Çılgın bir yoğunlukta geçtiğini söylediğim geçen haftaki lezzet duraklarımdan bir tanesi de Kadıköy’deki Doubletree by Hilton Moda Hoteli’ydi. Executive Şef Sinan Duran ile otelin endüstiyel mutfağında Yılbaşı konseptli çeşit çeşit yemekler hazırladık. Of Peki Peki, bu seferlik o hazırladı ve ben tattım desem daha doğru olabilir belki de:) Ama ben de sizin için tek tek her bir adımın resimlerini çektim ve yapılışını aklımda tuttum, n’aaabeeer? 🙂

Hindi but sarma

Yaptığımız yemeklerin her birini daha sonra detaylı olarak anlatacağım tabi ama, 2014’ün son gününe girdiğimiz bu ilk dakikalarda, akşama kutlayacağımız yeni yılı düşününce, bugünün anlam ve önemine istinaden ilk olarak size Hindi tarifini vereceğim.

Daha önceki yazımda tarifini anlattığım kocaman bir bütün hindi yerine, hem daha az miktarda hem de daha yumuşak olan but kısımlarıyla hazırlanan bu Kestaneli Hindi Sarma’yı tercih edebilirsiniz diye, bu tarifi hemen yayınlamak istedim. Allahım! Yoksa çok mu düşünceliyim ne? 🙂

Adım Adım Resimli

Kestaneli Hindi But Sarma Tarifi

<Malzemeler
<(6 Kişilik/12 Dilimlik)

  •  2 adet Kemiksiz Hindi But
  • 50 gr Hindi Kıyması
  • 50 gr Tavuk Kıyması
  • Şekerli Suda Haşlanmış 250 gr Kestane
  • 5 gr. Taze Kekik
  • 10 gr kadar Hardal
  • Tuz
  • Karabiber

<İlk olarak kemiksiz Hindi Butları, inceltilmek için dövülür. Bunun için hindilerin üzerine bir buzdolabı poşeti serip, uygun bir mutfak aleti kullanabilirsiniz. Eğer yoksa bir çekicin yan tarafıyla da yapılabiliyormuş:)En iyisi, eğer sizi bu konuda geri çevirmeyecek kadar iyi bir Kasabınız varsa, bunu Hindi butları satın alırken, ondan rica edebilir, güçlü kollarıyla onun 2 dakikacığını alacak bu işlemle, siz de bu mutfağınızda "dan-dun" sesler çıkaran gürültülü ve gıcık külfetten kurtulabilirsiniz belki:)
Hindi but sarma tarifi 2

Sonra genişçe bir Aluminyum folyo açılarak, iyice yassılaştırılmış Hindi Butları bu folyonun üzerine serilir.

Hindi but sarma tarifi 4
Üzerine tuz, biber serpilir.

Hindi but sarma tarifi 5

Biraz Taze Kekik yaprakları ile lezzetlendirilir

Hindi but sarma tarifi 7,

Hindi but sarma tarifi 6

Üzerine Hardal sıkılarak, her yerine sürülür.

Hindi but sarma tarifi 8
En iyisi bir kullan-at eldiven takarak, bu işlemleri ellerinizle yapmak aslında:)
Hindi but sarma tarifi 9
Haşlanmış kestaneler ince ince kıyılır. Hindi ve Tavuk kıymasına bu ince kıyılmış kestaneler, tuz ve biber karıştırılır.
Hindi but sarma tarifi 10
Hazırlanan Hindi kıymalı bu harç da, hardal sürülmüş hindinin içine elle iyice yayılır.
Hindi but sarma tarifi 3

Hindi but sarma tarifi 11

Hindi but sarma tarifi 12
Sonra Aluminyum folyonun bir tarafından, tutularak içindeki malzeme dikkatlice ve kontrollü olarak döndürülür.
Hindi but sarma tarifi 13
Ellerle iyice sıkılıp sabitlenerek ve folyoyu yırtmamaya dikkat edilerek, sıkı bir rulo haline getirilir
Hindi but sarma tarifi 14
Baton haline geldiğinde de Folyonun kenarları döndürülüpü, sıkılarak güzelce kilitlenmiş olur.

Hindi but sarma tarifi 15

İçine bir miktar su konulan fırın tepsisi içinde, bu haliyle Hindi 175 C’de yaklaşık 1saat 45 dakika kadar pişirilir. Bu süre fırın modeli ve gücüne göre değişiklik göstereceği için, sürenin sonlarına doğru paketin ucunu dikkatlice açıp, çok ince bir dilim keserek tadına bakarak, ne kadar pişireceğinize kendiniz karar verebilirsiniz.

Hindi but sarma 16
Hindi piştikten sonra, folyodan çıkartılıp, fırında üzeri kızartılarak servis edilir. Yani isterseniz bu Hindiyi gündüzden hazırlayabilir, soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu sayede üzerini kızartma kısmını Yılbaşı yemeğinizi servis etmeden hemen önce yapabilir ve sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.

Üzerine sos olarak ne yapalım derseniz, Şefimiz burada Erik sos kullanmıştı ama daha kolay olan şu yöntemi de deneyebilirsiniz:

Aluminyum folyo içinde pişen sıcak hindiyi, derin bir kaba alıp, bir kaç yerinden sivri uçlu bıçakla minik delikler açarsanız, suyunu bırakır. O suyu süzüp bir kaseye alarak, içine ekleyeceğiniz bir kaşık kadar Tereyağı ile bağlarsanız, buyurun işte size kendi suyuyla hazırlanmış güzel bir sos tarifi…

Afiyet olsun:)

2 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz