Bu ayki röportajımı, yıllardır bayılarak kullandığımız en favori zeytinyağımız olan Healing Oil zeytinyağı markasının kurucularından olan Sevgili Hakan Tetik ile yapıyorum. İsminin anlamı gibi “Şifalı”olduğuna gönülden inandığım ve tüm yemeklerimde güvenle kullandığım zeytinyağı, tam bir nimet! Kalp damar hastalık riskini azaltır, tip II diyabet riskini düşürür, vücutta inflamasyonu azaltır, anlayacağınız faydaları saymakla bitmez. Tüm bunlara ilaveten, Healing Oil zeytinyağını daha ilk tattığım anda, gönlümü fethetmesinin sebeplerinin en başında, dengeli aromatik yapısı geliyor. Zaten, az sonra röportajımızda okuyacağınız üzere, markanın, ortaya çıkış hikayesinin ardında da yine bu özelliği öne çıkıyor.

Omega 9 yönünden zenginliği ve yüksek polifenol değeriyle ve tüm tarafsız analizlerde (Bu testleri Healing Oil web sitesinden siz de inceleyebilirsiniz) kalitesi ve saflığı da tescillenen Healing Oil zeytinyağı, adeta “Bir Fransız Parfümü”nü andıran çok şık siyah bir silindirik kutu içindeki sunumuyla ve uygun fiyat politikasıyla da, yılbaşı alışverişleriniz için sevdiklerinize harika bir hediye alternatifi. Zarif şişesinin üzerinde, gün ışığı geçirmeyen, yine siyah mat zemin üzerine altın renkli ağaç motifiyle kullanılan logo tasarımıyla, bolluğun, bereketin, sağlığın ve şifanın gücünü simgeleyen hayat ağacının sihrini ve gücünü insana hissettiren Healing Oil zeytinyağının ilk doğum hikayesini ve Kaz Dağları’ndan gelen bu lezzetin öne çıkan özelliklerini biraz da kendisinden dinleyelim.

Usengecsef.com‘a hoş geldiniz Hakan Bey. Öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Healing oil zeytinyağı Hakan Tetik
Healing Oil Zeytinyağı markasının kurucularından Hakan Tetik Röportajı

1978 İstanbul doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Asıl işim TV ve sinema sektöründe kullanılan ekipmanların tedarikidir. Gezmeyi ve seyahat etmeyi seviyorum. En çok sevdiğim aktivite ailem ve dostlarımla zaman geçirmektir.

Healing oil Zeytinyağı markasının doğma hikayesi nedir?

Bu soruya Ortağım Doğan Bulut’un açıklaması ile cevap vermek isterim: “Yolculuğumuz ticari bir mülahaza olmadan başladı. Benim Balıkesir, Burhaniye’de  bir miktar zeytinliğim vardı. Buradan aldığımız mahsulü eş, dost ve akrabalara dağıtıyordum. Şu an ortağım olan Hakan Bey’e de bir miktar zeytinyağı vermiştim ki, Hakan Bey, bir kaç gün sonra beni arayarak, eşinin normalde kokusundan rahatsız olması nedeniyle zeytinyağı kullanamadığını, ancak, verdiğim zeytinyağını çok beğendiğini ve hiç rahatsızlık hissetmediğini söylemesi sonrası, bu lezzetin geniş kitlelere yayılması konusunda süreci başlatmış olduk. Bizce çok lezzetli olan ürünümüzün, öncelikle kalitesini ölçtürmemiz gerekiyordu. Bu sebeple akreditasyon özellikli analizler yaptırdık, kalitemizin tescili ile de markalaşma sürecimizi başlattık ve devam ediyoruz. Benim ve Hakan Bey’in mevcut işlerimiz gereği ithalat ve ihracat bağlantılarımız olduğundan ağırlığımızı ihracat tarafına verdik.”

Ailenizde bu sektörle ilgilenen başka bireyler de var mı? Hasat yaptığınız zeytinlikleriniz nerelerde? Hangi yöntemlerle işliyorsunuz? 

Şimdilik aile bireylerimizden bu işle ilgilenen başka kimse yok. Zeytinliklerimiz Balıkesir in Burhaniye ilçesinde ve yaklaşık 100 dönüm civarında. Bir o kadarda alıp işleyebileceğimiz (Doğan Bey’in yakın akrabalarına ait olan) zeytinlik bulunuyor. Yaklaşık 15 bin litrelik, senelik üretim kapasitemiz mevcut. Soğuk sıkımı ise yerel bir tesiste, sadece kendi mahsulümüz varken ve gerekli dezenfektasyon sağlandıktan sonra yapıyoruz. 

Şu anda web sitenize baktığımda, Uluslararası gümrüklerde geçerli olan akreditasyon raporunuza göre, %99.99’luk saflık oranı ve 0.8’lik asit oranı ile Healing Oil zeytinyağınız, dünyanın en iyilerinden… Bu sonuçları ortaya çıkarırken sizi bu derece özenli üretime iten güç nedir?

Bu yılki zeytinyağımızın asit oranı ise 0.4 olarak ölçüldü.

Sanırım bu sorunuzu şöyle cevaplayabilirim: Ortağım Doğan Bulut, eski bir finansçı. Son 10 yıldır inşaat ve gayrimenkul sektörü ile uğraşıyor. Ve ben Hakan Tetik. Broadcast yayıncılık sektörüne ekipman tedarik ediyorum. Dünyada 63 ülkede faaliyet gösteren bir üretici firmanın Türkiye’deki tek distribütörü olarak ticari faaliyetlerime devam ediyorum. Dolayısıyla, mevcut hayatımızı idame ettirdiğimiz ticari faaliyetlerimiz olduğu için, bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Öncelikli hedefimiz kaliteli ve iyi bir ürün çıkartmak, hobi niteliğinde. İşimizi iyi yaptığımız ve sizin gibi kıymetli insanların beğenisini kazandığımız için, bu durum bizi büyümeye ve bu işi hobiden ticari bir faaliyete doğru ilerlemeye sevk etti. “Satacak iyi bir ürününüz varsa, alacak doğru birileri mutlaka çıkar” düsturu ile hareket ediyoruz. 

Healing Oil Zeytinyağı markasının kurucularından Hakan Tetik Röportajı
Healing Oil Zeytinyağı

Harikasınız. Sizin gibi idealist insanlar pek kalmadı. Peki “Tek çeşit zeytinyağı” üretiyorsunuz. Bunun sebebi nedir desem? 

Öncelikle ürettiğimizin en iyisi bu olduğu için… Daha sonra, aynı bahçeden, aynı ağaçtan alınan ve aynı şekilde üretilen mamülü farklı ambalajlar ile, farklı stratejiler ile satmak bize çok etik gelmiyor. En sağlıklı üretim “Soğuk sıkım”, dolayısıyla maliyeti düşürüp daha az sağlıklı olan ürünler üretmek gibi bir niyetimiz yok. İşimizi ya iyi yapalım, ya da hiç yapmayalım! Bizim bakış açımız bu şekilde. Butik ve kaliteden ödün vermeden üretim yaptığımızdan, üretimimiz sınırlı, bu sebeple de tek çeşit ve tek markamız mevcut.

Mesleğinizin zorlukları neler?

İnsanların daha önceden hiç kullanmadığı ve denemediği bir ürün için enteresan yorumlar yapması beni biraz üzüyor. Siz de takdir edersiniz ki pandemi süreci ile ihracat maalesef çok zorlaştı. Bizim asıl satış hedefimiz ve ağırlık merkezimiz ihracat. Benim kendi işimden dolayı yurt dışı bağlantılarım çok olduğu için bu konuda zorlanmadık. Fakat özellikle Avrupa birliği ülkelerinde ülkemizden gelen gıda maddeleri için ek vergi uygulanması, maliyetlerin artması bizi biraz daha yormaya başladı.

Meslek hayatınızda başınızdan geçen en komik ya da en ilginç anı? Veya en çok mutluluk duyduğunuz anı?

Maalesef çok komik şeyler yaşamak biraz zorlaştı artık. Fakat internet üzerinden sipariş veren bir müşterimiz ürünü teslim aldığında muhtemelen çok dikkat etmemiş olacak ki, bizi arayarak “Ben zeytinyağı istedim, neden şarap gönderdiniz?” demesine halen gülüyorum. 🙂 Yurt dışından bazı kullanıcılar, ürünümüzü denedikten sonra mail ve sosyal medyadan bize ulaşarak memnuniyetlerini belirtiyor. Bu bizim için çok kıymetli ve değerli.

Healing Oil Zeytinyağı markasının kurucularından Doğan Bulut ve Hakan Tetik
Healing Oil Zeytinyağı markasının kurucularından Doğan Bulut ve Hakan Tetik

Günbegün değişen ekonomik koşullar karşısında Ürünleriniz hem çok şık, hem de sunulan kalite için, oldukça uygun fiyatlı. Adeta şık bir parfümü andıran tasarım ve sunumuyla, özenli kargolamasıyla ayrıca harika da bir hediye alternatifi. Peki ürünlerinizi satın almak isteyenler, size nereden ulaşabilirler?

0545 971 10 10 Whatsapp sipariş hattımız var. Bunun haricinde healinoil.tr instagram sayfamızdan bize ulaşabilirler. Sizlere bir mesaj kadar yakınız. 

Yurtiçi ve yurtdışındaki yakın gelecek projelerinizden de bahsetmek ister misiniz?

Yurt dışı için şu anda Çin halk cumhuriyeti ile çalışıyoruz. Almanya, Hollanda ve Norveç ile anlaşmalarımız pandemi nedeniyle askıya alındı maalesef. Umarım en kısa sürede oralara da ulaşacağız.

Yurt içi için, kargo ile ülkemizin her iline gönderim yapmaktayız. Market veya benzeri satış noktalarına girmeyi şimdilik düşünmüyoruz. Bizden ürün alıp bu noktalarda satmak isteyenler olabiliyor, o konuda herkesin kendi ticari düşüncesidir saygı duyuyoruz.

O zaman şimdi gelelim röportaj yaptığımız tüm konuklarımıza sorduğumuz genel sorularımıza…

Türkiyede ve dünyadaki en sevdiğiniz restoranlar?

Pekin’de Jubaoyuan

Bursa’da Bülent şef ve Fasulyeli. 

Yemek yapmayı mı yoksa yemeyi mi seversiniz? En güzel yaptığınız yemek hangisidir?

Yapmak yemekten daha eğlenceli ama çok başarılı sayılmam. Et yemeklerini yenilebilecek düzeyde yapabiliyorum.

Hobileriniz neler?

Seyahat etmek, kitap okumak, kahve ve zeytinyağı hakkında yeni şeyler öğrenmek.

Son izlediğiniz film?

BKM “Sen hiç ateş böceği gördün mü?”

Son gittiğiniz konser?

Tan Taşçı 

Son izlediğiniz oyun?

“Herkes kocama benziyor”

Son yaptığınız seyahat?

Kısa bir süre önce Karadeniz turu yaptım.

Son olarak Üşengeç Şef okurlarına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben ve ortağım hali hazırda sürdürdüğümüz ve işleyişinden memnun olduğumuz şirketlere sahibiz. Bu işe ilk etapta hobi niyeti ile başladık. Bizim iki tane zevkimiz var. Birincisi kahve benim hastalığım ve Doğan beyinin ise zeytin yağı. 

Ticari olarak bu işten çok bir beklentimiz olmadığı için her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Çünkü herkesten önce bu Healing oil zeytinyağını ailemiz ve sevdiklerimiz ile birlikte biz kendimiz tüketiyoruz. Kalite, saflık ve hijyen konusunda asla taviz vermeden işimizi yapmak istiyoruz. Siz memnunsanız, biz mutluyuz. Değerli röportajlarınız arasında biz de yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz