Bütün çocukların aylardır beklediği, ebeveynlerin ise “Bir an önce bitsin!” diye gün saydığı 15 günlük sömestr tatilinin ilk haftası işte bitti gitti bile. 4 Şubat’ta başlayıp 14 Haziran 2019’a kadar sürecek olan 2. kanaat dönemi öncesi, karne ve tatil heyecanı ile gezmek ve gönüllerince oynayıp eğlenmek isteyen çocukları ve onları 15 gün boyunca nasıl oyalayacağını şaşıran anne ve babaları çok iyi anlayabiliyorum. Bu konuda gelen yoğun talep ve sorular üzerine sizler için, yarıyıl Sömestr Tatilinde Çocuklar ile Yapılacak keyifli aktiviteler ile ilgili güzel bir liste oluşturdum. Hazırsanız haydi başlayalım!

KIDZANIA – AKASYA AVM

Özellikle soğuk havalarda hem ebeveynler mağaza ve cafelerde oyalanabildiği;  hem de çocuklar keyifli vakit geçirebildiği için, aileler en çok alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Anadolu yakasındaki Akasya Avm’nin içine yer alan Kidzania da 4-14 yaş arası çocukların, ortalama 5-6 saat sıkılmadan vakit geçirebileceği bir yer.

Kidzania akasya avm cocuk
Kidzania – Akasya AVM

Geçtiğimiz sene bize kalmaya gelen yeğenimizi götürdüğümüzde, Kidzania’nın büyüklüğü ve farklı aktivite seçenekleri karşısında biz bile şaşırmış kalmıştık. Çocukların gerçek hayattaki birbirinden farklı meslek ve aktiviteleri deneyimlediği, onların tabiri ile bu “Çocuklar Ülkesi” tam 8000 m2’lik bir alana kurulmuş. İçinde pizza restoranından, üniversiteye, dondurma fabrikasından, hastaneye, süper marketten, gizli ajan eğitim merkezine, itfaiye-gazete vs gibi pek çok farklı bölüm barındıran Kidzania’da çocuklar bir arada sosyal becerilerini geliştirirken fiziksel aktivitelerde de bulundukları için enerjilerini doğru bir şekilde atabiliyorlar. İçeride güya bu işlerde çalışarak (!) kazandıklarını harcamaları için, bu ülkenin kendine ait bir para birimi bile var.

Siz ise bu sırada ister çocuğunuza eşlik edebilir ya da isterseniz onları görevli kişilere emanet edebilirsiniz. Mesela annesi onu içeri teslim edip, alışveriş yaparken, biz bize emanet olduğu günde, bütün günü onunla birlikte aynı heyecanı yaşayarak çok mutlu geçirmiştik. Çocuğunu yalnız bırakmayı tercih etmeyen ebeveynler için beraber katılabilecekleri takı yapımı, şefler akademisi gibi aktiviteler de mevcut.

Kidzania akasya avm cocuk 1
Kidzania – Akasya AVM

Kidzania Bilet Fiyatları: Saat 10.00 – 20.00 arası açık olan Kidzania’da bilet fiyatı normalde çocuklar için  95TL, yetişkinler için ise 35TL. Ancak sömestr tatili için çocuklara %10 indirim yapmışlar haberiniz olsun.

KIDZANIA İletişim Bilgileri:

Adres: Akasya AVM. Çeçen Sk.. No:25 Acıbadem Üsküdar İstanbul

Tel: (0850) 200 54 39

İSTANBUL AKVARYUM – AQUA FLORYA AVM

Açıldığından beri çok duyduğum ama bize çok uzak mesafede olduğu için bir türlü denk getiremediğim Aqua Florya AVM’nin içinde yer alan İstanbul Akvaryum dünyanın en büyük tematik akvaryumu. Hepimizin büyük keyifle izlediği “Kayıp Balık Nemoçizgi filmindeki o büyüleyici mavi dünyayı ve Japon balıklarını ve tabi çok daha fazlasını birebir görebileceğimiz bu ortam sadece çocuklar için değil, biz yetişkinler için de unutulmaz bir deneyim bence.

aqua florya cocuklarla haftasonu 1
İstanbul Akvaryum – Aqua Florya AVM

Akvaryumdaki bölümler Karadeniz’den Pasifik Okyanusu’na doğru coğrafi bir rotaya göre oluşturulmuş. 17 farklı tema ve 1 adet yağmur ormanına sahip. “Sadece belli mesafeden görmek bize yetmez, birebir deneyimlemek isteriz” diyenler için ise balık besleme, köpek balıkları ile dalış gibi ekstra ücretli farklı aktiviteler de mevcut.

İstanbul Akvaryum Giriş Ücreti Nedir? Bireysel girişlerde 2-12 yaş Çocuk: 55 TL , Yetişkin 85 TL; 3 kişilik aile ise 225 TL iken internetten alımlarda hepsi %10 indirimli.

İstanbul Akvaryum’a Nasıl Gidilir? Taksim, Sultanahmet ve Sirkeci’den kalkan servisler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

İSTANBUL AKVARYUM İletişim Bilgileri :

Adres: AQUA FLORYA AVM, ŞENLİKKÖY MAH. YEŞİLKÖY HALKALI CAD. NO: 93 FLORYA / İSTANBUL

Tel : 444 9 744

MADAME TUSSAUDS İSTANBUL – BALMUMU HEYKEL MÜZESİ

Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’yu bilmeyen yoktur. Merkezi Londra’da yer alan, 250 yıllık tarihe sahip bu müzeyi, Amsterdam da dahil olmak üzere pek çok farklı şehirde deneyimledim. Gerek yakın arkadaşlarınızla gerekse de çocuklarınızla keyifli saatler geçirip, pek çok hatıra fotoğrafı çekebileceğiniz çok keyifli bir alternatif. Taksim Beyoğlu‘nda İstiklal Caddesi üzerinde  yer aldığı için diğer uzak aktivitelere göre çok daha merkezi konumda.

madame tussauds istanbul balmumu muzesi
Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi

Müze içerisinde yer alan heykel koleksiyonu müzik, film, spor, kültür, tarih ve liderler ve VIP party olmak üzere 6 kategoriye ayrılmış.  Çocuklar televizyonda gördükleri Murat Boz, Rihanna, Lady Gaga gibi müzik, spor ve film yıldızlarının birebir heykelleri ile vakit geçirirken siz de Barış Manço, Zeki Müren, Adile Naşit gibi unutulmaz isimler ile hasret giderebilir, Mimar Sinan, Albert Einstein, Leonardo da Vinci gibi isimleri yakından görebilirsiniz. Müzenin kuşkusuz en etkileyici ismi de tabi ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu sevgili Atamız; Mustafa Kemal Atatürk.

ataturk madame tussauds heykel muzesi
Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi Bilet Fiyatları: Tek girişlik ve VIP olmak üzere 2 farklı bilet seçeneği var. Tek girişlik biletler kapıda yetişkin için 65TL, öğrenci ve 3-14 yaş çocuk için 52TL iken, internetten alınan indirimli biletlerde fiyatlar yetişkin için 52TL, ve 3-14 yaş çocuk için 42TL’ye iniyor. VIP biletin bence tek artısı ise girişte sıra beklemeden müzeye girebilmek.

madame tussauds istanbul balmumu muzesi 1
Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi

MADAME TUSSAUDS İSTANBUL BALMUMU MÜZESİ İletişim Bilgileri

Adres: Hüseyinağa Mah. İstiklal Cad. No: 56 Beyoğlu İstanbul

Tel: 444 3 253

İSFANBUL TEMA PARK (VIALAND)

Eğer siz de “Sadece gezmek bizi kesmez, çocuklarıma bol aksiyonlu, heyecanlı gerçek bir eğlence sunmak istiyorum” diyenlerdenseniz, önereceğim en çılgın seçenek İsfanbul Tema Park, yani eski adı ile Vialand. Yerli Disneyland olarak da bilinen bu devasa tema park, girişinde yer alan şato ve farklı farklı aktivite seçenekleri ile gerçekten de Disneyland’leri aratmıyor.

istanbul tema park vialand cocuk
İsfanbul Tema Park (Vialand)

Çocuklar için Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Neşeli Çiftlik, Kahraman İtfaiyeciler gibi girişte ufaklıkların boylarına göre kabul edildiği pek çok farklı aktivite var. Adrenalin tutkunu ebeveynler için ise meşhur Roller Coaster’ı Nefeskesen, 360, Adalet Kulesi gibi pek çok seçenek sunulmuş. “Yok! Ben sakin sakin takılıp, azcık nostalji yapayım” diyenler için ise “Bir Zamanlar İstanbul” bölümü düşünülmüş. Eyüp’te yer aldığı için mesafe uzak gelebilir, ancak İsfanbul’un içinde sadece tema park değil, alışveriş merkezi, restoranlar, sinema ve bowling salonu da var; böylece gitmişken ailece bütün bir günü burada eğlenerek geçirebilirsiniz.

İsfanbul Tema Park Giriş Ücreti: Not: Karnesi ile gelen öğrencilere sömestr tatili boyunca %50 indirim varmış. İsfanbul Günlük Bilet Ücreti: 89 TL Zindan Korku Tüneli, Jungle Park ve Safari Bileti: 30 TL

İSFANBUL TEMA PARK İletişim Bilgileri :

Adres: Yeşilpınar mah. Şehit Metin Kaya Sk. No:11/1 Eyüp

Tel: (0850) 210 85 63

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ

Anadolu yakasında oturan ve öyle çok uzaklara gitmeden çocukları ile keyifli saatler geçirmek isteyenler için ise benim önerim Göztepe’de tarihi bir köşkte bulunan İstanbul Oyuncak Müzesi. Şair ve yazar sevgili Sunay Akın’ın 20 yılda tamamen kendi emekleri ile, farklı ülkelerdeki açık arttırmalar, antikacılar ve koleksiyonlerden topladığı çok özel oyuncaklar ile oluşturduğu bir müze burası.

istanbul Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi

Gerek bulunduğu köşk, gerekse içerideki tarihi oyuncaklar sizi bir anda adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Biz büyüklere nostalji yaşatırken, çocuklara ise dünya tarihini oyuncaklar ile öğretiyor. 

Pazartesi günleri hariç 9:30-18:00 saatleri arasında hizmet veren İstanbul Oyuncak Müzesi‘nde hem çocuklar hem de yetişkinler için sürekli yenilenen bir eğitim ve atölye çalışmaları takvimi oluşturulmuş. Bez bebek yapımı, oyuncak ev yapımı, ritim atölyesi, gölge tiyatrosu, sinema atölyesi, kukla oyunu, takı tasarımı gibi pek çok faaliyetin yer aldığı bu etkinlik takvimine İstanbul Oyuncak Müzesi’nin web sitesinden kolayca ulaşabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi Bilet fiyatları: Tam 15 TL, İndirimli 12 TL.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ İletişim Bilgileri :

Adres: Ömerpaşa Cad. Dr. Zeki Zeren Sk. No:17 Göztepe Kadıköy / İistanbul

Tel: (0216) 359 45 50

Tabi ki bitmedi. Gidilecek daha tonla yer var. Yetmediyse, işte size bir kaç öneri daha…

İstanbul’da Haftasonu veya Tatilde Çocuklarla Gezilecek Diğer EğlenceliAktivite Adresleri

Legoland Discovery Centre İstanbul (Bayrampaşa İstanbul)

Rahmi Koç Müzesi (Haliç İstanbul)

Sakıp Sabancı Müzesi (Emirgan Sarıyer İstanbul)

Snowpark (Torium AVM Esenyurt İstanbul)

Minopolis Çocuk Şehri (Marmara Forum AVM Bakırköy İstanbul)

İstanbul Modern (Asmalımescit Beyoğlu İstanbul)

Kidzmondo İstanbul (Trump AVM – Mecidiyeköy Şişli istanbul)

Macera Adası (Akbatı AVM – Esenyurt İstanbul

Dolmabahçe Sarayı (Dolmabahçe Beşiktaş İstanbul)

Jurassic Land İstanbul (Forum İstanbul AVM – Bayrampaşa İstanbul)

Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi (Üsküdar İstanbul)

Miniatürk (Sütlüce Beyoğlu İstanbul)

Barış Manço Müzesi (Moda Kadıköy İstanbul)

ViaSea Akvaryum ve Tema Park (Viaport Marina – Tuzla İstanbul)

2 YORUM

  1. Ayyy bu yazdıklarını okuyunca çocuk olasım geldi bir annn ama yinede gidip görelesi yerler çok severim kii böyle cıvıl cıvıl olan yerleri çocuklarımıza güzel tatiller dilerim…..

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz