak bir kahvaltı yapabileceğiniz, Anadolu Yakası’nın popüler mekanlarından biri olarak yer etmiştir. Şimdi ise uzun bir aradan sonra, Göktürk şubesi ardından, Zorlu Center içerisindeki yeni yeriyle, Avrupa Yakası’nda, aynen kendine yakışır şekilde, çok şaşalı bir geri dönüş yapmış Zanzibar Zorlu ve hem yemekleri, hem de Kürşat Başar ve Orkestrasının canlı performans akşamlarıyla, kısa sürede inanılmaz rağbet gören bir mekan haline gelmiş.

Bir Bağdat Caddesi sakini olarak diyebilirim ki, semtin en büyük özelliklerinden biri, İstanbul’un en güzel yürüyüş parkurlarından biri olan Caddebostan sahil yoluna çok yakın olması… Biz de eşimle fırsat buldukça bu sahil yolunda, Fenerbahçe’ye kadar uzanan yürüyüşler yaparız. Kalabalıktan ve trafikten uzak olan bu keyif dolu parkurda, Caddebostan semtindeki, artık sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azalan tarihi köşklerden birinde bulunan Cafe Zanzibar, hem tarihi dokusu hem de ön tarafında yer alan, o daima bakımlı ve rengarenk çiçek bahçeleri ile bu yürüyüşlerimizde, bizim için en keyifli mola noktalarından biri olduğu kadar, az önce bahsettiğim gibi Pazar brunch’ları için de Kadıköy’ün en iddialı ve sayılı noktalarından biridir. Böyle olunca ister istemez merak ediyoruz, peki, Zanzibar Zorlu konseptiyle, Zorlu’daki yeni yeri nasıl olmuştur acaba?


zanzibar-zorlu-center

Zorlu Center Zincirlikuyu’da ilk açıldığından beri, Zorlu PSM’deki gösteri ve konserleri kadar, restoranları ve merkezi konumu ile de eşimle benim, Avrupa Yakası’ndaki en ideal buluşma noktamız oldu. Ancak yeme-içme konusunda, Zorlu’daki mekanlar arasında, aradığımızı tam olarak bulamadığımızı düşünürken, basında Cafe Zanzibar’ın Zorlu’da da açıldığı ve Kürşat Başar ve Orkestrası’nın da sahne aldığı haberi gözüme çarptı. “Popüler Mekanlar” konusunda zevkine ve önerilerine en çok güvenilen kişilerden biri olan Üşengeç Şef, bu mekanı ziyaret etmeden durur muydu sizce? Eh bu durumda, soluğu ilk fırsatta Zanzibar Zorlu’da aldık.
kursat-basar-zanzibar-zorlu
Hem Kürşat Başar’ın programı hakkında bilgi almak, hem de rezervasyon yaptırmak için aradığımda görüştüğüm mekanın deneyimli ve canayakın PR’cısı Aslı Hanım’la, sohbet sohbeti açınca farkettik ki, bir de ahbap çıkmayalım mı? 🙂

Mekan açılalı 6 ay olmuş ve gördüğümüz kadarıyla da şimdiden çok popüler. Rezervasyon için önceden aramanızda fayda var. Zorlu Center’ın 2.katında bulunan mekan, oldukça geniş iki bölümden, hatta dış balkon kısmını da sayarsak 3 bölümden oluşuyor. Önce yemek yenilen bölümde oturup, hem Aslı Hanım’la sohbet etme, hem de birbirinden lezzetli yemekleri deneyimleme fırsatımız oluyor.
usengec-sef-asli-yorukoglu-deklancheur-zanzibar-zorlu
Zanzibar’ın dünya mutfağından geniş bir menüsü var. Menüde tatlı alternatiflerinin zenginliği gözüme çarpıyor, ama durun, oraya birazdan geleceğiz 🙂 Sırayla gitmekte fayda var 🙂

zanzibar-zorlu-somon-tartar
Başlangıç olarak Somon tartar ve Keçi Peynirli Brulee alıyoruz. Somon tartar şık sunumu ile adeta bir sanat eseri. Lezzeti de gayet başarılı. (Porsiyonu 39 TL)

keci-peynirli-brulee-zanzibar-zorlu
Keçi Peynirli Brulee için kesinlikle ayrı bir paragraf açılmalı… 🙂 Kabak salatası üzerinde kavrulmuş ay çekirdeği ve kabak çekirdekleriyle servis edilen keçi peynirini, aynı “creme brulee” tatlısı mantığında yani üzeri esmer şekerle yüksek ısıda ateş ile kristalize edilmiş şekliyle sunumu, şefin yemeğe sihirli dokunuşu olmuş bence. Yemelere doyamadığım bir lezzet olarak, damağımda unutulmayan tatlar arasında yerini alması kaçınılmaz oldu. (Porsiyonu 39 TL)

Sırada Aslı Hanım’ın tüyosu ile mekanın en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan Bresaola’lı Scrocchiarella var. Zanzibar’ın kendi spesiyalitesi olan bu adı zor söylenen ama yemesi keyifli yemek, anne elinden çıkmış gibi klasik lezzetiyle ve çıtır kıtır integral hamuruyla şaraba da çok hoş bir uyum sağlıyor. (Porsiyonu 50 TL)
zanzibar-zorlu-tornado-kursat-basar-orkestrasi

Ana yemek olarak da Turnedo Zanzibar ve Karidesli Linguine seçiyoruz. Turnedo Zanzibar’da orta pişmiş etin üzerindeki arpacık soğanlı ve mantarlı kırmızı şarap sosu gerçekten efsane… Öyle ki, hakkını tam manasıyla vermek için, tabağı ekmekle sıyırsanız yeridir 🙂 (Porsiyonu 77 TL) Benim gibi karides sevdalıları için de Linguine iyi bir tercih olabilir. (Porsiyonu 48 TL)
zanzibar-zorlu-karides-linguine

Ve gelelim heyecanla beklediğim tatlıya… İlk başta da dayanamayıp bahsettiğim gibi, çok sayıda alternatif arasından seçtiğimiz “Kestaneli Mereng” hem sunumuyla hem de lezzeti ile bize muhteşem bir final yaptırıyor. Buraya gelinmeli ve bu enfes tatlı yenilmeli! 🙂 (Porsiyonu 25 TL)
zanzibar-zorlu-kestaneli-mereng

zanzibar-zorlu-kursat-basar
Zanzibar Zorlu Üşengeç Şef Dilek Yeğinsü

Yemeğimizi sonlandırmaya doğru, Kürşat Başar ve Orkestrası mekanın bar bölümünde canlı performanslarına başlıyor. Bu bölümde de ambiyans çok şık bir şekilde dekore edilmiş. İş ve cemiyet hayatından pek çok ünlü ismin de yer aldığı seyircilerin, yaş ortalaması biraz yüksek ve ortam çok kaliteli…
zanzibar-zorlu-kursat-basar-seran-bilge
Şarkılarda kadife sesli Solist Seran Bilgi’ye saksafonuyla eşlik eden, gerçek bir centilmenlik timsali olan Kürşat Başar, arada mini stand-uplarıyla da renklenen, gerçekten çok ama çok eğlenceli bir program hazırlamış. Yerli ve yabancı klasik ve popüler parçaları çok keyifli bir ambiyansta seslendiriyorlar. Zamanın nasıl aktığını anlamıyorsunuz. Çok eğlendiğimiz gecenin sonunda beraber bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi de tabi ki ihmal etmiyoruz.

Farklı performansların da yer aldığı Cafe Zanzibar Zorlu Center’a ilk fırsatta giderek, bu inanılmaz keyifli mekanı, siz de en sevdiklerinizle deneyimleyebilirsiniz. Öncesinde bu ambiyansı bir de görmek isterseniz işte size videosu