Crocups Bodrum'daki favorim olan kruvasan

Yeni Lezzet Keşifleri bölümünde bugün size İstanbul Kadıköy’de, Moda ve Küçükyalı’da lokasyonları bulunan ve geçen yıl itibari ile Bodrum’da da şubesi açılan Cro&Cups markasından bahsetmek isterim. Geçtiğimiz hafta merkezde, hemen Bodrum Belediyesi’nin arkasında yer alan mekanı ziyaret ettim ve instagram hesaplarından ve dükkan vitrininden inanılmaz lezzetli görünen kruvasanlarını bir de kendim deneyimledim. Akıllarda tek bir soru vardı: Benim gibi ülke ülke gezip, her fırsatta tadım yapan, gerçek bir kruvasan severi bakalım memnun edecekler miydi? 🙂

IMG 2296
Cro&Cups Bodrum mağazası Bodrum Belediyesi’nin hemen arkasında, Türk kuyusu mahallesi üzerinde
IMG 2292
CroCups Bodrum

Croissant olarak yazılan Kruvasan ismi nereden geliyor?

“Kruvasan” demişken, biraz da tarihinden bahsedelim. Bu konuda bir çok rivayet olsa da, en bilinen hikayesine göre, kruvasanın kökeni 13. yüzyıldan itibaren Avusturya’da yapıldığı söylenen “kipferl” isimli başka bir mayalı hamurişine dayanıyor. Fransızca‘dan ithal bu kelimenin orijinali “croissant“.  Fransızca ‘da “büyümek” anlamına gelen “croître” fiilinden türeyen “croissant“, “büyüyen” anlamına geliyor: Tıpkı dolunaya doğru evrilen, git gide büyüyen “hilal” gibi.

IMG 3761
IMG 2307
CroCups Bodrum – Tuzlu kruvasan çeşitleri
IMG 3842

Cro&Cups Bodrum’da Nerede?

Cro&Cups Bodrum’un yeri çok kolay ulaşılır. Merkezde bulunan Milta Marina’daki Bodrum Belediyesi binasının yanındaki yoldan baktığınızda hemen ileride solda görüyorsunuz zaten dükkanı. Türk kuyusu mahallesi No:11/1’de Haftanın 7 günün saat sabah 8:00 ile 19.00 arasında açıklar. Hatta Yaz sezonu ile birlikte Pazar günleri de açık olacaklarmış. Yani ben bu satırları kaleme alırken demek ki, artık Pazar günü de hizmet veriyorlar demektir.

IMG 3797
Cro&Cups’da kahvaltı tercihim yumurta ve füme etli bu kruvasan sandöviç oldu.

Hem tatlı, hem tuzlu malzemelerle servis edilen Kruvasanlar Cro&Cups’da

Gittiğimde şansıma firmanın Üretim müdürü de oradaydı ve biraz sohbet etme imkanınız oldu. Kendisinden aldığım bilgiye göre Cro&Cups markasının kurucuları da bu hayallerini hayata geçirirken, bir kruvasandan çok daha fazlasını tüketiciye sunmak istemiş olacak ki, bu doğrultuda pek çok ar-ge çalışmaları yapmışlar ve aynen kruvasan kelimesinin özündeki büyümeyi, iş yapış şekillerinde yansıtarak, çok çeşitli kruvasan menüleri hazırlamışlar. Özellikle ilk olarak akıllara bir tatlı olarak kazınan kruvasana ilaveten, ayrıca harika tuzlu sandviçler yaparak da her öğün için damakta enfes tatlar bırakmayı amaçlamışlar.

IMG 5341
Üşengeç Şef ‘in bugünkü lezzet durağı: Bodrum Cro&Cups

Cro&Cups menüsünde neler var?

Sade kruvasan yanında, peynirli, pastırmalı, çikolatalı, elma soslu olanları mevcut. Danish olarak ise kiraz marmelatlı, yaban mersinli, çilek ve çikolatalı, pesto soslu olanlarını da yapmışlar. Çikolata dolgulu, fıstık kremalı, fındık ve krokanlı, çilek ve kremalı, muz ve kremalı ve badem kremalı olan seçenekler birbirinden davetkar gözüküyor. Tuzlu olanlarına gelince; füme et ve füme hindi ve çedarlı kruvasan, zeytin ezmeli peynirli, ton balıklı, yumurta ve peynirli, ayrıca sosisli olanı bile mevcut.

Cro&Cups’a neden gitmeli?

Cro&Cups markası kruvasanları ile öncelikle Türk damak tadına uygun, iştah açan görsel bir şölen sunarken, katkı maddesi içermeyen, tamamen el yapımı, %100 tereyağı kullanılarak yapılan çeşit çeşit kruvasanları ile, özellikle kendi denediklerim için konuşmam gerekirse, füme et ve yumurtalı olan ve pastacı kremalı çilekli olan çeşitleriyle ve de çıtır çıtır yapısı ile, siparişim üzerine hemen o anda hazırlanan taptaze hali ile, yurtdışında denediğim başarılı örnekler ile yarışan bir lezzet sundu. Kruvasan sevenlere Cro&Cups ürünlerini tavsiye ediyorum.

IMG 2334
CroCups Bodrum – pastacı kremalı çilekli kruvasan

Bodrum Cro&Cups

Adres : Çarşı Mahallesi Türk kuyusu mahallesi No:11/1

Web sitesi : www.crocups.com

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz