Bodrum’un merkezinde, Bodrum Çarşısı içindeki Barlar Sokağı’ndan şirin ve dar bir girişle, sahile ve Bodrum Kalesi manzarasına açılan renkli bir dünya Bodrum Müdavim… Konum olarak en bilinen özelliği ise; yaşamını denizlere ve doğanın korunmasına adamış, bu konuda kitaplar yazmış, dünyanın çevresini yelkenli teknesiyle dolaşmış ilk Türk denizci olan rahmetli Sadun Boro’nun da evi olması. Onun özel odası da korunarak ve anısı yaşatılarak ortaya çıkarılmış, bu sayede Bodrum’un en keyifli mekanlarından biri haline getirilmiş, adeta bir müze restaurant Bodrum Müdavim.

Bodrum Müdavim’in Romantik Ambiyansı

Aynı ismindeki gibi bol bol müdavimi olan bir mekan burası. Dolayısıyla sadece yazın gidilen turistik yerlerden değil, Yaz-Kış Bodrum’da yaşayan insanların da sıklıkla gittiği sevilen bir mekan. Görseniz, her katının ayrı bir keyfi var. İster sahilinde, hemen denizin kıyısında oturun, ayağınız kumlara değsin, ister terasında canlı kanun performansına çıplak sesle eşlik eden sanatçıdan birbirinden nefis Türk Sanat Musikisi eserleri dinleyerek o nefes kesici Bodrum Kalesi manzarasına dalıp gidin. Bir kaç gün sonra evlilik yıldönümümüz var ve benim kanun sesine ve TSM’ne olan sevdamı bilen eşim, bu sene burada kutlamayı teklif etti. Düşündüm de, bundan daha romantik bir ambiyans olabilir mi?

Bodrum Müdavim'den Bodrum kalesi manzarası
Bodrum Müdavim – Bodrum Kalesi Manzarası
mudavim bodrum meze dolabi
Bodrum Müdavim Meze Dolabı

Bodrum Müdavim’de En Çok Neleri Sevdim?

Bodrum Müdavim’in günlük hazırlanan mezeleri taze ve çok çeşitli. Enginar ve yeşil elmalı yoğurtlu mezesi en beğendiklerimiz arasında öne çıktı. Vişneli yaprak sarması da güzeldi ama yaprağı şansımıza birazcık kalındı bu seferlik. Ayrıca kendilerine has, özel standında görebileceğiniz ara sıcaklar da bulunuyor. Bizim klasik ara sıcaklardan tercih ettiğimiz kalamar tava gerçekten çok başarılıydı.

mudavim bodrum meze
Bodrum Müdavim Mezeler
mudavim bodrum ne yenir
Bodrum Müdavim İç Dekorasyon

Tatlı olarak kesinlikle Bodrum Müdavim’in Tahinli Cheesecake’i Denenmeli

Mekanın geceye damgasını vuran bir diğer lezzeti ise meşhur tahinli cheesecake’i oldu. Hafif bir tatlı olması ve o kadar yemeğin üzerine mideyi hiç yormuyor olması da ayrıca hoşumuza gitti. Instagram paylaşımlarımızda takipçilerimizden de büyük ilgi gördü.

mudavim bodrum tahinli cheesecake
Bodrum Müdavim – Meşhur Tahinli Cheesecake

Kazık Yemeden Yemek Yiyebilmek

Bodrum Müdavim ile ilgili vurgulamak istediğim son konu ise, son dönemde benzer mekanların uyguladığı “Müşteriyi kiraya ortak etme” mantalitesi ile hesaba ilave ettikleri “kuver, hizmet bedeli, çay, meyva” gibi maddeleri burada görmüyor olmanız. Kısacası fiyat performans oranıyla, “Kazık yemeden yemek yiyebilmek” gerçekten keyifliydi. Sırf bunun için bile tekrar gitmeyi hakediyor Bodrum Müdavim. Önceden rezervasyon yaptırmayı aman unutmayın.

Bodrum Müdavim manzarası
Bodrum Müdavim – Deniz Manzaralı Müdavim Köşesi
  • Bodrum Müdavim İletişim Bilgileri
  • Adres: Bodrum Çarşı, Cumhuriyet Cd. No:46/1, 48400 Bodrum/Muğla
  • Tel: (0252) 316 84 88

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz