Denizli” denilince aklınıza ilk olarak hangi özelliği geliyor? Yöreye has, o uzun uzun ötmesiyle meşhur horozları ve ihracatımızda önemli yer tutan tekstil ürünleri, değil mi? İşte biz de bu sene 6.sı düzenlenen “Dünya Havlu ve Bornoz Festivali” sebebiyle, hem  Türk tekstil sektörünün güçlenmesine destek vermek, hem de festivali daha geniş kitlelere duyururken, bu coşkuyu da yerinde yaşamak amacıyla, geçtiğimiz haftalarda Denizli’ye ve bu kadar gelmişken tabi ki Pamukkale’ye bir seyahat gerçekleştirdik.

denizli-pamukkale-travertenler-usengec-sef-deklancheur

 

Yakın arkadaşımız Ümit Temurçin’in host ettiği bu organizasyon için gelen daveti, daha önce Denizli’ye hiç gitmemiş ve Pamukkale gibi bir dünya harikasını bizzat yerinde görme şansına henüz erişememiş bir çift olarak, büyük bir heyecanla kabul ettik ve diğer sosyal medya influencer’ı arkadaşlarımızla beraber Denizli’ye doğru yola çıktık.

Festivalden bir gün önce geldiğimiz Denizli’de, yepyeni bir butik otel olan Casa Bianca Hotel’e yerleştik. Yakın zamanda açılmış olan otel, restoranı ile beraber kısa sürede Denizli’nin en popüler noktalarından biri haline gelmiş. Özellikle içinde yer alan Köz Restaurant’a önceden rezervasyon yaptırmadan, hafta içi bile yer bulmanıza imkan yok söyleyeyim. Otel odalarının modern ve konforlu tasarımı, genel olarak kullanılan renkler, cafe ve bar kısmının keyifli mimarisi ile, otel öyle çok hoşumuza gitti ki, her köşesinde bol bol resim çektirmeyi de ihmal etmedik.

moda-usengec-sef-deklancheur-cekim

Pamukkale’nin Bembeyaz  Travertenleri

Denizli’ye kadar gelinir de, Pamukkale’ye gidilmez mi hiç? İlk durağımız olan ve bence “dünyanın 7 harikası” arasına girmeyi hak eden bu doğa güzelliğini, şaşkınlık ve hayranlıkla gezdik. Öncelikle aşağıda yer alan gölet kısmında rehberimiz bizimle detaylı tarihi bilgileri paylaştı. Daha sonra da travertenlere çıktık. Çıktık derken, sadece betonarme olan kısıma basılmasına izin veriliyor Allahtan. Travertenler o yüzden tertemiz. Bu muhteşem beyazlık karşısından insan gerçekten hayran kalıyor. 14 bin senedir var olan travertenlerin beyaz görünümü, kalsiyum karbonatın çökmesiyle oluşuyormuş.

pamukkale-travertenleri-denizli

Zamanında buraların gereksiz ve çarpık yapılanma sebebiyle, bu eşsiz doğayı mahfeden tesislerle dolu olduğunu ve o dönemde kararan travertenlerin,  bölgenin nihayet 1999’da UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmasıyla yapılan yardımlar ve düzenlemeler sayesinde, üzerine yapılan otellerin ortadan kaldırılmasıyla ve insanların travertenlere ayakkabılarıyla basmalarına izin verilmemesi sonucunda, son 15 senede tekrar eskisi gibi bembeyaz halini aldığını görmek çok sevindirici…

usengec-sef-deklancheur-pamukkale-travertenler

Travertenlerin arka tarafında yer alan Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ni görmek  ve sonrasında her birimizin isminin baş harflerinin işlendiği “Turkish Towels” marka bornozlarımızla geldiğimiz ve şifalı tatlı suyuyla içine girenlere güzellik verdiğine inanıldığı için, adı “Kleopatra Havuzu” olarak da geçen, Antik termal havuzda, yüzlerce yıllık tarihi kalıntı ve sütun başlıklarının arasında yüzmek de hepimiz için unutulmaz bir deneyim oldu.

dunya-havlu-ve-bornoz-festivali

Festival günü ilk olarak Denizli’nin en büyük AVM’lerinden biri olan Teras Park’da, Ümit Temurçin, Deniz Akkaya ile eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirdi, ardından yapılan Keremcem konserinden sonra hep beraber festival alanına geçtik.

dunya-havlu-festivali-usengec-sef-deniz-akkaya

Dünya tekstil sektöründe önemli bir yere sahip Denizli’nin Havlu ve Bornoz festivalinin 6.sında, tüm Denizli halkı ile beraber bornozlarla şehir merkezinde yapılan coşkulu kortejde biz de yerimizi aldık.  Halkın da bornozlarını giyerek korteje eşlik ettiği ve yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, ulusal basın yansımalarıyla da bence hakettiği farkındalığı yaratmayı başardı.

Bu organizasyonda başta bizleri en mükemmel şekilde misafir eden Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz, plaj giysileriyle ülkemizi yurt dışında da temsil eden Shikka markasının kurucusu Mukaddes Kaya ve Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal  olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

1 Yorum

  1. Denizli oraya bende çok gitmek istiyorum o travertenlerin o güzelliğini görmek isterim ne iyi yapmışsınız yine gitmesekde sizler sayesinde görmüş ve bilgilenmiş olduk heleki resimler yine bir harika bayıldım hele oo intastoryler tekrar tekrar seyretmiştim…Güzel bir festival olmuş emeği geçen herkese teşekkürler…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz