Eşimle annesi arasında geçen dialog aynen şöyle:
“Anne biz yarın Antalya’ya detoksa gidiyoruz”.
“Oğlum daha gençsiniz, ne gerek var yüzünüze öyle şeyler yaptırmaya?”
Eşim “Allah Allah! Bu ne demek ki acaba?” diye şaşırmışken, fark ediyoruz ki, canım ya, meğersem “Detoks”u “Botox” anlamış :)) Biz aradaki farkı biliyoruz da ne oluyor sanki? “Detoks – detoks” yıllardır okurum her yerde de, tam anlamıyla içeriğinin ne olduğunu, bizzat yaşayarak öğrenmek varmış kısmette. Bu konuda çok da yalnız olmadığımı, detoks kampında bulunduğumuz süre boyunca sosyal medya hesaplarımdan, özellikle de Periscope (usengecsef) ve Snapchat (usengecsefiniz) üzerinden yaptığım tüm canlı yayınların, takipçilerimden gördüğü çılgınca ilgiden anladım. Orada neler yendiği, neler içildiği, gün boyu neler yapıldığı konusunda öyle çok soru geldi ki anlatamam. Raw (yaşayan besinlerden oluşan) ve vegan (bitkisel bazlı) besinlenmeyle, düşük kalori ve yüksek besin değeri alarak, bedeni, ruhu ve zihni toksinlerden arındırmaya meğer ne çok ilgi ve ihtiyaç varmış toplumda.

lifeco detoks merkezi usengec sef

Bundan 2 hafta önce, henüz Ocak ayının son günlerini yaşarken, İstanbul’daki buz gibi ve kasvetli havayı ardımızda bırakıp, Antalya havaalanına indiğimizde, şansımıza masmavi gökyüzünde, pırıl pırıl parlayarak, insanın içini ısıtan bir güneş ve 18 C derecelik sıcaklıkla karşılanınca, LifeCo Well-being Center’daki detoks programımıza, süper bir moral- motivasyonla, mutlu mesut bir başlangıç yaptık. Nasıl yapmayız ki? Otel odamızdan ufka ve aşağıya baktığımızda gördüğümüz şu manzaraya bakar mısınız Allah aşkına? Cennet! :))antalya lifeco deniz manzara

Karşımda zirvesi bembeyaz karlarla kaplı heybetli dağlar, etrafımda yemyeşil harika bir doğa ve bol oksijen. Koşturmaca yok, toplantıya yetişmece yok… Kaçta ne yiyeceğiniz, ne içeceğiniz hepsi LifeCo’da planlı, programlı… Saf Kitchen’da taze taze hazırlanıp, önünüze geliyor. Siz de bütün gün canınızın istediği gibi, ister havuza girerek, ister çimlerde yürüyüş yaparak, ister yoga yapıp, vücudunuzu esneterek ve isterseniz de gönlünüzce dinlenerek; ruhen, zihnen ve bedenen arınmanın keyfini çıkarıyorsunuz.

usengec-sef-lifeco-detoks-deniz-antalya

Denizin berraklığı ve sakinliği tek kelimeyle göz kamaştırıcı… Hadi ona bu mevsimde cesaret edemem de, ben şu havuza illa ki girerim, tutmayın beni!:) Demedi demeyin, günlük şeklinde tuttuğum devam yazılarımda sürprizlerimi bekleyin 🙂

usengec-sef-lifeco-detoks-deniz-antalya

Ne olduuu? Fotoğraflardaki muhteşem denizi görünce, bakıyorum da hemen bir tatil heyecanı kapladı sizin de içinizi, aynı bizim gibi? 🙂 Ha gayret, ne kaldı ki şunun şurasında? Hayırlısıyla 2 ay sonra Yaz iyice hissettirir kendini inşallah, ama kabul edelim ki Şubat ortasıyla birlikte, kendini seyrek de olsa yavaş yavaş göstermeye başlayan Bahar’ın da tadı bir başka güzel:)

Antalya LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi

“Peki bu LifeCo Antalya’nın neresinde?” diye merak edenleriniz için hemen anlatayım. Bu merkez, havaalanına sadece 20 dakika mesafedeki Lara bölgesinde bulunuyor. Oldukça şık bir şekilde çok yakın bir tarihte yenilenen, 5 yıldızlı büyük bir şehir oteli olan “Akra Barut” içerisinde yer alıyor. Bilenleriniz için eskiden Dedeman Hotelmiş burası, tamamen baştan yaratmışlar adeta.


usengec-sef-lifeco-detoks-antalya-raw-vegan
İşte size suit odamızdan bir kaç kare… Çalışma masasından, TV karşındaki kanepeye kadar her şey düşünülmüş, valla insan burada ev gibi yaşayabilir. Zaten gelenler genelde bir hafta-10 gün kadar kalıyorlarmış en az. Bizim sadece 4 günümüz var bu seferlik ama buna da şükür 🙂

usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-antalya

Neden LifeCo?

Detoksun kelime anlamı “arınma” olsa da, gördüğüm kadarıyla insanlar, genelde bu tarz merkezleri, toksinlerden arınmanın sağladığı avantajlardan biri olan “kilo vermek” için de sık sık tercih ediyorlar. Ben ve eşim zaten buraya gelmeden önce, 6 haftalık bir süreç içerisinde Diyetisyen yardımıyla fazla kilolarımızı vermiştik biliyorsunuz. O yüzden zayıflamak bizim birinci önceliğimiz değildi ki buna rağmen 4 günün sonunda ben 1.kg’ya yakın ve eşim de 2 kg yağdan vermiş halde ayrıldık buradan. Aslında devamlı koşturmacayla geçen hayatlarımıza bir kaç günlüğüne de olsa bir es vermek, bir nefes almak, sakinliğin, dinginliğin ve tatilin tadını çıkarırken, bir yandan da farklı detoks programlarından bir-iki tanesini deneyimleyerek, beden, ruh ve zihin anlamında bizde yarattığı etkilerini gözlemleyip, kendimize küçük bir güzellik yapmaktı hedefimiz. Bu da bize bonus oldu. 🙂


LifeCo Şubeleri Nerelerde Var?Bunun için nereye gideceğimizi araştırırken, Türkiye’de 2005 yılından beri “sağlıklı yaşama destek, well-being/well-aging ve hastalıklardan korunma” anlamında hizmet veren ilk ve tek organizasyonun “The LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi” olduğunu öğrendim.

lifeco antalya detoks havuz

İstanbul, Bodrum ve Antalya ve Ankara’ya ilaveten, yurt dışındaki ilk merkezleri olarak, geçtiğimiz aylarda, özellikle balayı çiftlerinin bayıldığı Tayland’daki meşhur tatil beldesi Puket’te de hemen göl kenarında bir şube açmışlar. Burada da kilo verme, zihinsel terapi, kanser sonrası arınma, doğal iyileştirme ve daha sağlıklı yaşam için beslenme odaklı programlar varmış. Bir sonraki sefere belki Puket’tekini de deneriz belli mi olur? Şimdilik işlerimizden çok fazla uzak kalamayacağımızdan süremiz kısıtlı olduğu için, Antalya’ya geldiğimize çok mutluyuz.

lifeco antalya detoks 1


Bizde Toksin Ne Arıyor ki Arınmamız Gereksin?

Günümüz koşullarında ister istemez maruz kaldığımız zararlı faktörleri bi’ düşünün… Kimyasallar, hormonlar, antibiyotikler, rafine şekerler, yapay tatlandırıcılar almış başını gitmiş. Doğallıkla uzaktan yakından alakası kalmadığı için, bırakın fayda sağlamayı, pek çok zararlı madde içerip, bir de bizi, mevcut sağlığımızdan da eden, işlenmiş gıdalar nedeniyle bozulan beslenme düzenimizi ve hormonlarımızı da ekleyin üstüne… Yetmez gibi bir de kirlenmiş su, hava, kalabalık, trafik ve stresi de ilave edin buna. Sayarken bile yorulup, içi sıkılıyor insanın, değil mi?:)

İşte tüm bu olumsuz etkilerden dönem dönem arınmak için, ara ara yapılan detoks ve sağlıklı beslenme programlarıyla ve tamamlayıcı well-aging terapileriyle, insanın hem daha enerjik, sağlıklı ve yenilenmiş hissetmesi, hem de burada öğrendiklerini kendine bir yaşam şekli haline getirerek, ömür boyu faydalanması amaçlanıyor.

usengec-sef-lifeco-detoks-raw-vegan-saf-kitchen

LifeCo’nun Raw-Vegan Saf Mutfağı…
Bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda düşünürsek, tüm dengemizi etkileyen faktörlerin başında “beslenme” geliyor aslında. Hatta duygu ve düşüncelerimiz bile, beslenme şeklimizden çılgınca etkileniyor. Nasıl mı? Besin değeri yüksek yiyecekler ile enerjimiz artar, zıp zıp yerimizde duramaz, canlılık kazanır ve kendimizi çok daha iyi  ve dinamik hissederiz ya hani? Oysa kan şekerimizi bir anda yükseltip düşürecek zararlı bir abur cubur yediğimizde ise hemen uykumuz gelir, başımızı zor kaldırırız. Hipoglisemi sayesinde, kendimden de çok iyi biliyorum bu durumu, evet:)

Günümüzde yediğimiz yiyeceklerin çoğu, ihtiyacımızın tam tersine, yüksek kalorili ve maalesef besin değeri düşük seçeneklerden oluşuyor. Sadece yemiş olmak için yiyoruz işte bir şeyler… Ne kadar sağlıklı ve besleyici olduğunu düşünmek bile istemiyoruz, yeter ki karnımız doysun…

Bir de bilimsel bir gerçek var ki; “pişirilen besinler, yüksek sıcaklıkta pek çok besin değerini kaybeder” deniliyor biliyorsunuz. Sadece 41 derecenin bile üzerine çıkıldığında, enzimlerin ve proteinlerin yapıları bozuluyor ve besin değerleri azalıyormuş. İşte bunu da LifeCo’nun içinde restoran olarak hizmet veren Saf Mutfak’dan öğrendim, bu yüzden burada hiç bir şey 41 derecenin üzerinde pişirilmiyor.

Modern yaşamın getirdiği yeni mutfak kültürüne alternatif bir yaklaşım diyebiliriz Saf Mutfak için… Kalori bakımından düşük (yani şişmanlatmayan), ama besin değeri anlamında yüksek olan (yani enerji veren) ve bu sayede de bedenimiz için son derece sağlıklı yiyeceklerle beslenirken, aynı zamanda hiç ummayacağınız yaratıcılıkta ve lezzette yemekler sunuyorlar Saf Mutfak’da…

lifeco saf kitchen raw vegan

“Düşük kalori ve yüksek besin değeri” prensibiyle hizmet vermesi sayesinde, asla rafine şeker, tuz, margarin ve beyaz un içermeyen raw-vegan mutfağıyla, dünya lezzetlerini Türk mutfağının klasikleriyle sentezliyorlar diyebilirim size Saf Mutfak için… Bunu aşağıda gördüğünüz bana özel hazırlanan detoks programım dahilinde, her gün aldığım terapilerden de bahsederek, “LifeCo günlüğüm” şeklinde deneyimlerimi, gün bazında daha detaylı olarak anlatmak istiyorum sizlere. Raw-Vegan Şef’lerin hazırladığı ve tadı hala damağımda kalan birbirinden yaratıcı ve leziz örnekleri görünce, eminim ki siz de benim gibi şaşıracaksınız:)

usengec-sef-lifeco-detoks-programi-raw-vegan-beslenme


Saf Mutfak’da Tüm Lezzetler 41 Derecenin Altında Pişiyor
Saf Mutfak’da neler var biraz bahsedeyim mi? Hatta durun! İlk olarak “neler yok?” onu söyleyeyim. Bir kere hayvansal hiç bir şey yok. Vejeteryanlıktan farklı olarak, süt, yumurta, peynir bile yok yani. Tamamen vegan beslenme üzerine kurulu bir sistem… Ayrıca “raw” (çiğ) yani pişirilmeden yenilen ve bu sayede enzimler hala canlı kaldığı için “hala yaşıyor” kabul edilen yiyecekler var. Anlayacağınız çoğunlukla sebze-meyve, çiğ kuruyemişler, baklagiller ve doğal ürünler kullanılan ve ağırlıklı olarak pişirilmeden hazırlanan raw-vegan menüler sunuluyor burada.

41 derecenin altında pişirme yöntemi sayesinde ise; yiyeceklerin tat, koku ve besin değerleri korunup, vücudumuza enerji veren enzimlerin canlı kalması, vitamin ve minerallerin hasar görmemeleri sağlanıyor. Bu da vücudumuzdaki hücrelerin onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olurken enerji seviyemizin artmasını sağlıyor.

Amaç Daha İyi Sindirim, Daha Yüksek Enerji


Saf’ın mutfağından çıkan raw ve vegan yiyecekler; işlenmemiş, taze, tam, yaşayan yani canlı gıdalardan elde edildiği için, meyveler, sebzeler, yeşillikler, sert kabuklu yemişler ve tohumlar, çiğ veya buharda pişirilmiş olarak doğal hallerinde tüketiliyor.

antalya lifeco alkali su
Ayrıca gün boyu size özel taze taze hazırlanan yüksek alkali özellikteki, çeşitli meyve-sebze suyu kokteyllerinden de içilen, bu sağlıklı beslenme yaklaşımıyla, daha iyi bir sindirim, yüksek enerji ve zindelik; arındırıcı ve alkalize edici bir etki ve sonucunda kilo vermeyle de sonuçlanan, müthiş bir sağlık hissi yanında, çevrenizle ve yediğiniz yiyecekle bağ kurma fırsatı da sunuluyor. Çünkü söylediklerine göre sindirim sistemi, vücutta en yüksek enerji kaybının yaşandığı yerlerden biri olduğu için, böyle bir sağlıklı beslenme şekline geçilerek, sindirim sistemi için harcanacak enerjinin, vücudun diğer bölgelerindeki hasarların tamir edilmesi, toksinlerin atılması gibi gibi daha faydalı işlerde kullanılmasına olanak sağlanıyormuş detoks yaparken.Az önce de bahsettiğim gibi, bir sonraki yazımda Detoks kampında gün gün neler yaptığımızı, neler yeyip içtiğimizi sizlere anlatacağım. Şimdilik görüşmek üzere. Sevgilerimle…
————————————————–
Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz