Frankofon bir ailenin ferdi olarak, İstanbul kadar olmasa da Paris‘i de çok sever ve eşimle her sene illa ki bir uğrayıp, sevgili takipçilerime de canlı yayınlar yaparak, beraber her köşesinin altını üstüne getiririz bilirsiniz. Hem de mümkün olduğu kadar her yerine yürüyerek… Ah öyle keyiflidir ki… Bak anlatırken yine bi’ Paris’im geldi. Hatta özellikle Opera bölgesinde konaklarız ki, Galeries Lafayette ve Printemps gibi alışveriş merkezlerine de yakın olalım. Galeries Lafayette’e ilk adım attığım andaki hislerim ve kubbeli tavan süslemeleri karşısında nefesimin tutulması hala ilk günkü gibi aklımda… Her yeri gezmekten, en son günü buraya ayırdığımız için, uçağa limitli saatler kala, sevgi kelebeği gibi ordan oraya koşturup, kıyafetten çantaya; kozmetikten, ayakkabıya her departmanın hakkını vermek istemiştim.

İşte şimdi, dünyanın en seçkin departman store’larından olan Paris’in bu ikonik mağazası Galeries Lafayette, Demsa Group ortaklığıyla İstanbul’da da Emaar Square Mall içinde açıldı ve lansmanında tabi ki sizlerle izlenimleri de paylaşmak üzere oradaydım. İşin içinde güzellik ve alışveriş olunca, o gün oradan yaptığım instastories yayınlarım çılgınca ilgi gördü. Aralarında uzun süredir arayıp bulamadığı ürün ve markaları soran takipçilerim de oldu. Ne ararlarsa vardı ve artık yurt dışından getirtmeleri gerekmeyecekti. öylesine devasa bir mağaza yapmışlar ki, şöyle söyleyeyim: Kadın, erkek, çocuk, dekorasyon ve iç giyim departmanlarıyla 9.500 metrekareye yayılmış 3 katlı mağazanın yaklaşık olarak 1000 metrekarelik bölümünü sadece kozmetik için ayırmışlar. Aman Allahım! Cennette miyim?

galeries-lafayette-istanbul-emaar-alisveris-parfum-kozmetik-guzellik

Galeries Lafayette İstanbul Lansmanında Neler Yaptım?

Şıklık ve kaliteninin adresidir Galeries Lafayette benim için. İçinde saatlerce gezmesi bile mutluluk sebebi olmaya yeter. O gün ise açılışa özel çok keyifli bir davet organize edilmişti. İngiliz aristokrasisini anlatan parfümleriyle meşhur Penhaligon’un sansasyonel ilham senaryosunu da dinledim, Boby Brown’ın kaş farlarıyla işin uzmanın ellerinden kaşlarımı nasıl şekillendireceğimi de öğrendim, Mont Blanc’ın vanilya ve gül kokusunu harmanladığı yeni kokusuyla da ilk kez orada tanıştım.

galeries-lafayette-parfum-istanbul-moda-makyaj-alisveris

Galeries Lafayette’de hangi markalar var?

120 yıllık geçmişe sahip Fransız Galeries Lafayette’de ayrıca Tom Ford Beauty, Christian Dior, Armani Beauty, Givenchy, Versace, Fendi, Mont Blanc, Balmain, Chanel gibi birbirinden başarılı kozmetik markalarının ürünlerini inceledim, tasarımına ilham olan hikayelerini dinleme fırsatı buldum.

galeries-lafayette-usengec-sef-dilek-yeginsu-moda-makyaj-kozmetik

Paris’deki Galeries Lafayette Haussmann mağazasında yer alan ve markanın simgesi olarak kabul edilen o tarihi ve görkemli kubbe, İstanbul’daki mağaza için modern bir uyarlamayla özel olarak tasarlanmış, ayrıca mağaza içerisinde bulunan “Paris Sokağı” da tatlı bir detay olmuş. En çok seveceğinizi düşündüğüm özelliklerden biri de, mağaza içerisinde 450 TL’lik alışveriş yapanlar için ücretsiz sunulan ve 10’ar dakikalık işlemlerle, saçınıza, makyajınıza ve ojelerinize yapılan rötuşlarla, toplamda yarım saat içinde hızlıca güzelliğinize güzellik katacağınız hizmetin verildiği bölüm oldu.

tom-ford-kozmetik-galeries-lafayette-usengec-sef-dilek-yeginsu

Mağaza içinde özellikle Tom Ford bölümünde, işinin uzmanı olan güleryüzlü ve canayakın güzellik ekibi sayesinde harika zaman geçirdim ve ürünler hakkında bilgi aldım.  Şansına o gün bu davete gelirken de sabahtan kendime bir Tom Ford çılgını olan arkadaşım Esin sayesinde tanışıp, seyahat esnasında kolayca taşınırlığı ve renk tonları sayesinde de ilk görüşte favorim haline gelen ürünlerinden Beauty Solar Exposure’u kullanmıştım. Şimdi ilk iş diğer ürünlerini de ilk fırsatta denemek olacak…

tom-ford-beauty-makeup-makyaj-galeries-lafayette-te-ha-kozmetik

galeries-lafayette-istanbul-emaar-usengec-sef-parfum-kozmetik-guzellik

Emaar Square Mall içinde hala açılmaya hazırlanan mağazalar olsa da, 120 yıldır modayı hayatla buluşturma ilkesiyle hareket eden Galeries Lafayette,  kozmetik kadar dünyanın en prestijli tasarımcılarının koleksiyonlarını da moda tutkunlarıyla buluşturmak üzere İstanbul’a kazandırılan keyifli saatler geçireceğiniz bir mağaza olmuş. Yolu açık olsun.

1 Yorum

  1. Evettt evet doğru bildin senn cennete düştün vee melek olarak ordan oraya kondun o kadar güzeldinki o gün tamm konsepte uyum sağlamış vee seninle birlikte dahada çok hayat bulmuş gibiydi ürünler…Senin o eşsiz güzelliğinle yine her yer çiçek gibiydi ????çok sevindim bu arada Istanbul da da böyle paris esintileri olduğu için yolları açık olsun…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz