Makyaj denilince aklıma gelen ilk isim, nezaket ve asalet timsali Sevgili Oya Tolga‘dır… Nasıl olmasın? Bundan yıllar yıllar önce, üniversite sınavında aldığım yüksek puan sayesinde İngilizce hazırlık okumaya hak kazandığımda, daha 15 yaşında , İTÜ’lü olmamın şerefine, ailemden sadece “bi’ denemelik” izin aldığım modellik sürecimde,  o dönemin en prestijli modellik ajanslarından biri olan Başak Gürsoy’a kaydolmuş ve benim ilk katalog çekimindeki, ilk profesyonel makyajımı Oya Tolga yapmıştı ki, o büyük günü hiç unutamam. Kendisi Ajda Pekkan‘dan, Zeki Müren’e, dönemin top modeli Cindy Crawford‘dan, Barış Manço’ya, siyasetin önde gelen isimlerinden, Kenan İmirzalioğlu gibi genç kızlarımızın bayıldığı jönlere kadar, yıllar içinde kimlere kimlere makyaj yapmış bir yaşayan efsane…

oya-tolga-makyaj-kursu-ozel-ders-usengec-sef-gelin-makyaji

Eğitime büyük önem veren Oya Tolga, Notr Dame de Sion, Nişantaşı Kız Lisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni (şimdiki adıyla Mimar Sinan Üniversitesi) bitirdikten sonra, Paris’te “Jean Piere Florimont”, “Jean d’Estrees Esthetique Visagisme” ve Londra’da “The Park School of Beauty Therapy” okullarından mezun olmuş.  Kendisi Türkiye’de kozmetik, sinema televizyon, tiyatro makyajı üzerine, dile kolay “yarım asırlık” (sayı ile 50 yıl) bir kariyere sahip, emsalsiz bir “make-up artist” ve bu konuda gerçek bir duayen.

oya tolga, makyaj, makyaj dersi, makyaj kursu, ajda pekkan

Oya Tolga, kendi Makyaj Stüdyosunda birebir verdiği profesyonel makyaj eğitimleri ile yılların getirdiği bu bilgi ve birikimini genç makyaj sanatçılarına aktararak, yeni profesyonellerin yetişmesine olanak sağladığı gibi, ev kadını-iş kadını fark etmez, bu konuya ilgi duyan ve kişisel olarak kendi yüzünü tanıyıp, en doğru şekilde makyaj yapmak isteyen tüm hanımlara, özel atölyesinde kişisel makyaj eğitimleri de veriyor. Burada aynı zamanda gelin makyajı, günlük makyaj ve özel günler için özel makyaj hizmetleri de sunuluyor.

oya-tolga-ozel-makyaj-dersi-cindy-crawford

Yanlış uygulamalar yapıldığında, makyaj yapılan ciltlerin aşınması, erken yaşlanması gibi risklerin  ortaya çıktığını söyleyen Oya Hanım, malzemeleri bilerek kullanmanın ve tekniği doğru öğrenmenin gerekliliğine inanıyor.  Bu kursta size hangi renklerin yakıştığını, doğru malzemeyi, gölgeleme ve aydınlatma tekniklerini ve katılacağınız ortamlara uygun makyaj yapmayı, ayna karşısında Oya Tolga ile birebir çalışarak öğreniyorsunuz. Mesela benim aldığım birebir eğitim, toplamda 3 saat olan ve 1’er saatlik 3 ayrı günden oluşan bir dersti. İlk derste kendisinden hem teorik, hem pratik bilgiler aldım. Sonraki derslerimizde öğrendiklerimi pekiştirmek için, yine onun eşliğinde, kendi üzerimde uygulama yapacağım ve aklıma makyajla ilgili gelen soruların en doğru cevaplarını, yine en doğru kaynaktan alabileceğim için çok heyecanlıyım.

usengec-sef-makyaj-dersi-oya-tolga

İşin en güzel tarafı, benim aldığım bu derslere giderken, kendi makyaj malzemelerinizi de yanınızda götürebiliyorsunuz ve onları nasıl kullanırsanız daha doğru faydalanabileceğinizi de size anlatıyor.

Eğitim öncesi size mini bir form doldurtarak imzalayıp kaşeliyor ve bu formu sakladığınız ve ilerde gösterdiğiniz takdirde, gelecek 10 yıl boyunca kendisine makyaj konusunda ücretsiz olarak danışabileceğinizi belirtiyor. Aynı formun arkasında, teorik olarak yüzünüzün hangi bölgesine nasıl bir uygulama yapılması gerektiğin renkli kalemlerle adeta bir kroki gibi bizzat çizerek anlatıyor zaten.

usengec-sef-deklancheur-dilek-kaan-yeginsu

Bu ders esnasında çektiğimiz videomuzu izlediğinizde siz de fark edeceksiniz ki, minimum derecede fırça kullanıyor. Kısacası o hünerli elleriyle, tek kelimeyle şaheserler ortaya çıkarıyor. Böyle bir sanatçıyı tanıdığım için öyle mutlu ve guruluyum ki…

İşte Oya Tolga’dan aldığım, birebir makyaj eğitiminin, ilk ders videosu:

Keyifli izlemeler! 🙂

Oya Tolga Make-up Studio
Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. No:77, 34357 Beşiktaş/İstanbul

2 YORUM

  1. Bu yazıdan çok etkilendim çok… Adeta orda bende olsaydım diye iç geçirdim öyle bir bir duayen veee sen sihirli eller güzelliğine güzellik katmış.Kim istemezkiiii baştan yaratılmak.Video da da o kadar güzel uygulamalar vardiki her bayanın seyretmesi gerekir diye düşünüyorum…Yine harika bir yazı yine sen ellerine yüreğine sağlık….

    • İşine gösterdiği ehemmiyeti görmen lazım Elifcim. O tam bir ekol. İlk profesyonel makyajımı yapan kişi olarak bende yeri çok özeldi. Herkes tanısın bilsin istedim.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz