Sanırım babamdan da gelen bir alışkanlık ile, tasarım ve güvenlik anlamında, oldum olası Alman araçlarını tercih ederim. Eşimin de tutkulu bir Alman otomobili sevdalısı çıkması ile bu alışkanlık aynen devam etti. Daha önce Alman yapımı araç kullanmamıza veya üstü açık (cabriolet) araç sahibi de olmamıza rağmen, bu iki özelliği birleştiren bir Audi Cabriolet ile tecrübemiz hiç olmamıştı. Bu yazın başında Alaçatı’da Audi A3 ile çıktığımız test sürüşü sırasında öyle keyif aldık ki, yaptığımız snapchat yayınlarında (ki o zamanlar Insta Stories dünyada değildi) sizlerle de deneyimlerimizi paylaştığımızda, canlı yayınlarımız büyük ilgi gördü.   Bu paylaşımlarda televizyonların tematik kanallarında yer alan araç tanıtım programlarını da bol bol ti’ye almış, sunucuların en düşük segment araçların tanıtımı sırasında bile “filanca aracın, eşsiz sürüş keyfi…” gibi klişe cümleler kurmaktan geri kalmadığından dem vurmuştuk hatırlarsanız:) Bahsettiğim çekimlerden çok kısa bir süre sonra, yıllar içinde artık gelenekselleşen Üşengeç Şef lüks segment otel turumuzun, 2016 Bodrum ayağının ilk etabı için, programımız şekillenmeye başladığı sırada, eşimle 5 oteli kapsayacak bir tur programı yapmıştık. Bodrum’un farklı bölgelerinde bulunan tesisler arasındaki transferler, oteller tarafından sağlanacaktı sağlanmasına ama, biz yine de akşamları Bodrum yarımadasının dört bir tarafına dağılmış diğer yeme-içme ve eğlence mekanlarına da kolayca erişim sağlayabilmek adına, yine de özel araç kiralamayı tercih etmiştik. Bekle Bizi Bodruuum! Sana geliyoruz:)

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Daha turumuzun ilk otelindeki ilk günümüzde, az önce bahsettiğim tarzda gerçekleştirdiğimiz neşeli yayınlarımızı izleyip, çok içten ve eğlenceli bulan Audi Türkiye yetkilileri, bizimle irtibata geçip, bu turumuza ulaşım sponsoru olmak istediklerini belirttiler. Bu seferlik zaten bir araç kiraladığımızı ve ulaşım konusunu baştan çözdüğümüzü belirtmemize rağmen; arzu edersek bir kaç hafta önce Alaçatı’da kullanmış olduğumuz, o gıcır gıcır kıpkırmızı Audi A3 Cabriolet’yi, hemen bizim için İzmir’den çekici ile yola çıkararak, Bodrum’daki otelimize göndereceklerini söylemeleri üzerine, artık bu teklifi kabul etmemek olmazdı, değil mi ama? Bildiğiniz üzere, Bodrum’un en lüks otellerini kapsayan turumuzla ilgili kaleme aldığımız izlenimlerimizi, yaz boyunca sıra ile yayınlamış ve bu yazılarda da yine Audi A3 Cabriolet ile yaptığımız gezilerden de kısa kısa bahsetmiştik. Bu güzelim araçla, çok daha zevkli olacağı düşüncesiyle gittiğimiz Bodrum’un en güzel ve en ikonik yerlerini, mesela Matrix filmindeki teknikle çekilen ve paparazzi kameralarının soruları karşısında, A3’deki duygularımı dile getirmekte zorlandığım şu saniyelik teaser videosunu görmediyseniz çok şey kaçırdınız demektir söyleyeyim:)

Toplamda 5 oteli kapsayacak ve 12 gün sürecek yolculuğumuz sebebiyle, 2 büyük valiz, ve 2 notebook çantası ile yola çıktığımız için, başlangıçta açıkçası “Acaba bu kadar çok eşyayla, böyle bir arabaya nasıl sığarız?” diye düşünmedik değil hani… Biliyorsunuz genelde üstü açılan yani “convertible” olarak geçen bu tarz araçlarda, aracın üstünün açılıp da, bagajın içine doğru girebilmesi için, bagaj kısmından bir bölüm, seperatör ile ayrılır. Bu sebeple özellikle üstü açık olduğu sırada, bagaj alanı ciddi derecede daralır. Bir de bunun üzerine bizim selvi boylarımızı da hesaba katınca (ki bu konuda Türkiye ortalamasını bayağı yükseltiyoruz:) doğal olarak bizi hafiften bir panik aldı desem yalan olmaz. Aracı teslim aldığımız anda gördük ki, meğer boşuna evham yapmışız. Kocaman valizlerimize ve notebooklarımıza rağmen, 1.85 boyundaki iki insan için, gayet de ideal boyutlardaymış. Tabi ki bagajda valizlerle beraber, aracı üstü açık şekilde kullanmaya da çalışmadık. O kadar da değil yani!:)

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Eşim daha önce bez tenteli cabriolet araç kullandığı için meşhur Bodrum sıcağını da hesaba katarak “Acaba çok sıcak olur mu, yaşayıp göreceğiz bakalım” diyordu ki, ertesi gün öğlen, güneş tam tepedeyken gezmeye çıktığımızda da, Audi A3 bizi bu konuda yine gayet memnun etti. Aracın kliması o kadar kuvvetli ki, günün en sıcak zamanında, güneşin altında bile kalsa, klimayı açtığınız andan itibaren hemen soğuyor ve bu sayede ferah ve konforlu bir şekilde seyahat edebiliyorsunuz.

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Cabriolet aracın hakkını esas ne zaman verebiliyorsunuz, söyleyeyim mi? Tam da güneşin alçalmaya ve etrafın hafiften serinlemeye başladığı anlardan itibaren, işte aracın gerçek ruhu o anda ortaya çıkıyor. Sadece bir düğmeye basarak, üstünü açıp, kapatabiliyorsunuz ve o kıpkırmızı, göz kamaştırıcı rengi ile püfür püfür Bodrum sokaklarında dolaşıyorsunuz. A hatta, unutmadan ekleyeyim, sadece park halindeyken değil; araç 50 km/s hızla seyir halindeyken bile, üstünü açıp kapatabilme imkanı sunuyor. Yani diğer convertible araçlar gibi üstünü açmak için, illa ki durma mecburiyeti bulunmuyor.İşte her seferinde Bodrum’a geldiğimin heyecanını ilk yaşadığım noktada çekilen “Bodrum Kanatlarımın Altında” pozuyla başlayan Marina turumuzdan küçük bir kesit size…

 Bodrum’un Güvercinlik’ten başlayan virajlı yollarını bilirsiniz. Yol tutuş açısından da, Audi A3 Cabriolet, bu yollarda bile, bizden tam not aldı. Araç hafif olmasına ve içinde sadece iki kişi olmamıza rağmen, nispeten yüksek hızla girdiğimiz virajlarda dahi, en ufak bir savrulma hissi yaşatmadı.

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

İç göstergeler, vites kolu, klima ve ses sisteminin modern tasarımı ise özellikle benim çok hoşuma gitti. Tasarım minimalist ve tamamen fonksiyonel, bence eksik ya da fazla hiç bir şey yok. Fotoğraf ve videolardan da gördüğünüz üzere, araç dışarıdan da çok dikkat çekici… Oldukça ilginçtir ki, çok daha yüksek segment araçlardan bile, herkesin dönüp dönüp, bizim kırmızı Audi A3’e büyük bir hayranlıkla baktığına kaç kere şahit oldum. Eh tabi bu kadar ilgi görmesinde, içinde bi’tanecik Üşengeç Şef’i fark etmelerinin de biraz payı vardır illa ki diycem ama tüh, onu ben değil siz söyleyecektiniz, ama oldu mu şimdi? 🙂

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Araçla gezerken o kadar eğlendik ki, videolardan birinde eşim “İleri sürüş teknikleri uzmanı” Demir Bükey’e atıfta bulunarak “İleri piyasa teknikleri uzmanı Kerim Zükey” adlı çılgın bir karaktere büründü ve gençlik yıllarını Bağdat Caddesi’nde geçirmiş biri olarak, yılların verdiği Cadde’de piyasa yapma tecrübelerini snapchat izleyicilerimizle paylaştı. “Etrafa nasıl bakınmalı, direksiyon nasıl tutulmalı, camlar hangi hizaya kadar açık olmalı” gibi bu konuda kendini geliştirmek isteyen gençler tarafından en çok merak edilen konulara açıklık getirdi sağolsun:)) İşte o çılgın video

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Aracın ses sisteminin kalitesini de, Bodrum Marina’da gezinirken, 2000’ler, 90’lar, 80’ler diye, geçmişe doğru yolculuk yapan bir müzik programı esnasında deneyimleme fırsatı bulduk. Radyoda önce Snow’dan “Informer”, sonra Dr.Alban’dan “It’s my life”, ardından Modern Talking’den “Chery Chery Lady” çalınca ve biz hepsinin sözlerini ezbere bildiğimiz için şarkılara güle oynaya eşlik edince, “Amanın! Yaşlar çıktı ortaya” diye kendimizle dalga geçip kikirderken, son anda gelen şarkı, hepimize adeta “kapak” niteliğindeydi. Meşhur olduğu yılı, gayet net hatırladığımızı fark edince ne mi yaptık? Canlı yayınımızda takipçilerimize oldukça umutsuz şekilde sorduk: Aralarında “Komançero”yu bizden başka hatırlayan var mıydı acaba? Allahtan bir kaç takipçimiz insaflı çıktı da, sanırım şarkıyı bilmese bile, biliyormuş gibi davrandı. Biz de sayelerinde kendimizi antika olacak yaşta hissetmekten kurtulduk:) O zaman son olarak size Audi A3 Cabriolet ile yaptığımız otel turundan da bir kaç kare gelsin mi? The Marmara Bodrum Hatırası:)

kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Titanic Bodrum Deluxe’den… kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-araba

Lüksün sınırlarınızı zorlayan Mandarin Oriental Bodrum‘a yaptığım bu efsane giriş ise, kolay kolay unutulacak gibi değil:)

  kirmizi-audi-a3-cabriolet-usengec-sef-bodrum-ustu-acik-arabaHiç istemeden de olsa, Audi ile Bodrum Turumuzu,  Caresse Bodrum Resort&Spa’da aynen böyle nihayete erdirmiştik. Sonunda 40 yıllık “Aşk Gemisi” kaptanı misali, havalı bir selam da çaktığım bu video kaçmaz:)

Şimdi demedi demeyin, hatta bakın söylüyorum, şu andan itibaren sizin de rüyalarınızı, kırmızı bir Audi A3 Cabriolet süsleyecek. Nereden mi biliyorum? Ayrılmak öyle zor geldi ki… Tabi ki kendimden!

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz