Bir “Salata aşığı” olarak, evde salata kurutucusu olmadan yapamıyorum! Hani şu yıkadığınmız salataları, manuel olarak içinde döndürerek, fazla sularından arındıran ve bu sayede saklarken çok daha uzun süre taze kalmasını sağlayan aletlerden bahsediyorum. Bugüne kadar başka başka markalardan en az 3-4 tane aldım aldım denedim ve hiç birisinden memnun kalmadım. Derken internette salata kurutucusu üzerine hanımların tavsiyelerini incelerken, Tupperware Salata Kurutucu çıktı karşıma ve ürünleri kaliteli diye yıllardır duymama rağmen, nedense hiç bir ürününü kullanmadığım bu markaya bir şans vererek, salata kurtucusunu sipariş ettim. Ve işte o gün bu gündür mutfaktaki en büyük yardımcılarımdan biri oldu. Bodrum’dan İstanbul’daki eve 1 aylığına gelirken bile yanımda taşıdım ki, aşkımızı varın siz düşünün artık! Çünkü hazır buradayken sağlıklı beslenip, fazla kilolardan kurtulmak istiyorum. O yüzden hiç üşenmeden kolayca salatalar yapabilmeliyim. Memnuniyetim sonrası işimi kolaylaştıracak diğer ihtiyaçlarımı da sipariş verdim ve sizler için Tupperware mutfak gereçleri alışverişim sonrası, kargomun teslim edildiği gün, Üşengeç Şef Youtube kanalıma eğlenceli ve samimi bir kutu açma videosu çektim.

Üşengeç Şef Youtube Kanalı – Tupperware Alışverişi – Kutu Açma Videosu

Tupperware Salata Kurutucu’ya Niye Bayıldım?

Çünkü şimdiye kadar kullandıklarımı döndürmesi o kadar zordu ki, manavdan – pazardan, salatalık malzeme alışverişi yaptığım gün, adeta bir işkenceye dönüyordu benim için. “O zaman, sen de hepsini hemen aynı gün yıkama, Biraz farklı günlere yay mesela” diyebilirsiniz ama bilmem sizin oralarda da böyle mi fakat, benim karşılaştığım yerlerde, roka, marul, maydanoz, dereotu, nane, pazı, tere gibi yeşillikler, satılana kadar taze kalsın veya canlı görünsün diye, pazarda markette genelde üzerlerine sık sık su serpiyorla. Dolayısıyla eğer hemen aldığım gün yıkayıp, süzüp, sonra da fazla sularını iyice gidermezsem, ertesi gün itibariyle hemen bozulmaya başlıyorlar. Oysa ben hepsini tek tek yıkayıp, ayrı ayrı ağzı kapalı, hava almayan şekilde, yanlarına fazla nemini alması için kağıt havlu da koyarak paketleyip buzdolabına kaldırdığımda, en az 3-4 gün tüm bu salatalık malzemeler ilk günki tazeliği ve diriliğiyle, tertemiz ve mis gibi kullanıma hazır halde beni bekliyor oluyor. Bu sayede canım istediği anda, en bol malzemeli salatayı bile hazırlamam yaklaşık 2 dakikamı alıyor. Tupperware salata kurutucu hem aşırı kolay dönüyor, hem de fazla suyu inanılmaz iyi süzüyor. Bazen 1-2 demet rokayı döndürüp, neredeyse 1 çay bardağı fazla su süzüyorum. Anlayacağınız inanılmaz etkili!

Tupperware salata kurutucu tavsiye
Tupperware Salata Kurutucu

İlk Siparişten Memnun Kalınca 2. Tupperware Siparişimde Neler Satın Aldım?

Eskiden Almanya’da yaşayan çocukluk arkadaşım, bütün evini Tupperware ile doldurduğu için ben nedense bu markayı hep Alman malı ve sadece saklama kabı üretip satıyor zannederdim. Ürünü beğenince, web sitelerine girip biraz inceledim ve gördüm ki, meğer dünyanın pek çok yerine yayılmış Orlando merkezli bir Amerikan markasıymış. Üstelik ürün gamı çok daha genişmiş. Ayrıca kalite ve teknolojisine çok güvendikleri için 10 yıl garantiliymiş. Dünyada 70 yıldır, ülkemizde de son 25 yıldır hanımlar, Tupperware üyeliğiyle tarif günleri düzenleyerek, katalogdaki ürünleri yüz yüze tanıtıp, danışman, grup lideri veya distribütörü olarak, bu sayede aile bütçesine katkıda bulunuyorlarmış.

Tupperware kataloğundan seçtiğim Tupperware dilim dilim doğrayıcı
Tupperware Dilim Dilim Doğrayıcı Mandolin

Ben de bu özelliklerine güvenerek, 2. siparişimde Ultra Pro Fırın pişirme kabı, elektriksiz soğan doğrayıcı, mandolin de denilen farklı şekillerde dilim dilim dilimleyici, süzgeç, kevgir, çırpıcı vs. gibi küçük mutfak gereçleri ve tabii ki, sıradan saklama kaplarından farkını, geç de olsa görmek için bir de 3’lü saklama kabı siparişi verdim. Bunlar nedir? Ne işe yarar? Neyi hangi hedeflerle ve ne hayallerle aldım? İşte bu soruların cevaplarını ve tüm detayları, büyük bir keyifle tek tek açarken çektiğim ve Üşengeç Şef Youtube kanalımda an itibariyle yayında olan Tupperware Alışverişi – Kutu Açma Videomda bulabileceksiniz.

Bundan sonra bu ürünleri yemek yaparken, nasıl kullandığımı sizlere de anlatacağım. Hatta online Ocak ayı kataloğundan mutfakta işimi kolaylaştırıp, bana zaman kazandıracağına inandığım yeni başka ürünler de beğendim. Mesela bir elektriksiz sebze spirali var ki, sebzelere spagetti gibi şekil veriyor. Tanıtım videosunu izledim ve heyecanlandım 🙂

Unutmadan… Gün içinde yaptığım tarifleri ve yeni cicilerimi nasıl kullandığımı da anlık olarak görmek istiyorsanız, beni instagramdaki “Üşengeç Şef” hesabımdan da takip edebilir, eğlenceli ve motive edici hikayelerimi oradan da izleyebilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın!

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz