Geçen sene Nişantaşı’nda fırtınalar estiren Grey’in işletmecileri, bu sene de Cihangir için kolları sıvamışlar. Çıtayı bir kademe daha yükseltince, ortaya müthiş bir mekan çıkmış: “Hazine Cihangir”. Cihangir’in en merkezi noktası olan Firuzağa Kahvesi’nin hemen karşısındaki Akarsu yokuşunda yer alıyor.
hazine-cihangir-usengec-sef-dilek-yeginsu-istanbul

Çok başarılı bir mimari değişim ile mekanın ön kısmını sadece kolonlar kalacak şekilde açık ve ferah hale getirerek, bir dış bölümü adeta yoktan var etmişler. Sokakla araya konan çiçekler sayesinde de özellikle soğuk mevsimler için çok keyifli bir “kış bahçesi” oluşturulmuş.
hazine-cihangir-usengec-sef-dilek-yeginsu-istanbul

Dekorasyon konusundaki başarısına Grey’den de aşina olduğum işletmenin, yemekleri konusunda da acaba yine Grey’i mi referans aldı diye, açıkçası kafamda soru işareti vardı. Fakat restorana girdikten sonra, önce uzaktan gördüğüm ve nereden tanıyorum dediğim Executive Şef, Sosyal Medyadan benim sıkı bir takipçim de olan, Da Mario’nun eski şefi Rıdvan Koçaslan çıkmaz mı? Daha önceleri bir çok yerde, davet etmesine rağmen, fırsat bulamadığımız için, kısmet Hazine Cihangir’eymiş dedik ve başladık tadımımıza…
hazine-cihangir-kokteyl-populer-mekan-istanbul
Yemeğe geçmeden önce mekanın kokteyllerine ayrı bir parantez açmam şart. Son dönemde bir çok mekanda kokteyl denemelerimiz oldu. Aralarında çok ünlü barmenlerin de olduğu kişiler tarafından nasıl tatlar sevdiğimiz konusunda ön bilgi alınmasına rağmen, yine bildiklerinin okunmasına ve alakasız şeyler gelmesine sıklıkla rastlıyoruz. Hazine Cihangir’in barmeni ise, ne istediğimizi dinleyen ve tam da tercihimize göre tatlar içeren kokteyller hazırlayarak, gönlümüzde ayrı bir yere oturdu. Denediğimiz kokteyllerden özellikle Rasputin ve ismini mekandan alan Hazine Kokteyl bi’ harikaydı.
hazine-cihangir-kokteyl-populer-mekan-usengec-sef

Hazine Cihangir’in menüsünü incelediğimizde zenginlik göze çarpıyor. Soğuk-sıcak başlangıçlar, salatalar, makarnalar ve ana yemekler gerçekten bol ve çeşitli. Bunların yanında bir de sushi seçeneklerini görünce ve iddialı olduklarını öğrenince, tabi ki ilk tercihimiz sushi oluyor. En favorilerimiz olan Ebi Ten Roll ve Dragon Roll gerçekten başarılı…
hazine-cihangir-sushi-populer-mekan-istanbul-canli-muzik

hazine-cihangir-menu-populer-mekan-istanbul

Ara sıcak olarak, yine başka mekanlardan tanıdık ve favori bir lezzet olan Vasabi Kremalı Tempura Karidesi seçiyoruz. Boğazı hafiften yakıp geçen tadıyla, bu mevsimde iyice yaygınlaşan soğuk algınlığına birebir 🙂
hazine-cihangir-karides-populer-mekan-istanbul
Salata olarak da bu aralar olmazsa olmazım avokado ile enginar ve taze fesleğen yatağında ızgara baby kalamar… Adeta İstanbul’da malesef alıştırıldığımız donmuş halka kalamarlara isyan niteliğinde, adeta bir “başyapıt”dı diyebilirim. Tek kelimeyle bayıldık! 🙂

hazine-cihangir-ahtapot-populer-mekan-istanbul

Ana yemekleri incelerken kısa süre evvel Paris yazımda bahsetmiş olduğum Belçika usulü “moules mariniere”, yani tencerede soslu midyeyi görünce gözlerimiz açılıyor. Rıdvan Şefim harika bir sosa imza atmış. Sos o kadar hoşumuza gidiyor ki, banmak için ekmek talep etsek yeridir 🙂 Şaka bir yana bu yemeği, kesinlikle yanında ince kesilmiş baget ekmekle servis etmeliler, sadece kaşıkla dalmak hakkını tam veremiyor:)
hazine-cihangir-moules mariniere-populer-mekan-istanbul

Madem ki Paris yazımıza bir atıf yaptık, eh o zaman 2. ana yemeğimiz de “Cafe de Paris soslu Bonfile” olsun diyoruz. Sos alışık olduğumuz Cafe de Paris sos gibi olmasa da, lezzeti gayet yerinde ve et de tam istediğimiz derecede pişilerek, yumuşacık servis ediliyor. Menüden Ossobuco da en çok tavsiye edilenler arasında.

hazine-cihangir-bonfile-populer-mekan-istanbul
Tatlı olarak da yine bir çok seçenek arasından tartışmasız ben de, eşim de “Kestane Sufle”yi tek geçiyoruz. Seçimimizle ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı siz bile fotoğrafından anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Her şey bir yana, sadece bu kestaneli sufle bile, bizim için tekrar Hazine’ye geliş sebebi olabilir. O derece!:)

hazine-cihangir-kestaneli-sufle-populer-mekan-istanbul

Mekanda hafta içi 23:00’den itibaren ve hafta sonu gece yarısı itibariyle olmak üzere, her gece, aralarında Yol Project’in de olduğu sevilen grup ve müzisyenler tarafından canlı müzik performansları sergileniyor. Kalın kadife perdelerle ses yalıtımı yapıldığı için, hafta sonları sabah 4’e kadar eğlence, bar olarak devam ediyormuş.

hazine-cihangir-usengec-sef-ridvan-kocaslan
Cihangir’e adeta taze kan olarak gelen Hazine, lezzetleri, kokteylleri ve ambiyansı ile bizden tam puan alıyor. Rıdvan Şef kadar, güler yüzlü işletmeci ve ekibini de tebrik ederken, bizce şu an İstanbul’un en popüler mekanlarından biri olan Hazine’ye siz de en kısa sürede gelmelisiniz diyoruz.

Hazine Cihangir
Adres: Akarsu Yokuşu cad No 36/A Cihangir Beyoğlu/ İstanbul
Tel:0212 243 21 48

1 Yorum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz