Bvlgari Jasmin Noir Parfüm inceleme

“Her şey unutulur, ama kokunuz asla!” derler ya… İşte parfüm de, bu anlamda, hem erkek hem kadın için, kullanan kişinin karakterini yansıtması açısından, hepimizin aklını başından alan bir unsur. Peki bu kadar değer verdiğimiz, olmazsa olmazımız haline getirdiğimiz parfümlerimizi, ilk günki kalitesini, uzun süre koruması için nasıl saklamalıyız, hiç düşündünüz mü? Sonuçta kaliteli bir parfüm, elde edilmesi oldukça meşakkatli prosesler gerektiren çok değerli doğal yağlardan ve esaslardan oluşan özel bir karışım. Bu özellikleriyle de gayet hassas bir dengeye sahipler. Doğru koşullarda sakladığımız takdirde, orijinal kokusunu ve dokusunu koruyarak çok daha uzun süre kullanmamız mümkün. İçindeki doğal esanslara zarar vermeden, uzun süre kalıcılık ve daha uzun kullanım ömrü için bir “Parfüm nasıl saklanmalıdır?” İşte bu yazımda sizlere hem bu konuyu biraz anlatacağım, hem de hazır Sonbahara ufak ufak girmişken, tam da bu mevsime ve Kış aylarına uygun bir tercih olduğunu düşündüğüm ve bizzat yeni deneyimlediğim Bvlgari Splendida parfüm serisinden, parlak siyah şişesiyle öne çıkan ve oryantal esintili bir koku olan Bvlgari Jasmin Noir‘dan kısaca bahsedeceğim.

Bvlgari Jasmin Noir Bayan Parfümü İncelemesi - Parfüm nasıl saklanmalı
Bvlgari Jasmin Noir Bayan Parfümü İncelemesi

Uzun Ömürlü Olması için Parfüm Nasıl Saklanmalıdır?

  • Direkt güneş ışığından muhakkak uzak olmalı. Aşırı sıcak, parfümün formülünü bozduğu için bu konu çok çok önemli. Bu yüzden mesela dolap veya çekmece içlerinden faydalanabilirsiniz.
  • Aynı şekilde sıcak ortamlarda tutulmaması, standart oda sıcaklığında saklanması ve aşırı ısı kaynaklarından (Kalorifer vs gibi) korunması önemli. Bu sebeple duş esnasında çok ısınan ve nemlenen yerler olduğundan banyoda saklamak da hiç doğru bir seçim değil. Spot ışıkları altı gibi ışık kaynakları altında ya da pencere kenarında da asla tutulmamalı. Bazıları özellikle Yazın daha ferah bir his yarattığı için buzdolabında saklamayı tercih ediyor, ben şahsen bunu tavsiye etmiyorum çünkü, aşırı soğuk da parfümün kimyasal dengesini bozuyor.
  • Her zaman ağzı kapalı bir şekilde ve kendi orijinal şişesinde saklanması da bir diğer önemli faktör. Aksi takdirde içindeki alkol ve doğal esanslar uçacağı için parfüm bozulur. Hani bazen çantamızda taşımak için başka minik şişelere aktarmayı seviyoruz ya, aslında en güzeli bunun yerine aynı parfümün küçük boylarından da satın almak…
  • Parfümünüzü pek sallamamaya özen gösterin. Çünkü parfümlerin çoğu hassas kimyasal bağlar ve kolayca kırılabilen karmaşık karışımlarla yapılır. Sallama bu formüllerin kombinasyonu kolayca bozacağı için bozulmasına sebebiyet verebilir.

Eğer yukarıda saydığım konulara dikkat ederseniz, iyi kalite bir parfümü, normal saklama koşullarında yaklaşık 4 ila 5 sene kadar, özelliğini koruyarak saklamanız mümkün.

Yasemin Kokusu Sevenlere Kalıcı ve Asil bir İmza Parfüm: Bvlgari Jasmin Noir Parfüm

Yazımın en başında da bahsettiğim gibi, Bvlgari Jasmin Noir Parfüm, özellikle Sonbahar ve Kış ayları için tercih edeceğim etkili ve kalıcı bir koku. Aynı şişe tasarımı gibi parlak, elegan ve gizemli…

Yaseminin beyaz yıldız formundaki çiçeğinin saflığı ve ferahlatıcı kokusunun, badem sütünün cezbedici saten etkisiyle, paçulinin yoğunluğuyla ve saf tonka fasulyesinin odunsu özelliğiyle bir araya getirildiği, sıcak, aromatik, karakterli ve büyüleyici bir parfüm.

Bvlgari Jasmin Noir Bayan Parfümü İncelemesi -Dilek Yeğinsü-Üşengeç şef
Bvlgari Jasmin Noir Bayan Parfümü İncelemesi -Dilek Yeğinsü-Üşengeç şef

Bvlgari Jasmin Noir Kadın Parfümü Üst – Orta ve Alt Notaları

Öncelikle bilmeyenler için Parfümde Üst Nota, Orta Nota, Dip Nota Nedir? Parfüm Nasıl Seçilir? Nasıl Sıkılırsa Daha Kalıcı Olur?

  • Tepe Notalar: Taze ve canlı notalarla yaseminin ilk çiçeksi ipuçlarını veriyor.
  • Kalp Notaları: Saf Arap Yasemini ve Badem sütü
  • Dip Notalar: Patchouli Kalbi, Kaşmeran ve Saf Tonka Fasulyesi

Hafif veya şekerli koku sevenlerden ziyade, biraz daha ağır tabir edilen, “Oryantal esintili” karakteristik parfümler sevenler için çok daha uygun olduğunu düşündüğüm Bvlgari Jasmin Noir için şunu diyebilirim: Parfüm ilk sıkıldığında, tende başlangıçta keskin bir hissiyat yaratsa da, kısa bir süre içinde bu etkisi yumuşuyor ve çok daha hoş bir kokuya evriliyor ve özellikle yağlı bir cilde sahipseniz, kalıcılığı bütün gün sürüyor.

Tasarımcıları tarafından özellikle 25-40 yaş arası hanımlar için tasarlanan bu parfümün, sizin teninize ve zevkinize de uyumunu ve kalıcılığını bizzat deneyimlemek isterseniz, siz de Bvlgari Jasmin Noir Kadın Parfümüne seçkin bayilerden ulaşabilirsiniz.

Bvlgari Jasmin Noir Bayan Parfümü fiyat
Bvlgari Jasmin Noir Bayan Parfümü İncelemesi

Peki sizin parfümlerinizi saklarken özellikle dikkat ettiğiniz ve faydasını gördüğünüz özel yöntemleriniz var mı? Eğer varsa, ben de sizden tavsiyelerinizi yorumlar kısmında bekliyorum.

Sevgilerimle…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz