Bodrum’daki evimize yeni taşındığımızdan beri, her ne kadar düzenli olarak bildiğimiz klasik yöntemlerle köşe bucak temizlenmiş olsa da, sonuç; “Hijyen” anlamında tam içime sinmiyordu. Özellikle banyo ve mutfak… Şöyle ulaşılması zor yerlere bile girilerek tüm bakterileri yok edecek kadar derinlemesine bir temizlikti hayalim. Yoğun kimyasallara karşı hassas ve allerjik bünyelerimiz olduğundan ve evimizde patili oğluşumuz, sevgili kedimiz Baileys de olduğu için, yaptığım araştırmalar sonucu, içinde sadece musluk suyu kullanılan Buharlı temizlik makineleri geldi aklıma ve başladım araştırmaya. Sonuçta da çok güvendiğim Alman teknolojisine sahip Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesini, kendi sitesinden sipariş verdim.

Araştırdığımda ulaştığım verilerde herhangi bir deterjan ya da kimyasal kullanmadan ve durulama gerektirmeden, sadece musluk suyu kullanılan Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesi ile evin her yerinde derinlemesine temizlik ve hijyen sözü veriliyordu. Üstelik bunu sözüne çok güvendiğim, dünya çapında temizlik teknolojileri üzerine tanınan en köklü Alman markası söylüyordu. Altında yazan yorumları da okudum, müşteri memnuniyeti anlamında gayet başarılıydı. Eh! Ben de bu durumda geniş bir aksesuar kitine sahip olan ürünü tüm fonksiyonlarıyla tanımak için, gelir gelmez hiç üşenmedim ve oturup, kullanım kılavuzunu inceleyip, öğrendiklerimi hemen o anda adım adım uygulamaya başladım.

karcher sc 2 buharli temizlik 1
Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesi başlıkları, mikrofiber bezleri ve uzatma boruları gibi aksesuarlar

Eğer sizin de allerjiye yatkın aile bireyleriniz varsa, emekleyen bebekleriniz varsa, yerde oynamayı da seven çocuklarınız varsa veya evcil hayvanlarınız varsa, buharlı temizlik makineleri süper bir çözüm. En basitinden bir örnekle anlatmam gerekirse… Düşünsenize bir ev kiraladınız ve kullanmadan önce evde bulunan ankastre fırının içinin, yeterince hijyen olduğundan emin olmalısınız. Deterjan kullansanız, iyice durulayamayacağınız için illa ki deterjan kalıntısı kalır. Burada aynısı bana oldu işte. Önceki kullanımlardan içinde oluşan yağ kalıntılarını da sökecek ve bu esnada da kalıntı bırakmadan temizleyeceği için yeni cicimi (Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesi) bir an önce kullanmak için sabırsızlanıyordum.

Karcher SC2 Buharlı Temizlik Makinesi Nasıl Çalışıyor? İçine gerçekten sadece Musluk Suyu mu Konuluyor?

Henüz prize takmadan, içine normal oda sıcaklığında, 1 litreye yakın musluk suyu doldurdum ve prize taktım. yaklaşık 5-6 dakika içinde cihazın içinde kaynayan su, yaklaşık 100 C derece sıcaklık püskürtme gücü olan su buharına dönüştü bile. Bunu aletin üzerindeki kırmızı olan led ışığının yeşile dönmesinden kolayca anlıyorsunuz.

İlk olarak balkonda, daha önce pek çok kimyasal kullanarak lekelerini gidermeye çalıştığım ama hiç fayda etmeyen yer karolarından işe başladım. Öncesi ve sonrası arasındaki fark göz kamaştırıcıydı. Bu motivasyonla, banyoya geçtim ve derz araları, duvar fayansları, musluk başlıkları, duşakabinler… Bu esnada da tabi yine üşenmedim ve adım adım her aşamayı sizler için de video olarak kaydettim. Youtube’da Üşengeç Şef kanalında yayına aldığım ürün inceleme ve deneyim videomu izlediğinizde, emin olun aklınızdaki pek çok soruya cevap bulacak, nerede hangi başlığı kullandığımı ve uygulama yaptığım ve henüz yapmadığım yerler arasındaki farklılıkları siz de bizzat görebileceksiniz.

Üşengeç Şef Youtube Kanalındaki Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesi inceleme ve deneyim videosu

Karcher SC 2 Buharlı Temizlik Makinesi ile Hangi Sert Yüzeyler Temizlenebiliyor?

Derken mutfağa geçtim, tezgahı, fırını, ocağı, evdeki tüm kapı kollarını… Aklıma neresi gelirse artık. Oh mis gibi oldu her yer. İşte şimdi içime sindi dedim kendi kendime. Çünkü buharlı temizlik makineleri evin neredeyse her yerindeki sert zeminlerde kullanılabiliyor. Mesela Taş veya seramik yer karoları, Fayans duvarlar, Derz araları, Kapı kolları, Duşakabinler, Ocak üstü, Fırın içi, ️Lavabolar, Panjurlar, Radyatörler, ️Musluklar gibi tüm sert yüzeyler…

Beyaz ve Sarı renkli Karcher SC 2 Arasında Ne Fark var?

Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesinin hem sarı, hem de beyaz rengi mevcut. Kullanım alanına göre başlık, aksesuar ve fiber bezler de cihazla birlikte geliyor. İki cihaz arasındaki tek fark, beyaz olanında ekstradan 3 aksesuar daha bulunması.

Karcher SC2 Buharlı temizlik Cihazında “Çocuk Kilidi” olması Çok Önemli

Cihazın en iyi özelliklerinden biri de, tüm başlıkların ucuna takıldığı buhar tabancasında “Çocuk Kilidi“nin olması. Zaten 100 C dereceye yakın bir sıcaklıkta su buharı püskürterek çalıştığını düşününce, mutlaka evdeki bebek, çocuk ve evcil hayvanlardan güvenli bir mesafede kullanmanız gerektiğini söylememe sanırım gerek yok. Ama yine de meraklı küçükler için çocuk kilidi şart.

Cihazın 3 Modu var: Çocuk Kilidi- Orta Basınç ve Yüksek Basınçlı Püskürtme

Sadece uygun başlıkları veya uzatma borularını birbirine kolayca bir klik sesiyle takarak, temizleyeceğiniz yere göre, ister orta dozda, ister yüksek dozda su buharı püskürtmeniz yeterli. İlgili Youtube videomda ayrıca cihazla ilgili önemli tüyolar da verdim, hatta kullanım sonrasında aksesuar kitini nasıl derli toplu şekilde kaldıracağınıza kadar anlattım. 🙂

Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesi el fırçası ne işe yarıyor? Nerelerde kullanılıyor?
Karcher SC 2 Buharlı temizlik makinesi el fırçası aksesuarı

Dışardan gelen kargo poşetleri, ayakkabılar, kıyafetleri de dezenfekte ediyor

Ayrıca cihazdan özellikle pandemi döneminde, hepimizin çok özen gösterdiği şekilde, dezenfeksiyon amaçlı olarak da faydalanıldığını okudum. Oyuncaklar, dışarıdan gelinen kıyafetler, dışarıdan gelinen ayakkabılar ve dışarıdan gelen kargo poşetlerindeki bakterilerden kurtulmak için de kullanılabiliyor. Yeni evin dekorasyonu için devamlı online sipariş veriyorum. Her gün ard arda gelen kargo paketlerini, 2 gün balkonda bekletmekten de bu sayede kurtulmuş oldum.

Karcher SC 2 buharlı temizlik makinesinin sert yüzeylerdeki bakterilerin %99,99’unu yok ettiği bilimsel testlerle kanıtlanmış

Unutmadan… Karcher’in bu ürünü, dünya çapında bağımsız kuruluşlar tarafından sertifikalandırıldığı gibi, Ege Üniversitesi’nde yapılan bilimsel testlerde de, buharlı temizlik makinesi ile sert yüzeylerdeki bakterilerin %99,99’unun yok edildiği kanıtlanmış.

Yüksek bütçeli Deterjan ve Kimyasal masraflarına son

Evi köşe bucak temizleyebilmek adına sık sık satın aldığımız onlarca deterjan, çamaşır suyu vs. kimyasallara yıllar boyunca yapılan masrafları ve evdeki yüzeylerde bıraktığı kalıntılar sayesinde kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığına olumsuz etkilerini düşününce, uzun yıllar boyu kullanacağım ve sadece musluk suyu ile çalışan böyle bir cihaza sadece bir seferlik verilen ücret, fiyat/performans açısından gayet uygun geldi.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz