Çikolata bir endorfin ve serotonin deposu. Dolayısıyla tam bir mutluluk kaynağı! Belki de bu yüzden insanların en çok sevdiği ve tükettiği gıdaların başında geliyor. Sizn hangisini daha çok tercih ediyorsunuz bilemiyorum ama ben uzun yıllar sütlü çikolata seven ve bitter çikolatayı acı zanneden biri olarak, şimdiki damak tadımla ise sadece bitter çikolata yiyebilen bir haldeyim. Kendisini sadece sevmiyorum, adeta bayılıyorum. Özellikle de içinde antep fıstığı ya da fındık olunca tadından yenmez oluyor benim için. Piyasada satılan çikolatalar arasında en sevdiğim hem bitter hem de antep fıstıklı olması sebebiyle Damak Gece olmak birlikte, onun içindeki fıstık miktarı bile bazen bana yetmeyebiliyor. Ben de böyle durumlarda bol malzemeli çikolatamı evde kendim yapıyorum. İşte bugün de size yine böyle günlerden birinde, bol ve tam fındıklı çikolata tarifimi ve evde nasıl yaptığımı anlattığım bir video ile geldim. Üşengeç Şef Youtube kanalında yayınlanan 3 Malzemeyle Bol Fındıklı Beyoğlu Çikolatası Tarifi videoma buradan ulaşabilirsiniz.

Tam Fındıklı Çikolata Tarifi için Malzemeler (6 kişilik)

  • 3 paket 70 gr’lık %70 Kakaolu Eti Karam Bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 paket (200 gr) tam fındık

Malzemeleri saydığımıza göre, sıra geldi, evde sadece bu 3 malzemeyle nefis ve bol fındıklı, (üstelik arzunuza göre tam fındıklı) çikolatanızı yapmaya. Tarifini en kolay şekliyle Youtube kanalımdaki Çikolata Tarifi videosuyla anlattım.

findikli cikolata tarifi
Ev yapımı Tam Fındıklı Çikolata Tarifi Videosu – Beyoğlu Çikolatası Videolu Tarif

Evde Tam Fındıklı Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

Çok kısaca özetlemem gerekirse; Benmari usulüyle önce 3 paket çikolatayı eritiyoruz, ardından içine yine arzunuza göre (evde varsa) 1 çay kaşığı kadar Hindistan cevizi yağını ilave ediyoruz. Ve en sonunda tam fındıkları da ekleyip güzelce karıştırıyor ve yağlı kağıda tek sıra halinde yayıyoruz ve kısa bir süre dondurucuda şekil almalarını bekliyoruz.

findikli cikolata tarifi 4
Tam fındıklı bitter çikolata tarifi

İşte artık yemeye hazır! Aynı tekniği kullanarak ve en sonunda fındık yerine, Antep Fıstığı içi ekleyerek, bu kez de evde keyfinizce ve çok kolay şekilde bol malzemeli bir Antep Fıstıklı Çikolata da yapabilirsiniz. Ya da arzu ettiğiniz, hayalini kurduğunuz başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Hepsi size kalmış. Şimdiden afiyet olsun!

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz