Yalıkavak’ta Marina’yı geçtikten sonra adeta şampiyonlar liginin tüm favorilerinin yer aldığı adeta “Ölüm grubu” tadında, üst düzey restoranların yan yana toplandığı Bodrum’un Çökertme Caddesi üzerindeki Memedof Restaurant Yalıkavak, senelerdir eşten dosttan duyduğumuz ancak nedense bir türlü yolumuzun kesişmediği bir mekan oldu bizim için. Neredeyse sağındaki solundaki tüm mekanlara gidip onu hep daha sonraya bırakmıştık. Ama “Assolistler en son sahne alırlar” sözüne atıfta bulunurcasına, Memedof deniz mahsülleri ağırlıklı nefis lezzetleri ile bize o akşam adeta şov yaptı desem yeridir.

Memedof Restaurant’da Nefis Gün Batımını Kaçırmayın!

Baştan söyleyeyim; Yalıkavak’daki “Çökertme Caddesi”, Bodrum yarımadasında ve özellikle Yalıkavak’ta gün batımını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri. Özellikle de “Rüzgarsız” bir günü yakalarsanız, tadına gerçekten doyulmaz. Denize sıfır, açık bir koyda yer alan mekandaki bu görsel şöleni kaçırmamak adına, mekana geliş saatinizi ona göre ayarlamanızı tavsiye ederim.

Memedof’a Gelir Gelmez Yerinize Geçmeden Önce Meze Dolabına İlla ki Bir Göz Atın

Biz de mekana adım atar atmaz, hemen meze dolabını ziyaret edip, neler var neler yok öğrendikten ve mezelerimizi seçtikten sonra, işte o rüya gibi gün batımı manzarasına karşı, mekanın en güzel masalarından birinde yerimizi aldık. Ortam geniş ve ferah. Size denizin üstüne doğru uzamış olan iskele tarzındaki bölümlerin üzerindeki yer alan masaları özellikle tavsiye ederim.

memedof bodrum meze dolabi
Memedof Bodrum Yalıkavak – Meze Dolabı
memedof bodrum
Memedof Bodrum Yalıkavak
memedof bodrum iskele
Memedof Bodrum Yalıkavak

Memedof’da Beğendiğimiz Lezzetler

Misafirimiz olan dostlarımızla birlikte, tüm seçtiğimiz deniz börülcesi, levrek marin, balık pastırması, kabak çiçeği dolması, patlıcan ezme gibi mezeler, masadaki 5 kişiden de istisnasız geçer not aldı. Özellikle bir balık mekanına not verme kriteri olarak kullandığım levrek marin konusunda da çok başarılılar.Somon fümeyi de mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

memedof bodrum levrek marin
Memedof Bodrum Yalıkavak – Levrek Marin
memedof bodrum meze
Memedof Bodrum Yalıkavak – Mezeler
memedof domates salatasi
Memedof Bodrum Yalıkavak – Domates salatası

Bodrum’da bu yaz olmazsa olmazımız haline gelen, bostan domatesi ve kırmızı soğanla yapılan salataya burada da doyamadık, o muhteşem sosuna bol bol ekmek bandık 🙂

memedof bodrum kalamar tava
Memedof Bodrum Yalıkavak – Kalamar Tava

Ara sıcaklarda gelen kalamalar tava, yağ çekmemiş çıtır çıtır kıvamıyla, o kadar sevildi ki 2. porsiyonun sipariş edilmesi kaçınılmaz oldu. Ahtapot ızgara ve Barbun tavayı özleyen arkadaşımız da tercihinden gayet memnun kaldı. Beğendili karides de sunumu iyi olmakla birlikte, masadaki diğer yemekler arasında, damaklarda mucize bir fark yaratmadığını belirtmeliyim.

memedof bodrum begendili karides
Memedof Bodrum Yalıkavak – Beğendili Karides
Memedof Bodrum Yalıkavak - Barbun tava
Memedof Bodrum Yalıkavak – Barbun tava
Memedof Bodrum Yalıkavak - Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Memedof Bodrum Yalıkavak – Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
memedof meyve bodrum
Memedof Bodrum Yalıkavak – Meyve Tabağı

Kapanışı meyve tabağı ve ince bir dilim kaymaklı ekmek kadayıfı ile yaptık. Sonuçta lezzet açısından masadaki herkesin çok memnun kaldığı keyifli akşamlardan birini yaşadığımız için, fiyatları yüksek olmakla birlikte, lezzet ve hizmet kalitesi ile fiyat performansı anlamında orantılı bulduğumuz Bodrum Yalıkavak’daki Memedof Restaurant’ı tavsiye edebilirim.

Memedof Yalıkavak İletişim Bilgileri

Adres: Yalıkavak Gerişaltı mevkii, Çökertme Cad. No:42, Bodrum/Muğla

Tel: (0252) 385 46 46

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz