Hani her sanatçının bir ustalık dönemi olur ya… Senelerin getirdiği tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini, yaşanmışlıklarını, son eserlerinde mükemmeli yakalamak adına kullanır ve ortaya da müthiş bir sonuç çıkar, işte Titanic Deluxe Belek de, Titanic Deluxe Bodrum da, Aygün Ailesi’nin, Titanic oteller zincirindekindeki ustalık eserinden olmuş bence.

Bundan 2 sene evvel Titanic Beach Lara Hotel’i ilk ziyaret ettiğimiz sırada, otelin o zamanki Genel Müdürü’nün ricası ile henüz yeni açılmış olan Belek’i de ziyaret etmiş ve çok beğenmiştik. Ancak geçtiğimiz son 2 senede de işler haricinde yine Antalya tarafına gelme fırsatımız olamamıştı ki, bu kez tekrar bu dünya güzeli şehre gelince seyahatimizi biraz uzun tutup bu oteli de baştan sona deneyimlemeyi kafaya koyduk.

titanic-deluxe-belek-havuz-deniz-suyu-bikini-mavi

Belek’deki Titanic otel, doğal bir nehrin yanında, öylesine geniş bir alana kurulmuş ki, içinde dolaşırken git git bitmiyor. Kumsal ile ana otel binası arasında göz alabildiğine uzanan yemyeşil golf sahaları var ve sahile ulaşım nehir üzerinden 10 dakikada bir kalkan, katamaran veya hızlı botlar ile sağlanıyor.  3 dakikalık bir nehir gezisi yaparak, işte sahildesiniz. Biz zaten genelin aksine, deniz yerine havuzu daha çok seven bir çift olarak tabii ki bu göre avantaj bazılarına göre dezavantaj sayılabilecek durumu, hiç sıkıntı etmedik, aksine katamaran ile nehir boyunca seyahat etmekten de, etrafında fotoğraf çektirmekten de  çok keyif aldık.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-nehir-hisar-restaurant

70 metrekarelik deluxe konseptli odamız, 2 ön balkonlu, gayet geniş, ferah, yeni ve konforlu bir odaydı. Bizim gibi düzen takıntılı bir çift için, içinde ayrı bir giyinme odası olması ise mutluluk verici bir ayrıntıydı. Bu segmentteki otellerde bu tarz özel giyinme odaları ve geniş banyo-tuvaletler benim olmazsa olmazım haline geldi. Lara’daki Titanic Deluxe Bodrum’dan sonra burada da oda içi tasarımdan gayet memnun kaldım.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-oda

Yatak ise oldukça geniş ve bir o kadar rahattı. Bir de oda servisinden kendime ortopedik yastık rica edince, normal uyku problemi yaşayan ben bile, yastığa kafamı koyar koymaz uyumanın ve dinlenmenin tadını çıkardım. Balkon manzaramızdan nehri seyrederek gün batımını da izlemekse ayrı keyifliydi.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-havuz

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-

594 odalı otel, 170 bin metrekarelik, inanılmaz büyük bir alan üzerine kurulu. Benim neredeyse bir göl kadar büyük olduğunu, oradayken yaptığım instastories yayınlarında da takipçilerime gösterdiğim, devasa bir ana havuzunun yanında, sadece yetişkinlerin girebildiği bir havuz bölümü, çocuklar için ayrı bir su parkı alanı ve kapalı sıcak su havuzu dışında, deniz suyundan arındırılarak minerallerle zenginleştirilmiş ve tropikal peyzaj düzenlemesi ile de adeta bir vaha görünümündeki SPA bölümünden girilen özel havuz da bizim favorimiz oldu.

Otelin sahibi Aygün Ailesi, zamanında Almanya’ya, özellikle de, Berlin’e döneri ilk götüren kişilerden… Berlin’e yolu düşen her Türk’ün mutlaka uğradığı Hasır Restoranlarının da sahipleri aynı zamanda… Böyle olunca yeme-içme konusunda yılların getirdiği bu tecrübe ve titizlik, otele de yansımış durumda. Havuz etrafındaki Snack restoranda bir gün tavuk döner, diğer gün et döner çıkıyor. Döner-burger yine buraya has, çok lezzetli bir opsiyon olarak denenebilir.

titanic-deluxe-belek-doner-hisar-restaurant

3 adet A la carte restaurant’tan Berlin’deki ile aynı isme sahip olan Hasır’da gündüzleri döneri, porsiyon şeklinde, burger içinde ya da İskender olarak alabiliyorsunuz. Ancak gerçek bir hamur işi düşkünü olarak, gündüzleri havuz başı keyfinizi tamamlaması için benim sizlere özel tavsiyem, illa ki Kayseri mantısı, lahmacun ve pide çeşitlerini denemeniz olacak.

 

Otelde açık büfe ana restaurant haricinde 3 adet a la carte restaurant olduğunu söylemiştim. Bunlar İtalyan, Türk ve Balık konseptliler. Otel müşterileri bunların hepsinden ücretsiz olarak, sadece akşam için rezervasyon yaptırarak faydalanabiliyor. Balık ve Türk restoranları az önce bahsetmiş olduğum nehrin kenarında konumlanmış haldeler ve gün batımında burada ambiyans rüya gibi oluyor söyleyeyim.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-lahmacun-doner

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-havuz

Bu restaurantların haricinde otel bünyesinde bir de, ekstra kuver ücreti ile girilen ve sınırsız et yiyebildiğiniz Beef-Grill Steakhouse da bulunuyor. Özellikle sıcak ve sempatik personeli  ve sunumları ile son dönemde Türkiye’deki steakhouse’lar arasında en başarılı bulduklarımdan biri olduğunu söyleyebilirim. Enfes ev yapımı kızarmış patateslerini de mutlaka deneyin, çünkü böylesine lezzetlisini, inanın her yerde bulamazsınız.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-restaurant

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-steakhous-beef-club

Tesisin iç kısmında, çocuk kulübü ve kocaman bir oyun merkezi dışında, maç izlemeyi ve bira içmeyi sevenler için bir Irish Pub, kahve tutkunları ve kağıt-okey oyunu düşkünleri için “Bebek Kahvesi” gibi bölümler ve alışveriş yapılmasına olanak sağlayan giyim, ayakkabı ve aksesuar mağazaları da var. Benim en çok hoşuma giden şey, bu bölümlerin ve avlunun, gerekli olması durumunda üstü kapanabilir, normalde bir sokak misali açık ve havadar yerler olarak tasarlanmış olması oldu. Özellikle 12 ay boyunca hizmet veren bu tarz otellerde, çok sıcak havalarda üstü kapatılarak klimalar ile soğutulup, soğuk ya da yağışlı havalarda ise adeta bir kış bahçesi moduna dönebilmesi çok iyi düşünülmüş.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-dondurma-havuz

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-kumsal-usengec-sef

Otelin içinde zaman geçirmekten en çok keyif aldığım yeri deniz suyu ile doldurulduğunu söylediğim özel havuzu oldu. İçinde jakuzi ve su fıskiyesi bölümleri de olan havuzda, beni unutabilirsiniz arkadaşlar, hiç sorun değil yani 🙂

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-deniz-suyu-havuzu

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-havuz-cabana

Dedim ya, Titanic Deluxe Belek gerçekten de çok büyük bir alana yayılmış bir tesis. Her bir köşesini gezmek neredeyse bir haftanızı alabilir desem abartmış sayılmam. Siz de benim gibi tatilde, özellikle kafa dinleme ihtiyacı olanlardansanız, uçsuz bucaksız havuzun kenarında konuşlanan ve sadece size özel atanmış garsonların hizmet verdiği Cabananızda, ice coffee’nizi yudumlarken ister gönlünüzce güneşlenin, ister gölgede uzanıp kitabınızı okurken, ruhunuzu dinlendirin.

titanic-deluxe-belek-hotel-antalya-nehir-katamaran

Konakladığınız süre boyunca kaliteli malzemelerle hazırlanmış, birbiriyle lezzet anlamında yarışan yemekleri, konforlu ve geniş odaları kadar, nehir kenarında romantizmi doruklarda hissettiren restoranları ile Belek bölgesi için bu otel, kesinlikle güzel bir alternatif.

Titanic Deluxe Belek İletişim Bilgileri

Adres: Üçkumtepesi Beşgöz Caddesi No: 72/1 Kadriye/Belek Antalya
Tel: +90 242 710 44 44

1 Yorum

  1. Yine dolu dolu dopdolu harika bir yazı olmuş eee birde sizin eşsiz resimlerde olunca değme keyfimize…Otele bende bayıldım her şey itina ile düşünülmüş odalar özellikle tamm huzur verici geniş renklere bayıldım…Eeee sizde çok keyif aldığınız belliydi story lerde bir harikaydı…Sizi bilmezmiyiz özellikle denizden ziyade uçsuz bucaksız havuzda yüzmeyi veee ahh o yemekler insanı baştan çıkartan yemekler diymi…Dediğiniz gibi güzel dinlenmesi bol vee kendimizi oranın güzelliklerinde unutacağımız bir tatil yeri….

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz