Allah nasip ederse, bu sene de “Hoş geldin ya Şehr-i Ramazan!” dememize az bir süre kaldı. Geçen sene bu zamanlar ona hitap ederken, neden “Şehr-i Ramazan” denildiğini anlatmıştım, kimler hatırlıyor bakalım? Peki peki! Sizi yormayayım, Arapça’da “şehir” kelimesi, bizdeki “ay” manasına geliyormuş da ondan! Recep, Şaban, Ramazan sıralamasıyla giden 3 ayların sonuncusu olan Ramazan’a neden “11 ayın sultanı” denildiğini, bilen var mı aranızda desem? Kur’an’ın indirilmeye başladığı ay olması, oruç ibadetinin bu ayda yerine getiriliyor olması ve Kur’an’da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen “Kadir Gecesi”nin de yine Ramazan ayı içinde bulunması, onun daha özel bir öneme sahip kabul edilmesinin sebeplerinden bazıları…  Biliyorsunuz ki, “Ay” yılını esas alan Hicri Takvim ile “Güneş” yılını esas alan Miladi Takvim arasında 11 günlük bir fark olduğu için, her sene oruç ayında değişiklik yaşanıyor. O yüzden durun, bi’ tahmin edeyim! Bence şu an en çok cevap aranan sorular şunlar: Bu sene  Ramazan hangi gün başlıyor? İlk oruç hangi tarihte tutuluyor? 2017 Ramazan Bayramı ne zaman? Öyleyse haydi sırasıyla başlayalım cevaplara:

ramazan-ne-zaman-2017-ramazan-bayrami-hangi-gun

2017’de Ramazan Ne zaman Başlıyor?

Bu yıl Ramazan ayı, 27 Mayıs 2017’de, yani bu ayın son Cumartesi günü başlıyor.

Yani 2017 yılında ilk sahura 26 Mayıs gecesi kalkılacak ve bu durumda ilk oruç 27 Mayıs  Cumartesi günü tutulacak.

Bu konuya açıklık getirdiğimize göre, özellikle seyahat programı yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği bir diğer önemli husus olan bayramın hangi günlere denk geldiğine bakalım mı beraber? “Ay inşallah hafta içine geliyordur!” dediğinize duyar gibiyim ama, bu sene bence çok da heveslenmeyelim.:) Neden mi? İşte sebebi…

2017’de Ramazan Bayramı Hangi Günlere Denk Geliyor?

Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 25 Haziran 2017, bu sene Pazar gününe yani hafta sonuna denk geliyor. Ramazan Bayramı’nın ikinci günü 26 Haziran 2017 Pazartesi’ye ve üçüncü günü de 27 Haziran Salı gününe denk geliyor.

Bu durumda kısaca listelemek gerekirse, bugün itibariyle;

 2017 Dini Gün ve Bayramları

  • 27 Mayıs 2017 – Cumartesi Günü Ramazan Ayının Başlangıcı
  • 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü  Kadir Gecesi
  • 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü – Arefe Günü
  • 25 Haziran 2017– Pazar Günü – Ramazan Bayramı 1. Gün
  • 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü – Ramazan Bayramı 2. Gün
  • 27 Haziran 2017 – Salı Günü – Ramazan Bayramı 3. Gün
  • 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü – Arefe Günü
  • 1 Eylül 2017 – Cuma Günü – Kurban Bayramı 1. Gün
  • 2 Eylül 2017 – Cumartesi Günü – Kurban Bayramı 2. Gün
  • 3 Eylül 2017 – Pazar Günü – Kurban Bayramı 3. Gün
  • 4 Eylül 2017 – Pazartesi Günü – Kurban Bayramı 4. Gün

Şimdiden bolluğunu ve bereketini de beraberinde getirmesi ve  hayırlı iftarlarda, Ramazan coşkusunu aileniz ve tüm sevdiklerinizle bir arada yaşamanız dileğiyle…

2 YORUM

  1. Güzel yürekli güzelim benim yine ne güzel bir konuya değinmişsin. Evet mübarek Ramazan ayına şurda sayılı günler kaldı ben hep inanırım o ayda bolluk bereketin daha çok artığını manevi duyguların çoğaldığı bir aydır…Sevdiklerimizle geçireceğimiz tüm güzelliklerini yaşayacağımız günler diliyorum….

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz