Bu yazımda size Yeni İstanbul Havalimanı‘nda, bizim de yeni deneyimleme imkanı bulduğumuz ve üst üste yaptığımız onca seyahat yorgunluğumuza rağmen, müthiş keyif aldığımız, ayrıcalıklı İGA Pass Premium servislerinden bahsedeceğim. Çünkü kendinizle birlikte çocuklarınız dahil, tüm sevdikleriniz için, günlük ve yıllık üyelik paketleri sunan İGA Pass, birbirinden cazip hizmetler sunuyor. Uçak indiğinde körükten karşılama, İGA Pass Lounge alanına Buggy araçlarla götürülme ve uğurlama hizmetlerine; havalimanı içinde sunulan ulaşım imkanlarından, vale ve otopark olanaklarına kadar pek çok detayın düşünüldüğü İGA Pass premium servisler ile yolculuğunuza dair ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok şey size sunulmuş diye özetleyeceğim ama, en iyisi, siz de o an orada yanımdaymışsınız gibi, adeta “yaşatır” tarzda kaleme aldığım için, çok sevdiğinizi her fırsatta dile getirdiğiniz yazım tarzımla, gelin biraz da detayları benden dinleyin bakalım. 🙂

iga pass iga lounge 
havaalanı içi transfer
İGA Pass Yeni İstanbul Havalimanı içi transfer, karşılama uğurlama hizmeti / İGA Pass Meet and Greet

1 Hafta İçinde Nereleri Gezdikten Sonra İGA Pass ile Tanıştık?

Geçtiğimiz hafta çılgın bir seyahat programımız vardı. Nerelere gittiğimizi, kaç şehir gezdiğimizi, sohbet esnasında arkadaşlarıma anlatırken bile yoruluyorum, o derece! Bodrum‘dan İstanbul‘a, İstanbul‘dan Merzifon‘a uçtuk, oradan araçla geçtiğimiz Çorum‘da (ki, o da ayrı bir yazı konusu) Sevgili Demet Sabancı ve kurucusu olduğu T-One Derneği’nin (Türkiye One Derneği) basın gezisine katılarak, tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla, 2 gün boyunca Alacahöyük, Hattuşa, Yazılıkaya gibi Eski Tunç Çağı ve Hitit dönemine ait antik kentleri ve açık hava müzelerini gezdik. Ardından 2,5 saatlik kara yolculuğuyla Ankara‘ya geldik ve oradan da Yeni İstanbul Havalimanı‘na vardık.

Normalde İstanbul‘dan Bodrum‘a uçacağımız uçak, varışımızdan sadece 1 saat sonra kalkacak olmasına sevinirken, THY yaklaşık 3 saate yakın bir rötar duyurusu yapınca, bizim akşam 24:00 gibi Bodrum’da olup, çocuklarımıza (Canım kedilerimiz Viski ve Baileys’den bahsediyorum tabi ki) bir an önce kavuşma hayalimiz de, 4 saat kadar ertelenmiş oldu. İyi de, gecenin bir yarısında, dere tepe, her gün kilometrelerce yol yürüyüp antik kent gezmekten bitap haldeyken ve artık ayaklarımızın üzerinde zor dururken, elimizde eşyalar, sırt çantası ile bu devasa havalimanı içinde onca yolu nasıl katedecektik ve bu 4 saat nasıl geçecekti? Tam da bunları düşünürken, aklıma hemen, henüz geçenlerde instagram’da karşıma çıkan ve “Premium Bir Havalimanı Deneyimi Sunuyor” diye ilgimi çeken “İGA Pass” hizmeti geldi.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki İGA Pass Servislerinde Neler Var?

Karşıma çıkan tanıtımında şöyle diyordu: “Her uçuşunuzda ayrıcalıklı bir İstanbul Havalimanı deneyimi yaşamak istiyorsanız İGA Pass üyelik paketleri ile bu isteğinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.” İyi de neydi acaba bu “Premium” İGA Pass Servisleri? Hemen inceledim. Bakın şimdi içeriğinde neler var ve biz hangilerinden faydalandık hemen anlatayım!

İGA Buggy: İstanbul Havalimanı’nın farklı noktalarında konumlandırılmış golf arabası konseptindeki İGA Buggy’ler ile uçuş kapınıza hızlı ve keyifli bir deneyim eşliğinde ulaştırılıyorsunuz. Yeni İstanbul Havalimanı’nın adeta bir şehir kadar büyük olduğunu göz önüne aldığınızda, bu çok büyük bir konfor sağlıyor. Kişiye özel veya grup şeklinde tercih edebileceğiniz Buggy’ler sayesinde, havalimanı içinde vakit kaybetmeden istediğiniz yere varabilmeniz mümkün.

İGA Meet & Greet: İstanbul Havalimanı’nda size özel atanmış bir “Welcome Agent” eşliğinde karşılanıp, bavullarınızın alınıyor ve transferinizin gerçekleştiriliyor ve yorucu detaylarla siz değil, sizin yerinize o uğraşacak oluyor 🙂

İGA Fast Track: İGA Fast Track (Hızlı geçiş) hizmeti sayesinde hem havalimanı’na girişte, hem de uçağa binerken, kalabalık güvenlik kontrolleri önünde saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyorsunuz ve sizin için özel olarak oluşturulan özel geçiş noktalarından ilerleyerek uçağınıza, uzun uzun sıra beklemeye gerek kalmadan yetişiyorsunuz.

İGA Vale & Otopark: İGA Valet sayesinde, otopark ihtiyacınızdan, araçla ilgili teknik servis gereksinimlerinize kadar aracınızla ilgili tüm beklentileriniz anında karşılanıyor.

Günlük İGA Pass Paketimiz Sayesinde Biz Hangi Ayrıcalıkları Yaşadık?

Yukarıda bahsettiğim rekorlara imza atacak yoğunluktaki bir seyahat programıyla, 1 hafta içerisinde binlerce kilometre yol katettiğimiz ve bir an önce Bodrum’daki evimize kavuşma hayalleri kurduğumuz bir anda, aldığımız rötar haberiyle boynumuzun büküldüğü bir haldeyken, igapass.com web sitesi veya İstanbul Airport mobil uygulaması üzerinden organize edilebilen günlük İGA Pass hizmetini ilk kez deneyeceğimiz için biz de açıkcası neler olacağını sizler gibi merak ediyorduk.

iga pass istanbul havalimanı
İGA Pass Yeni İstanbul Havalimanı içi transfer, karşılama ve uğurlama hizmeti / İGA Pass Meet and Greet

Buggy ile IGA Pass Welcoming Agent tarafından Uçak Kapısında Karşılandık

Mesela Ankara’dan İstanbul’a geldiğimiz uçak, körüğe yanaştığında, acaba söz verdikleri gibi bizi hemen çıkışta karşılayacaklar mıydı bakalım? Bu anlarımızı spontane yaşarken, tüm o yorgunluğumuzla anlık hikaye videolarıyla instagramda siz değerli takipçilerimizle de paylaştık. Instagram Sabitlenmiş hikayelerimizde İGA PASS başlığı altında gece yarısı o yorgun argın halimizi ve çıkışta koridorun sonunda bizi üzerinde ismimin yazılı olduğu tabletle karşılayan karşılama elemanı ve özel bir Buggy araç olduğunu gördüğümüzdeki mutluluğumuzu ve enerjimizin bir anda yükselmesini adım adım aynen görebilirsiniz.

Bagajımız bizim yerimize alındı ve Business Class Check-in Bankosuna Buggy ile götürüldük

Bu kadar seyahat trafiğimiz arasında, Ankara’dan İstanbul’a, oradan da Bodrum’a geçişi, bağlantılı uçuş yapmayı baştan düşünemediğimiz için, önce gidip bavulumuzu almamız gerekiyordu. O yüzden ilk iş bagajımızı almaya gittik beraberce. Bizim yerimize döner bandın üzerinden bavulumuzu onlar aldılar ve elimizdeki tüm eşyalar aracın arkasına yüklendi. Bu sırada biz sadece araç üzerinden izlemekle yetindik 🙂

Sonrasında bagajımızla beraber tekrar check-in bankosuna gittik. Burada da tahmin edeceğiniz üzere yine sıra beklemeden hemen Business class bölümünden, bagajımız verilerek check-in işlemimiz bizim için yaptırıldı.

iga pass iga lounge istanbul havalimanı içi transfer karşılama
İGA Pass Yeni İstanbul Havalimanı içi transfer, karşılama uğurlama hizmeti / İGA Pass Meet and Greet
iga pass iga lounge bekleme salonu istanbul havalimanı
İGA Lounge / İGA Bekleme Salonu

Kontrol Noktasından Fast Track ile Hızlıca Geçirildik ve IGA Lounge’a (Özel Bekleme Salonuna) Getirildik

Sonrasında biletlerimizle beraber Kontrol noktasından, Fast-track ayrıcalığı ile ayrı bir bankodan hızlıca geçirildik ve tekrar Buggy aracımızla İGA lounge’a (özel Bekleme salonuna) kadar getirildik. Oradaki ikramlar içinde sıcak ve soğuk yemekler arasında neler olduğuna bakacak kadar son bir enerjiyi kendimizde bir anda buluverdik. Saat kaç olursa olsun, açık büfeden yiyecek sağlıklı bir şeyler ve sıcak-soğuk içecekler bulabilmek harika geldi.

iga lounge açık büfe yemekler istanbul havalimanı
İstanbul Havalimanı İGA Lounge Open Buffet / İGA Bekleme Salonu Açık Büfe
İGA Lounge Open Buffet / İGA Bekleme Salonu Açık Büfe istanbul yeni havalimanı
İGA Lounge Open Buffet / İGA Bekleme Salonu Açık Büfe

Ana yemek ve zeytinyağlılar kadar, sıcak ve soğuk içecek alternatifleri arasından da tercihimizi yaparak, hemen cam kenarından dışarı bakan, ayakları uzatabileceğimiz pufları da bulunan rahat koltuklarımıza uzandık ve telefonlarımızı da hemen altımızdaki prizlerde şarj ederken, bir yandan da kendimizi şarj etmiş olduk.

istanbul yeni havalimanı iga lounge açık büfe
İGA Lounge Open Buffet / İGA Bekleme Salonu Açık Büfe
istanbul havalimanı iga lounge açık büfe içkiler
İGA Lounge Open Buffet / İGA Bekleme Salonu Açık Büfe
iga pass lounge internet
İGA Lounge Working Office / İGA Bekleme salonu Çalışma Deski

Bekleme salonunda ayrıca arzu edenlerin kullanması için desktop ve printer’ın da bulunduğu çalışma masası da mevcut. Yani buradayken eğer mecbur kalırsanız, iş takibinizi de yapabiliyorsunuz.

iga pass lounge acik bufe 2
İGA Lounge Open Buffet / İGA Bekleme Salonu Açık Büfesinde Tiramisu ve Cheesecake de servis ediliyordu

Boarding Time’ın Yaklaşmasını 15 dakika önceden Yanımıza gelerek Haber Verdiler

Bir yandan mini tiramisumu kaşıklayıp, bir yandan çektiğimiz videoları editlerken ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadan uzanırken, diğer taraftan da, karşımızdaki ekrandan anlık uçak bilgilerini takip ediyorduk ki, boarding time’ın yaklaştığını haber vermek üzere ekipten bir arkadaş geldi ve 15 dakika sonra Buggy ile bizi alıp, gate’e götüreceği bilgisini verdi. Lounge çıkışında buluştuk ve elimizdeki eşyaları alarak, bizi yine kapıya kadar Buggy ile götürerek bıraktı ve iç hatlardaki ilk İGA Pass maceramız bu şekilde keyifle sona ermiş oldu.

İGA PASS Üyelik Fiyatları Nasıl?

Bunun en güncel ve detaylı içerik bilgileri için siz yine de İGA Pass web sitesine bakın ama kısaca şunu söyleyeyim. Evet ben artık Bodrum’da yaşadığım için şimdilik tek seferlik kullandım, ancak sık sık seyahat edenler için yıllık paketleri de var. Mesela 1 yılda 10 kere uçtuğunuzu düşündüğünüzde, artı 1’de misafirinize kullandırabildiğiniz için, her sefer için tüm bu hizmetler, kişi başı yaklaşık 250 TL’ye geliyor.

Sabaha Karşı 04:00 gibi Bodrum’da evimize varıp, çocuklarımıza kavuştuk

Evimize vardığımızda iki boncuğumuz da bizi kapılarda karşıladılar. Aman ne özlemişler. Bir muameleler bir yerlerde uzanıp, göbüşlerini açmalar filan. Sevgili komşumuz sağolsun her gün gelip ziyaret ederek, eksikleri var mı diye kontrol etti, sevdi oynadı ama, ben tabi ana yüreği, hemen koşup ilk iş, kapları temizleyip, mamalarını sularını tazeledim. Sonuçta onlar da, gecenin o vaktinde annelerinden bi’ nevi bir İGA Lounge benzeri hizmet aldılar yani anlayacağınız 🙂 Normalde onlarla ilgilenecek halimiz kalmamış olacaktı ama arada güzelce dinlenebildiğimiz için, ikisiyle de biraz oyunlar oynadık, güzelce hasret giderdik. Ne zamanki ilgileri azaldı dedim ki tamam artık ben de gidip uyusam iyi olur. Ertesi sabah ise kaldığımız yerden aynen devam. Öpücükler öpücükler… Anlayacağınız günün sonunda oldukça keyifli bir deneyim yaşamış olduk ve bu yüzden bunu sizler için de kaleme alarak paylaşayım istedim. Hatta üşenmedim ve tüm süreci çok keyifli bir video haline getirdim. Üşengeçşef Youtube Kanalında İGA Pass Hizmeti videosunu izlemek için buraya tıklamanız yeterli. Ayrıca bu tarz videolarımın gelmesini istiyorsanız, siz de ABONE olmaya üşenmeyin, olur mu? 🙂

İGA Pass deneyimini anlık olarak anlattığımız video: Üşengeç Şef Youtube kanalında yayında

İGA Pass hizmetlerinde bunlara ilaveten kişiye özel terminal deneyimine dayanan, şu hizmetleri de sunuyorlar.

İGA Meet & Greet VIP : Özel veya tarifeli uçuşlarınızda tercih edebileceğiniz Genel Havacılık Terminali’nde, sizin için ayrıcalıklı bir terminal deneyimi sunan İGA Meet & Greet VIP, iç hat, dış hat ve transfer süreçlerinizde işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize olanak tanırken özel olarak dizayn edilmiş bekleme salonundaki ikramlarla da yolculuk keyfinizi artırıyorlar.


İGA Meeting Lounge: Videosunda izledim. İstanbul Dış Hatlar Gelen Yolcu katındaki İGA Meeting Lounge, karmaşadan uzak, keyifli bir buluşma noktası olmuş. Özel uyuma kabinleri bile varmış. O da başka bir sefer, yurt dışına çıktığımızda denenmek üzere yapılacaklar listemizde.

İGA Pass ayrıcalıklardan faydalanmak için igapass.com web sitesi veya İstanbul Airport mobil uygulaması üzerinden ilgili hizmetleri inceleyebilirsiniz.

İGA PASS Hizmetinin İGA Lounge gate transferi
İGA PASS Hizmetinin sunduğu İGA Lounge’dan Gate’e doğru gitmek üzere, artık ayrılık vakti…

İGA Pass ayrıcalıklarından yıllık veya günlük üyelik paketleri satın alarak faydalanabilirsiniz. İGA Pass’in yıllık paketleri arasında İGA Plus, İGA Extra ve İGA Premium seçenekleri bulunurken günlük paketleri arasındaysa İGA Daily ve İGA Daily Kids alternatifleri yer alıyor.

İGA Pass Plus: Kendiniz dışında bir misafirinizle daha Hızlı Geçiş, Öncelikli Check-in, Lounge ve Buggy hizmetlerinden faydalanabileceğiniz İGA Pass Plus, aynı zamanda en cazip fiyatlı yıllık üyelik paketi sayılıyor.

İGA Pass Extra: Hızlı Geçiş, Öncelikli Check-in, Havalimanı Lounge ve Buggy hizmetlerinin yanı sıra 30 gün Vale & Otopark hizmetlerinden de faydalanabileceğiniz İGA Pass Extra da kendinizle birlikte bir misafirinizi daha kapsıyor.

İGA Pass Premium: Hızlı Geçiş, Öncelikli Check-in, Lounge, Buggy ve 90 gün havalimanı Vale & Otopark hizmetleri dışında 10 kez Şehir İçi Transfer hizmetinden yararlanabildiğiniz Premium pakete dilerseniz 2 misafirinizi daha dahil edebilirsiniz.

İGA Pass Daily: Yıllık üyelik dışında günlük olarak İGA Pass hizmetlerinden faydalanmak isterseniz 24 saat boyunca Hızlı Geçiş, Öncelikli Check-in, Lounge ve Buggy ayrıcalıkları sunan İGA Pass Daily’i tercih edebilirsiniz.

İGA Pass Daily Kids: İGA Pass Daily paketine çocuklarınızı da dahil etmenizi sağlayan İGA Pass Daily Kids, 24 saat boyunca sizin için geçerli olan hizmetlerden çocuklarınızın da faydalanmasını sağlıyor.

İGA Pass hakkında tüm merak ettiklerinizi keşfetmek, ayrıcalıklı paket ve servis detaylarını incelemek ve bu deneyimden yararlanmak için siz de igapass.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İGA Pass deneyim videomuzu Üşengeç Şef Youtube kanalında izlemek için tıklayın.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz