Yalıkavak Marina’nın karşı sokağına girer girmez hemen sağda, Feraye Meyhane Bodrum’u göreceksiniz. Sıcak, samimi ve çok sempatik bir mekan. En işlek sokaklardan birinde (Özkan Sokak) hemen yolun kenarında konumuyla, hem mekandasınız, hem de caddenin üstünde adeta. Temmuz sıcağında püfür püfür Yalıkavak havası da doğal bir klima etkisi yapıyor. Gün batımının büyüleyen renkleriyle, nefis bir geceye, tam bir Ege meyhanesi konseptinde, bembeyaz pırıl pırıl bir ambiyansın enerjisiyle başlıyorsunuz. Unutmadan.. Mekan Yaz-Kış açıkmış.

Feraye Meyhane Bodrum’da her Cumartesi Buzuki Hakan ve Pelin Canlı Müzik Gecesi

Herkes normalde ısrarla hep sahne önü masa ister ya hani, Feraye Meyhane Bodrum’da buna hiç gerek yok, çünkü ince uzun bir iç ve dış mekan hayal edin ve sahne alan tüm sanatçılar her bir masaya tek tek yanınıza gelerek, şarkılar söylüyor ve eğlenceye illa ki sizi de dahil ediyor. Biz Buzuki Hakan ve Pelin’in sahnesi olduğu, geçtiğimiz Cumartesi akşamı oradaydık. Dış kısımda masa tercih ettik ama tüm eğlencenin her an içindeydik.

feraye meyhane pelin ve buzuki hakan

Üşengeç Şef Youtube kanalındaki Feraye Meyhane Bodrum Videosu

Üşengeç Şef Youtube kanalındaki Feraye Meyhane Bodrum Videosu

Feraye Meyhane Bodrum’un Mezeleri Nasıl?

Meze dolabı oldukça çeşitli. Bizim seçtiklerimiz arasında, özellikle portakallı enginara tek kelimeyle bayıldım. Normalde masadaki, enginar yemeyenler bile tavsiyem üzerine bi’ tadına baktı ve bu lezzete inanamadı. Klasik deniz börülcesinden sıkıldıysanız, burada ekşili Ege otlu yorumunu siz de çok seveceksiniz eminim. Haydari, tam tekmil fava, kabak çiçeği dolması, girit ezme, köpoğlu gibi denediğimiz bütün mezeler birbirinden lezzetliydi.

yalıkavak feraye meyhane bodrum portakallı enginar
Feraye Meyhane Bodrum’un nefis portakallı enginarı

Feraye Meyhane Bodrum’da Canlı Müzik Akşamı Nasıldı?

Pelin ve Buzuki Hakan’ın canlı performansıyla ambiyans daha da keyifli hale geldi. Hatta Yalıkavak’taki Feraye Meyhane gerçekten son dönemde gittiğim en eğlenceli mekan oldu diyebilirim. Özellikle de Pelin Hanım ve Buzuki Hakan’ın olduğu akşamı şiddetle tavsiye ederim. Mekanın nerdeyse her köşesinde adım atmadık yer bırakmayan, seyircisi ile bu kadar bütünleşen bir sanatçı son dönemde az gördüm. Birbirinden güzel Ege müzikleriyle seyirciyi bir anda coşturuyor. Sadece Yunanca şarkılar söylenmiyor, varsa Türkçe aranjmanları da söylüyor ve rahatça eşlik edebiliyorsunuz. Ayrıca sevilen popüler şarkılar (Sezen Aksu’dan Begonvil, Nilüfer’den Ta uzak yollardan vs) ya da eğlenceli türküler de geceye eşlik ediyor.

Pelin’in sahnesi gerçekten müthiş, enerjisi hemen insana geçiyor. Çok da esprili. Huysuz Virjin tadında şakalar patlatıyor arada. Biz de nasibimizi aldık tabi. Neler oldu merak ediyorsanız yukarıdaki videoyu muhakkak izleyin derim! Bir ara şarkıdaki “Kaldım duman içi dağlarda… Sevgili yağrim nerelerde?” dizelerine, kendi kendine “Pelin aldı kaçtı!” diye cevap verdiğini, sonradan videolarımızdan farkettim. Gecenin sonuna doğru tüm masalar ayakta müthiş keyifli geçen gece bitmesin diye sanatçıyı adeta konserde bis yapmaya çağırır halde bulduk kendimizi.

feraye meyhane bodrum paçanga böreği
Feraye Meyhane Bodrum paçanga böreği
feraye meyhane bodrum tereyağında karides
Feraye Meyhane Bodrum’un ara sıcaklarından tereyağında karides

Ara sıcaklardan tereyağında karides tam kıvamında pişirilmişti, özellikle yağına ekmek banmalara doyamadık. Paçanga böreği ise yağ çekmeden çıtır çıtır kızartılmıştı. Masadaki diyette olanlar bile “Ah valla böylesini bulmuşken bırakamam” dedi ve anın ve lezzetlerin tadını çıkardı. Ana yemek olarak, et, balık, köfte tercih edebiliyorsunuz.

Feraye Meyhane Bodrum’da Canlı Müzik Akşamlarında fiks menü servs ediliyor

Canlı müzik akşamlarında, Meze, ana yemek, içecek ve meyve tabağı, fiks menü şeklinde, fiyata dahil. Bu arada mekanı bize tavsiye edenler söylemişlerdi ama açıkıcası pek inanmamıştım Gerçekten de Akşamın başında nezaketen gülümseyip, birbirimize “İyi akşamlar” dileyerek selamlar verdiğimiz yan masalarla, akşamın ilerleyen saatlerinde, hep beraber kaynaşmış, ağzımız kulaklarımızda, göbecikler atarken bulduk kendimizi. Hatta Yetmedi! Bir ara mekandan sokağa taştık ve kol kola omuz omuza sirtaki ile halay karışımı hünerlerimizi sergiledik hep beraber. Anlayacağınız o akşam keyifli yeni dostluklar da kurduk Feraye’de. Yoldan geçenler bile hemen havaya giriyor ve mekanın önünde sıralar oluşuyor bir anda girebilmek için. Neredeyse haftada 3 kez, bir canlı müzik akşamı var. Siz siz olun rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Feraye Meyhane Bodrum İletişim Bilgileri

Adres: Çökertme Cad. Özkan Sokak No:25/1 Yalıkavak Bodrum

Tel: 0533 935 26 48

Instagram: @ferayerestoranbodrum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz