Geçen hafta yabancı dostlarımızla, güzel bir Karaköy turu yaptık. Biliyorsunuzdur ki, Karaköy son dönemin yükselen trendlerinden…
Misafirlerimizi tüm gün arka arkaya pek çok yere götürmek ve “o mekan senin, bu mekan benim” gezerken, her birinde en tavsiye edilen şeyleri denemekti planımız…. Onlardan gelen öneri üzerine, tatlıyla başladık turumuza. O günü gönlümüzce yaşamak için, her türlü yemek çılgınlığını serbest bıraktık.

karakoy-baltazar-burger-sucuk

İkinci durak olarak aklımıza koyduğumuz Baltazar’ın Burger’inin namını uzun zamandır duyuyorduk, ama bir türlü denk getirip de, gidip tatma şansı bulamamıştık.

karakoy-baltazar-burger-istanbul

Tophane’de Kılıç Ali Paşa Camii ve yanında da bir hamam vardır. Hani şu nargilecilerin bulunduğu yerleri tarif ediyorum. İşte tam da oraya çıkan, sakin bir sokak içinde, asma yaprakları altında “retro bir etçi” olarak çıktı “Baltazar” karşımıza.

karakoy-baltazar-burger-istanbul

Mekanı dekore ederken, mütevazi davranılmış, büyük maliyetler yerine, geri dönüşümlü ve endüstriyel malzemeler kullanılmış.
karakoy-baltazar-burger
Eski bir bakkaldan sökülen kepenkler, yıkılacak bir binadan çıkarılan yer karoları veya mekanın sahiplerinin eski klasik motorsikleti gibi-gibi…

karakoy-baltazar-burger

Ortaya, harika yemeklerin “casual” biçimde sunulduğu, tam da istedikleri gibi bohem, ilginç ve eğlenceli bir karmaşa çıkmış.

karakoy-baltazar-burger-menu

IMG 5775

Önden taze çekilmiş karabiberle sunulan füme et, ardından patates ve fıstıklı hellimli sucukla başlayan bu lezzet şöleni, bir anda hepimizi mest etmeye yetti.

karakoy-baltazar-burger-fume-et

karakoy-baltazar-burger-sucuk

Ardından da, kömür ateşinde pişirilen dana etinden satır kıyma, füme et, çedar peyniri ve karamelize soğanlı “Baltazar Burger” ile domates, marul, chili sos ve çedar peynirli “Texas Burger”i de paylaşınca, anladık ki “Baltazar”, gerçekten dedikleri kadar varmış. Özel olarak yaptırdıkları ekmekleri de çok başarılı…

karakoy-baltazar-burger

karakoy-baltazar-burger
Burada böyle, ipin ucunu kaçırıp, doyasıya yediğimiz için, arkasından gitmeyi düşündüğümüz pek çok yemek mekanını, bir kaç saatliğine ertelemek ya da iptal etmek zorunda kaldık ama sonuna kadar değdi valla.

karakoy-baltazar-burger-patates
Diğer uğradığımız ve beğendiğimiz yerleri ayrıca yazacağım, söz! 🙂

Karaköy Baltazar Burger & Steak House İletişim Bilgileri:

Adres: Halitpaşa Caddesi Medrese Sokak 12/A, Karaköy, Beyoğlu
Tel: (212) 243 64 42

usengecsef.com
www.facebook.com/usengecsef
www.twitter.com/usengecsef
www.instagram.com/usengecsef

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz