up and fit mor parlak tayt 1

Tayttan daha rahat bir kıyafet var mı? Sizi bilmem ama ben sonbahar ve kış aylarını sadece bir kaç jean ve bol bol da taytla geçiriyorum desem yeridir. Hem rahat, hem şık, hem de kombinlemesi çok kolay.  Üzerine uzun bir hırka ile düz bir t-shirtle de giyilebilir, güzel bir gömlekle de.  Eğer hayalinizdeki spor bir şıklıksa, en iyisi sweatshirt ya da boğazlı yaka bol kazaklar gibi uzun parçalarla beraber kullanmak… Üstelik olası kusurları örtmek için mükemmel bir çözüm değil mi ama? Doğru parçalarla kombin yaptığınız müddetçe, altına ister bir stiletto, ister uzun bir çizme, ister asker botu, ister bir spor ayakkabı giyin, her koşulda aynı  taytla, birbirinden keyifli ve farklı alternatifler yapmak sizin elinizde. Bu aralar benim favorim ise parlak taytlar. Ama hayalimdeki gibisini bulmak hiç de öyle kolay olmadı, neden mi? İşte anlatıyorum bakalım tanıdık gelecek mi? 🙂

Uzun Süre Hayalimdeki Gibi Bir Tayt Aradım

tayt-modelleri-nasil-kombinlenir
Tayt Nasıl Kombinlenir? Tayt Modelleri

Calzedonia

Benim için bir taytta aradığım en önemli özelliklerden birincisi, vücudu güzelce sarıp sarmalaması. “Göbek” sorunu olan birisi olarak, “Göbeği toparlayan tayt candır” diyebilirim. Bunun için zamanında Calzedonia‘nın Push up taytlarını pek övüyorlardı. Ben de siyah-lacivert ve kahverengi olmak üzere, ihtiyacım olabilecek tüm renklerini, kış boyunca beni idare edeceği düşüncesiyle, oldukça da yüksek bir fiyata aldım. Bedenime uygun diye verilen taytlar ilk giyimden sonra öyle bollaştı ki, taytlıktan çıktı. Daha sonra bu sıkıntıyı dile getirmek için dükkana uğradığımda, “Aaa yanlış almışsınız. Bedeninizden 2 beden küçük almalıydınız” dediler. Bunu keşke baştan söyleselerdi değil mi ama? Bu kez temkinli davranıp sadece siyahından satın aldım. Giyerken aşırı darlığından dolayı zorlandım ama göbeği öyle güzel toparlıyordu ki, kendi kendime dedim: “İşte bu!” nihayet aradığım taytı buldum. Meğer yine bulamamışım. “Push up model” diye aldığım o tayt da, yürürken göbek nahiyesindeki ilave dikişli bölgenin bir anda kendi kendine hooop diye ters dönmesiyle, göbeği açığa çıkarır hale gelmesin mi? İki adımda bir durup taytı karnıma kadar çekiyorum, o iniyor ben çekiyorum. O gün ne debelendim o taytla görmeliydiniz. Şimdi bol olanları evde giyiyorum, Mis gibi ev taytı oldular anlayacağınız 🙂

H&M

Bir diğer tayt alışverişi denemem H&M‘den oldu. Pamuklu siyah taytlarından 3’er 5’er aldım. Ne de olsa fiyatları çok uygundu. (49 TL civarıydı sanırım) Ama onlar da pamuklu yapıda ve aşırı “basic” olmalarından dolayı, açıkçası şıklıkla uzaktan yakından alakaları olmadığı için, yine bana ev kıyafeti ve hatta uyurken pijama niyetine giydiğim altlık oldular. Bir kaç tanesini de pilates taytı olarak spor yaparken kullanıyorum, pamuklu ya, terletmediği için rahat oluyor. 

Cadde Mağazası

Sonra Cadde’de de yeri olan, uygun fiyatlı kıyafetleriyle bilinen, hatta online mağazası da olan dükkanlardan birine uğradım. Baktım rengarenk parlak taytlar getirmişler. Siyahından, şeker pembesinden, hatta saks mavisi ve cam göbeğinden, “Ay ne varsa hepsini alayım, ne kombinler yaparım ben bunlarla!” diye sevindim. Fiyatlar yine 60-70 TL civarıydı sanırım. Bu seferki taytlarım parlak olduğu için canlı renklerle çok da şık olacaktı, en azından benim hayalim öyleydi.

Derken siyah olanını, bir kazağın altına giydiğimde farkettim ki, kazakla birbirine değen kısımları tiftiklendi. Bütün bel çevresi tüylü tüylü bir şey oldu. Kullanılamaz hale geldi daha ilk seferden anlayacağınız. “Ucuz etin yahnisi” denir ya hani…. Saks mavisi ve cam göbeği rengini başka şeylerle değiştirdim.  Siyah taytın halini görünce hiç ses etmediler değişim yaparken:) Şeker pembe olanını geri vermeye kıyamadım, pembeye olan aşkım malumunuz. Ama giymek de içimden gelmiyor tabi, bozulacak diye:)

gümüş-parlak-tayt-up-and-fit-bagdat-caddesi
Up and Fit Gümüş Parlak Tayt

Up and Fit Tayt

Uygun fiyatlısı-daha pahalısı, farklı farklı markaları derken, hayalimdeki gibi bir tayt bulma konusunda tam da umudumu yitiriyordum ki, instagramda “Up and Fit” adıyla 3 yıldır “sadece” tayt üretimi üzerine uzmanlaşan bir markanın parlak taytları gözüme oldukça hoş göründü. 

Sayfalarına girip incelediğimde, uzun zamandır hiç bir taytta görmediğim “Lycra” onayı dikkatimi çekti. Bu özelliği sıkıca toparlayacağı, dizlerinin çıkmayacağı, kolay kolay “falafoş” olmayacağı konusunda, kalitesine güvenmem için önemli kriterlerden biri oldu.

gümüş-parlak-tayt-up-and-fit-lycra

İyi de peki online alışveriş yaparken, deneyemeyeceğime göre, şimdi ben hangi bedeni alacaktım? “Ah! Ama yanlış beden almışsınıııız” muhabbeti yaşamak istemiyordum yine. Dolaplarım zaten yukarıda anlattığım sebeplerle, maalesef  dışarıda giyilemeye müsait olmayan taytlardan geçilmiyordu. Aa bir baktım “One size” yazıyor. Tek beden mi? Herkese sadece tek beden mi? Evet web sitesindeki ürün açıklamalarında “45kg ile 75kg arası tüm vücut tipleri için uygun. XS-XL arası tüm bedenler için uygun.” yazıyordu. “Gerçek Lycra farkı, işte bu olmalı” dedim kendi kendime. Üstelik indirimle, fiyatı 199’dan 149 TL’ye indirmişler.

gümüş-parlak-tayt-up-and-fit-fiyat

Tam hayal ettiğim gibi çıkınca, diğer renklerinden de sipariş verdim. Ne de olsa kargo ücretsiz. Kombinlerimde kullanıp, bol bol fotoğraf çektirmeye şimdiden başladım bile. Sadece kendinize değil, yılbaşı, doğumgünü vs. özel günler için sevdiklerinize ne hediye alacağınızı düşünüyorsanız,  tek beden olmasının avantajıyla, beden bilme derdi olmadığından sürpriz yapmaya da çok elverişli. Bana tüm renkleri alınsa, harika olur bak mesela. 🙂

Benim gibi bir tayt sevdalısına, aldığınız ve memnun kaldığınız model ve markalardan şöyle dizleri çıkmayan, göbeği güzeeelce toparlayan, insanı olduğundan ince gösteren güzel taytlar keşfederseniz, sizler de benzer şekilde bana tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum. Mesela bu aralar deri (hatta rugan) görünümlü ama elastiklikten de geri kalmayan, siyah bir tayt arayışım hala sürüyor. İlk bulan birbirine haber versin olur mu? 🙂

Haydi sevgiyle kalın.

1 Yorum

  1. Yaa nede güzel dile getirmişsin bu tayt konusunda şijayetlerimizi aynenn öyle en iyi markada olsa doğal olarak aynen dediğin gibi oluyor.Sonra yaa evdee giyilmeye yada rafta bekliyor kuzu kuzu ama bu bahsettiğin tayt harika diye düşünüyorum çünkü beden olmaması mükemmel renklere zatenn diyecek lafım yokkk birde senin gibi uzun boylu olsaydım keyfime diyecek yoktu ama olsun ne yapalım….

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz