Üşengeç Şef Ekibi yine bol koşturmacalı günlerden birinde, geçtiğimiz hafta Bebek Kırıntı‘ya bir uğradı ve yıllar sonra yenilenen menüsünden bir-iki yeni lezzeti denedi. Bilenler bilir, özellikle Moda‘da bulunan, o ilk açılan Kırıntı, tam bir yaşayan efsanedir. Hala aynı eski dokusunu ve menüsünü korumasıyla, hatta onlarca yıldır hala aynı elemanların çalışıyor olmasıyla bile, alışık olmadığımız kadar değerli bir klasiktir. Orada bir etli mantarlı dürüm, bir Spanish burger yemeden olmaz. Bu arada Tiramisu‘su da hiç ummadığınız kadar iyidir. Evet beni bile şaşırttılar. Çünkü Tiramisu normalde mascarpone peyniriyle filan gerçek İtalyanlar gibi yapılması gerekse de, pahalı bir peynir olduğu için, genelde ülkemizde bu versiyonunu bulmak çok zordur tabi ki. Tadı da o yüzden pek yanından geçmez. Ben de evde Labne peyniri ve kedi diliyle enfes bir Tiramisu yapıyorum ki yiyenler tek kelimeyle bayılıyor. Hatta adım adım fotoğraflı kolay anlatımlı Tiramisu Tarifim ile haydi siz de yapın ve afiyetle yeyin.

Gelelim Bağdat Caddesi’ndeki Kırıntı‘ya… “Cadde üzerinde olmazsa asla iş yapamaz” söylemini yalanlarcasına, her daim popüler ve dolu bir mekan olarak, yine sevdiğimiz yerlerin arasında gelir. Nişantaşı’ndaki ve Bebek’deki Kırıntı ise, açıldığı günden beri, bulunduğu bölgede gençlerin en önemli buluşma noktalarından biri olmayı başardılar. Ekibimiz de buna dahil tabi. 🙂

kirinti-bebek-nisantasi-bagdat-caddesi

Geçtiğimiz hafta bir öğle yemeği bahanesiyle uğradığımız Bebek Kırıntı oldukça geniş metrekareye yayılmış, ferah, çocuk dostu ve samimi mekanlardan biri olarak, çocuklu aileler için de iyi bir alternatif. Kırıntı çalışanları, genelde müşterlerin rahat etmesi için özenle çalışır, çok çeşit barındıran menüden tercih yapmakta zorlandığınızda, size en hitap edecek şeyi önermek için uğraşırlar. İşte böyle günlerden birinde, Kırıntı’nın uzun zaman sonra, köklü bir değişime gittiği bu yeni menüsünden öne çıkanlar şöyle…

kirinti-bebek-nisantasi-bagdat-caddesi-kinoa-salatası

“Formumdan ödün vermem” diyenler için “Jungle Quinoa” Salatası leziz olduğu kadar, hafif ve sağlıklı bir tercih olacaktır. Kinoa‘yı biliyorsunuz zaten zengin protein içeriğiyle, uzun süre tokluk için de birebir.  Kırıntı’nın artık klasikleşmiş olan tavuk yemeklerine bir yenisi eklenmiş. “Puf tavuk” adını verdikleri ve şnitzeli farklı bir sunumla hazırladıkları bu yemek yumuşacık yapısıyla ismini hak ediyor.

kirinti-bebek-nisantasi-bagdat-caddesi-tavuk-snitzel

“Ben daha kırmızı etçiyim” diyenler için ortasında beyaz pilavla servis edilen beef stroganoff iyi bir seçenek olabilir.  Bu arada eğer siz de evinizde yılbaşı akşamı için misafirlerinize hem lezzeti hem de görünüşüyle göz dolduracak bir yemek hazırlamak isterseniz, işte size Üşengeç Şef’den adım adım fotoğraflı ve yine kolay anlatımlı bir Beef Stroganoff Tarifi.

Yine Kırıntı’ya dönecek olursak, “Yemek değil de aslında, güzel bir arkadaş sohbetine eşlik edecek, kahve ve ortaya paylaşımlık bir pasta var aklımda” derseniz, yazımın en başındaki ilk görselde gördüğünüz ve şefin özel olarak hazırladığı “Buche de Noel” isimli çikolatalı rulo pasta şans verilmeyi illa ki hak ediyor.

kirinti-bebek-nisantasi-bagdat-caddesi-beef-stoganof-tarifi

Sizlerin de bulunduğunuz şehirlerde, keyif alarak gittiği mekanlar varsa yorum olarak bırakmayı unutmayın. Bir gün belki bir öğle yemeğinde karşılaşırız, neden olmasın?

1 Yorum

  1. Üşengeç şef ekibi olarak tebrik ediyorum güzel bir yazı daha bizlerle birlikte yaşasın….Bu mekanı çok duymuştum gitme imkanım olmadı ama İstanbula geldiğimde ziyaret etmek isterim…Öncelikle o pastada gözüm kalmadı değil haniii…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz