Yıllardır İstanbul’da İş kulelerinde gittiğim İtsumi Japanese Bodrum’da açıldığından beri aynı tazelik ve kalite ile gerçek Japon mutfağını korumaya özen göstererek hizmet veriyor. İstanbul Levent’de İş Kulelerinin girişinde de yıllardır severek gittiğimiz İtsumi Japanese son 3 senedir Bodrum’da da var anlayacağınız. Ülkemizde 19 yıllık bir restoran işletme olmak hele de Uzakdoğu mutfağı ile bu başarıya ulaşmak gerçekten azımsanmayacak bir başarı. İşte bu başarının Mimari Japon Horikoshi (Horisan) ve eşi Pınar Hanım’ın adeta aşklarının meyvesi Itsumi, İstanbul’dan sonra, Bodrum’un en kaliteli Japon restoranlarından biri olarak bu sene de hizmet vermeye devam ediyor. Eh hal böyle olunca biz de her sene keyifle ziyaret etmeye devam ediyoruz.

İtsumi Japanese Bodrum gündoğan
İtsumi Japanese Bodrum

İtsumi Japanese Bodrum gündoğan cape bodrum
İtsumi Japanese Bodrum – Crispy ebi ten (Shrimp dynamite)
İtsumi Japanese Bodrum’da Japon Mutfağından Neler Denedik? Hangi lezzetleri Tavsiye Ediyoruz?
İtsumi Japanese Bodrum somon
İtsumi Japanese Bodrum – Somon Carpaccio

İtsumi Japanese Bodrum Nerede?

İtsumi Japanese Bodrum’da Cape Bodrum otel içerisinde yer alıyor. Bu sene teras kısmını iyice büyütmüşler çok daha keyifli bir yere dönüşmüş. Gün batımında gökyüzündeki pastel renkler ve ortam çok huzurlu. Deniz Manzarası zaten efsane. Bu sene otel içerisindeki yerlerini büyütüp açık alanda üstlerini sonsuzluk ağacı dekorasyonu ile kaplayarak zaten var olan müthiş Gündoğan Koyu manzarasına karşı ambiyanslarını daha da şık hale getirmişler.

İtsumi Japanese Bodrum’da Neler Yenir?


İtsumi Japanese, özellikle Şef Horikoshi’nin (Horisan’ın) hassas olduğu şekilde özüne bağlı bir klasik Japon mutfağı. Yani sonradan Amerikan kültürü etkisiyle değişmiş, o fast food zincirlerindeki esintileri burada bulmanız pek mümkün değil. Geceye kırmızı havyarla servis edilen tütsülenmiş somon carpaccio ile başladık. Bunu layığıyla tatmak için taze soğan ve altındaki ponzu soslu soğan dilimlerini içinde sararak rulo yaparak yeyin, çok seveceksiniz. Nasıl yapıldığını Youtube kanalımda yayınlanan aşağıdaki İtsumi Videomda izleyebilirsiniz. Üstelik bizzat Şef Horisan’ın eşi Pınar Hanım tarafından uygulamalı olarak gösterildi, sağolsun beni elleriyle besledi desem yalan olmaz.

İtsumi Japanese Bodrum levrekı
İtsumi Japanese Bodrum – Suzuki Usuzukuri- Çok ince dilimlenmiş levrek

Gyozo bir çeşit Japon mantısı

İtsumi Japanese Bodrum gyozo japon mantısı
İtsumi Japanese Bodrum – Japon mutfağından Dana etli Yaki Gyozo
IMG 9686
İtsumi Japanese Bodrum – Güveçte ton balığı

Arkasından gelen ve bizce gecenin yıldızı olan Yaki gyozo, dışının çıtırlığına karşın içinin bir o kadar sulu oluşu ve lezzeti ile şu ana kadar yurtiçi ve yurtdışında yediklerimiz arasında açık ara en başarılısı diyebilirim. Özellikle dana etlisi favorim. Gerçekten nefis bir şey. Muhakkak yenmeli.

İtsumi Japanese Bodrum unagi yılan balığı
İtsumi Japanese Bodrum Unagi

Yılan Balığı Unagi Harika

Acı soslu karides tempura (Shrimp dynamite ya da crispy ebi ten de deniliyor) ve levrek sashimi de birbirinden lezzetli idi. Yılan balığı ile yapılan Unagi, soya ve şekerden yapılan özel sosu ile damaklarımızda yer etti.

İtsumi Japanese Bodrum en iyi sushi tavsiye
İtsumi Japanese Bodrum sushi çeşitleri – Ayrıca Vegan sushi / Vejeteryan sushi de yapıyorlar

Vegan ve Vejeteryan Sushi bile yapıyorlar

Üzerine ilk defa burada denediğim, aslında Meksika mutfağındaki fajita’ya benzettiğim güveçte ton balığı da başarılı bir lezzetti. Ancak sushilere özel bir parantez açmalıyım. Hepsi birbirinden taze ve aldığınız ilk parçada tüm malzemenin kalitesi hemen kendini hissettiriyor. Vejeteryan ve veganlara yönelik hazırlanmış avokadolu sushi ise sırf bunun için sizi Itsumi’ye getirecek özel bir lezzet. Sushiyi tam orijinal Japon tarzında yapıyorlar ve öyle çok sıkıştırılmış pirinçli olmuyor. Bu hali bana daha çok hitap ediyor. Çeşitler arasında talep üzerine menüye ekledikleri “Vegan sushiyi” duyunca vegan arkadaşlarımız çok sevindi. Merak edip tadına bakınca, biz de gayet beğendik çünkü ummadığımız kadar iyi çıktı. Avokado ve İncecik havuç dilimleri bu sushiye çok yakışmış.

IMG 2358
İtsumi Japanese Bodrum – mangolu moshi Japon tatlısı

Japon Tatlılarından Moshi’yi başka yerlerde normalde tercih etmem, burada özellikle mangolusunu etrafındaki incecik nişastalı hamuruyla ve ferahlatıcı tadıyla çok sevdim. Homemade matchalı dondurması da koyu kıvamıyla ve kremsi dokusuyla çok başarılı. Orijinal Japon Kültürünü Bodrum’da yaşamak için kesinlikle en doğru noktalardan birisi olan İtsumi Japanese Bodrum’u ilk fırsatta ziyaret etmelisiniz.

İtsumi Japanese Bodrum İletişim Bilgileri

Adres: Cape Hotel, Kızılburun Cad. No: 72 Gündoğan Bodrum

Rezervasyon Tel: 0549 797 30 14

Instagram: @itsumijapon

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz