Kışın soğuk havanın ve rüzgarın negatif etkisine ilaveten, evlerde ısınmak amacıyla kullandığımız kaloriferler sayesinde de kuruyan, matlaşan ve nemini kaybeden ciltleri bakıma almak için, özellikle bahar ayları en iyi zamanlar. Çünkü cilt sağlığını korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için onun bakımını ihmal etmemek, gözenekleri temizletip, nefes almasını sağlamak önemli. Geçtiğimiz hafta gittiğim Nişantaşı Renouvelle Clinic’de yaptırdığım cilt bakımından sonra yumuşacık bir yüz ile klinikten çıkarken, dedim ki bu deneyimi sizlere de anlatayım. Peki cilt bakımı nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Hepimizin istediği yumuşacık, sağlıkla ışıldayan, dipdiri, tertemiz ve lekesiz bir cilt, değil mi? Üstelik sadece hanımlar değil, bakımlı beyler de artık bu konuya çok dikkat ediyorlar. İşte bunun için de “Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur” atasözümüzden feyz alarak bizim de cildimize gerekli özen göstermemiz, onun yapısına uygun ürünler kullanarak, düzenli aralıklarla cilt bakımı yaptırmamız gerekiyor.

cilt-bakimi-renouvelle-nisantasi-dr-burcu-yamangokturk

Uzmanlar diyor ki, 20’li yaşlardan itibaren her kadın, temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez profesyonel bir cilt bakımı yaptırmalı. Ame ne yalan söyleyeyim, benim için bu kural, çok da geçerli olamıyor. Saatler, günler, aylar o kadar hızlı geçiyor ki, bir bakıyorum ki mevsimler dönmüş. O yüzden ben de en azından bari yılda 4 kere, yani mevsimler değişirken cilt bakımına gitmeye özen gösteriyorum ve buna da şükür diyorum. Hatta bazen bu yılda 2’ye de düşüyor ki, bu durumda gerçekten kendime bayağı bir ayıp etmiş oluyorum. :))

cilt-bakimi-urunler-renouvelle-nisantasi-dr-burcu-yamangokturk

Profesyonel Bir Cilt Bakımında Neler Yapılır?

Sevgili Dermatologum Dr. Burcu Yamangöktürk’ün Nişantaşı Renouvelle’deki kliniğinde yaptırdığım profesyonel cilt bakımı yaklaşık 1 saat sürüyor. Bu süre içerisinde saçlarınıza bir bone ve alnınıza da uygulanacak şeylerin boneye rağmen saçlarınıza bulaşmaması için havlu bir band takılıyor. Sonrasında süt ve tonik ile temizlenen ve peeling uygulanan cilde, gözeneklerin açılması ve maksimum fayda sağlanması için bir süre ozonlu buhar uygulaması yapılıyor. Bu işlemlerin ardından siyah noktaların hijyenik şekilde temizlenmesi ve yüz masajı yardımıyla serum ve maske sürülmesi geliyor. Bu uygulamalar ile cilt derinlemesine temizlenip, tıkalı gözenekler açıldığı gibi, cilteki kan dolaşımı da hızlandırılmış oluyor. Ölü hücre ve siyah noktalardan arındırılan cilt, yapılan bakım sayesinde bolca nem depoladığı için, taptaze ve canlı bir görünümle, sağlıkla ışıldıyor. En son olarak bir güneş koruma kremi uygulanıyor ve maksimum fayda sağlamanız için o gün boyunca mümkünse makyaj yapmamanız isteniyor.

cilt-bakimi-renouvelle-nisantasi-dr-burcu-yamangokturk

Evde Yapılan Günlük Cilt Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Sabah kalınca ve akşam yatmadan önce cildin uygun ürünlerle temizlenmesi önemli. Hiç bir surette makyajla yatmamamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz ve bu konuda üşenmiyoruz değil mi? 🙂 Güneşe çıkarken güneş koruyucu kremler sürmeyi de ihmal etmeyin derim. Hele de benim gbi güneşten lekelenmeye meyilli bir cildiniz varsa onu muhakkak yaz-kış korumalısınız, çünkü dışarısı güneşli olmasa bile, güneş ışınları leke yapmak için, bulutların arasında sinsi sinsi bekliyor.:)  Bir de cildiniz kuru olsun- yağlı olsun fark etmeksizin, cilt tipinize uygun nemlendirici kremler de kullanarak onu nemlendirmek önemli. Yani “Benim cildim zaten yağlı” diye düşünüp, onu nemlendirmemek hiç doğru değil. Yağ başka, su başka şey sonuçta, değil mi ama? Yağsız, su bazlı ve kaliteli bir nemlendirici seçmeye özen göstermeniz önemli. Yastıklarımız da en az haftada bir defa değiştirilmeli. Sağlıklı bir cilt için en ama en önemlisi de sağlıklı ve dengeli beslenmek tabi ki. Bir de yüzünüzde en iyi makyajdan bile etkili, içten bir gülümseme olursa, işte dünyanın en güzel insanı sizsiniz.

Sağlıklı günler dileğiyle…

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz