IMG 2464

Yalıkavak’ın Temmuz sıcağının bile rahatsız edemeyeceği derecede, hafif yaz esintili harika bir akşamda tanıştık Yalıkavak Birdcage 33 ile… Yalıkavak manzarasına hakim bir tepedeki, 11 odalı yine aynı isme sahip otellerinin hemen bitişiğindeki restoranda özel bir tadım akşamına katıldık. Ege ve Akdeniz mutfağından örneklerle, her Perşembe düzenlenen ve “Get Together” adını verdikleri bu Pop-up menü akşamlarından biri için ilk kez ziyaret ettiğim Birdcage 33, Bodrum Yalıkavak’da doğanın içindeki konumu ve ışıl ışıl Yalıkavak Marina manzarası kadar, zevkli mimarisiyle ve indirekt aydınlatmalarıyla da daha ilk bakışta çok hoşuma gitti. Mekan, yeşil ile pastel renklerin çok güzel harmanlandığı ve buna masmavi bir sonsuzluk havuzunun eşlik ettiği keyifli bir dekorasyona sahip ve baştan söyleyeyim ki, gelen misafir kitlesi çok nezih.

Birdcage 33’ün farkı ne olmuş?

IMG 9457
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak menü
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak

Uzun yıllar profesyonel çalışma hayatında farklı sektörlerde üst düzey yönetici olarak çalışma hayatını sürdüren, İstanbullu bir aile olan Tülin Karabük ve eşi Kıral Karabük’ün bir hayali olan şehir ve yoğun çalışma temposundan kaçarak yelkenli ile Ege’de seyrettikleri bir gün, yeşillikler içindeki bu araziyi görüyorlar ve alışık oldukları çalışma ritminin dinamiklerini değiştirerek, sevdikleriyle ve yeni tanışacakları misafirleriyle kaliteli bir hizmet anlayışı içinde bu güzellikleri paylaşmak istiyorlar.

Bodrum'da Neler Oluyor Platformu ve XY Dijital'in Kurucularından Dilek Yeğinsü ve Birdcage 33 Yalıkavak Tülin Karabük
Bodrum’da Neler Oluyor Platformu ve XY Dijital’in Kurucularından Dilek Yeğinsü, Birdcage 33 Yalıkavak’ın Sahibesi Tülin Karabük ve Birdcage 33 Boutique Hotelin genel müdiresi ile sohbet ederken…

Bu sebeple de, işletme anlayışı olarak, aslında çok daha fazla kişiyi aynı anda ağırlayabilecek ferah bir alanları olmasına rağmen, kalabalık grupları dip dibe, sırt sırta oturtmak yerine, pek kimselerin yapmayacağını yaparak, ambiyansı ve sunumları, en iyi ve en kaliteli şekilde yaşatmak adına, misafir kontenjanlarını yarı yarıya azaltmayı seçmişler. Bu sayede hem servis elemanları sizinle tek tek ilgilenip ekşi, tatlı vs tercihlerinizi öğrenerek mixolojiste beğeninize göre kokteyller hazırlatmayı amaçlıyor, hem de şef her masaya gelip, tek tek ilgileniyor ve tabak içerikleri ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi veriyor ki, bu uygulamayı da az sonra bizzat yaşayarak öğreniyoruz.

birdcage 33 yalıkavak bodrum havuz
IMG 9465
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak
IMG 9466
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak
birdcage 33 yalıkavak bodrum Yalıkavak marina manzarası
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak manzarası

Birdcage 33 Bodrum’da O gün neler Yaşandı? Üşengeç Şef Youtube Kanalındaki Birdcage 33 Videosu

Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak – Bodrum’da Neler Oluyor?

Birdcage 33 Bodrum “GET TOGETHER” Pop-up Menüsünde O Gün Neler Vardı?

İlk gelen ve benim dünyaya benzettiğim sunumuyla hazırlanan Şeftali Carpaccio servisi sonrası masamıza uğrayan Şef Umut Ünleyen yemeğin içeriklerini anlattı. Şeftali dilimlerini kırmızı şarap sirkesi ve Balıkesir’den getirdikleri karadutta 1 gün boyunca bekletmişler. Üstünde semizotu kreması ve semizotu ile servis edilen bu başlangıç ile lezzet yolculuğumuzun startı da verilmiş oldu.

birdcage 33 yalıkavak bodrum şeftali carpaccio
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak- Pop up Menüden Şeftali Carpaccio

Birdcage 33’de Şef Her Gün Taze ve Lokal Lezzetlerin Bizzat Peşinde

Her bir course sonrası, gelen tüm misafirlerle ve her bir masayla tek tek ilgilendi. Şef her gün bizzat pazara kendisi giderek “Günlük ve taze olarak ne varsa topluyorum” diyor anlatırken. Başarısının sırlarından biri de bu belli ki.

Şansımıza nefis bir havada, masmavi bir sonsuzluk havuzu yanında, şefin lokal üreticilerden ve bizzat gittiği lokal pazarlardan seçtiği taze malzemelerle ve mikro filizlerle hazırladığı yemekler arasında chilli kalamar, karides yağında levrek ve pekmezli kadayıfla sunduğu satsuma muhallebiyi tattık.

Şefimizin anlattığına göre, baby kalamarları chili biber ve zerdeçallı bir harçla kızartmış ve altınan Ege otlarından cibesle bir mayonez hazırlamış. Yanındaki kırmızı ve koyu yeşil sos ise tercihli tüketmeniz için Chili biberi ve yeşil biberden hazırlanmış ciddi acı soslar. Üstünde de tütsülenmiş Chili biberle servis ediliyor.

birdcage 33 yalıkavak bodrum baby kalamar

Taze bezelye püresi yatağında, karides yağıyla mantolama tekniğiyle pişirilmiş deniz levreği. Soğan confit ile ve üzerinde turp ve kişniş mikrofilizleri ile servis ediliyor.

birdcage 33 yalıkavak bodrum deniz levreği
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak- Levrek

Satsumalı muhallebi üzerinde pekmezli kadayıf ve yanında yine lime’lı satsuma sosu.

birdcage 33 yalıkavak bodrum satsumalı kadayıf
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak – Satsuma muhallebili pekmezli kadayıf

Birdcage 33’de Şefin Piyano Sürprizi

Ardından mutfakta olduğu kadar müzikte de yetenekli olduğunu gösteren bir performans sergilemek üzere Executive şef Umut Ünleyen, servis bitiminde bu kez de piyanonun başına geçti ve kulaklarımızın pasını sildi. Bir anda herkes nefesini tuttu ve tüm performansı soluksuz izledik. Bir anda hepimizi şaşırtıp, adeta şölenin sadece midede değil, kulaklarımızda da devam edeceğinin sinyalini vermiş oldu bu sayede. Gençliğimizden hatırladığımız Gangta’s paradise dahil bir çok keyifli parçayı yorumlayarak geceye unutulmaz bir nokta koydu.

IMG 9478
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak
IMG 9542
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak

Birdcage 33’de her akşam A la Carte menü bulunduğu gibi, Perşembe akşamları Pop up Menüsü bir ritüel olarak aynen devam ediyor. Hatta gelen büyük ilgi ve talep üzerine, Pazar akamları da yine piyano tınılarına bir de saksafonun büyüleyici sesinin eşlik ettiği Jazz Gecesi konseptiyle de Pop up Menü uygulamaları da başlamış.

IMG 9567
Birdcage 33 Bodrum Yalıkavak – Executve Chef Umut Ünleyen piyano çalarken

Aynı yerde aynı isimle bir de 11 odalı butik otelleri bulunuyor ve Instagram hesaplarındaki son posttan gördüğüm kadarıyla çok lezzetli bir serpme kahvaltı sunumları var gibi görünüyor. Ballı ve lavantalı pişiden bahsediliyor. Kahvaltıda iyi pişi yapan yer bulmak çok önemli, o yüzden merak ettim. İlk fırsatta kahvaltısını da deneyip ayrıca yazacağım. 12 ay açık kalmayı hedefleyen Birdcage 33 , Yalıkavak’a ayrı bir tarz getirmiş diyebilirim. Mutlaka görülmesi gereken yerler listenize ekleyin derim. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın tabi! 🙂

Birdcage 33 İletişim Bilgileri

Rezervasyon Tel: 0533 268 81 83

Adres: Ömer Efendi Cad. No:33 Yalıkavak Bodrum

Instagram: @Birdcage33

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz