Şubat ayı geldi diye “Sevgililer Günü” münasebetiyle “Seasons of Love” (Aşk Mevsimi) diye başlık attığımı sanıyorsanız, birazcık yanılıyorsunuz. Çünkü Sevgililer Günü’nden bağımsız olarak, üçüncü kez Dude Table tarafından düzenlenen bu projenin esas dayanağı, her mevsimin kendine özgü lezzetlerini, şarap eşleşmeli menülerle ve özel fiyatlarla sunarak, bizim gibi lezzet severlere unutamayacakları bir gastronomi deneyimi yaşatmak…İstanbul, Ankara ve İzmir’deki belirli seçkin restoranların, “Kış” mevsimine ait malzemelerle hazırladıkları “Kış Lezzetleri”nden oluşan özel menülerini, bu menülerle uyumlu kadeh şaraplarla birlikte tüm Şubat ayı boyunca sunacakları bu etkinliğin, daha sonra, yılın diğer mevsimlerinde de, o sezona özgü malzemelerle devam etmesi planlanıyormuş.

seasons-of-love-yemek-sarap-menu

Az önce yazıma başlarken hani “öyle sanıyorsanız birazcık yanılıyorsunuz” demiştim ya? Eh, en nihayetinde Şubat Ayı, Aşk ayı…  Kıyısından köşesinden illa ki sevgililere bir ayrıcalık yapılması şart…. Bu yüzden “Seasons of Love” ile, mevsim ve lezzetlerin aşkı menülerde buluşturulurken, tabi ki aşıklar da unutulmamış. 14 Şubat’ta katılımcı restoranlarda, bu menüleri seçenlere, Sevgililer Günü’ne özel menüler de sunulacakmış ve ayrıca özel kalp kutular ile tek ısırımlık kış lezzetleri ikram edilecekmiş. “Kalbinin Kilidini Tek Isırıkla Aç!” teması ile etkinlik boyunca #seasonsoflove etiketi ile yapılacak paylaşımları da değişik sürprizler bekliyor” diyorlar, benden söylemesi:)

Sizin için “Seasons of Love” menülerinden birini, Şişli’deki 5 yıldızlı, yepyeni ve çok şık bir hotel olan Hilton Bomonti’nin The Globe Restaurant’ında deneyimledim.

İki ayrı menü hazırlamışlar ve dilediğinizi seçebiliyorsunuz.

seasons-of-love-hilton-bomonti-globe-restaurant

Mesela bu Türk Meze Tabağı ve 1 kadeh şaraptan oluşan menünün fiyatı 40 TL.

Siparişiniz geldiğinde, siz de benim gibi yapılan servisin ilginçliği karşısında şaşırmaya hazır olun! The Globe Restaurant’ın şefleri, adeta Moleküler Gastronomi’ye ekstra sınıf atlatmış. Eskiden tüpten sıkılarak yenilen Çikolatalar vardı hani? Hala da var sanki, arada görüyorum. İşte o çikolatalar gibi bir sistemle gelen mezeler beni benden aldı. “Nasıl yani?” dediğinizi tahmin ediyorum:)

molekuler-gastronomi-hilton-bomonti-globe-restaurant

Büyük keyif ve çocuksu bir heyecan duymamı sağlayan ve resimde siyah tüpler içinde gördüğünüz şeylerin her birinin içinde ayrı bir meze yer alıyor desem? Fava, Humus, Tarama, Babagannuş, Haydari ve Peynir Mus’tan oluşan bu Türk Meze Tabağı, daha önce hiç karşılaşmadığım şekilde böyle şık ve farklı bir sunumla servis edilince, o tüpleri tek tek açıp, minik ekmeklere sıkarak her birinin tadına sonuna kadar vardım desem, yalan olmaz. Bu ilginç fikrin yaratıcılarından olan Yunan asıllı Kanadalı Şeflerini de bol bol tebrik ettim tabi 🙂

molekuler-mutfak-hilton-bomonti-globe-restaurant

Diğer menü alternatifi ise Surf&Turf ve yine uyumlu 1 kadeh şaraptan oluşuyor ve fiyatı da 60 TL. Deniz mahsulü ile etin birlikteliğine dayanan bu tabakta leziz bir Siyah Morina Balığı, patates püresi ve inanılmaz güzel şekilde pişirilmiş Dana Yanağı ve sosu geldi masaya.

Hilton Bomonti’nin lüks ve ferah ortamında, The Globe Restaurant kalitesinde ve şık ambiyansında, böyle leziz bir yemeği bu fiyata yiyebilmek, gerçekten kaçırılmayacak bir deneyim bence.

seasons-of-love-hilton-bomonti-globe-restaurant

Başka bir gün gerçekleştirdiğim bir sonraki “Seasons of Love” menüsü tadımını ise Kadıköy Fenerbahçe’deki Midpoint Cafe’de yaptım. Bu sefer karşıma şarap eşleşmeli 4 farklı menü alternatifi çıktı.

seasons-of-love-midpoint-menu

İlki Peynir tabağından oluşan bu menülerden, ikincisinde, Keçi Peynirli Salata yer alıyor.

seasons-of-love-midpoint-menu-salata

Arzu ederseniz ve eğer canınız güzel bir protein almak istediyse, salata yerine, Enginarlı Patates Püresi yatağında servis edilen bu Fırın Antrikot’u tercih edebilirsiniz.

seasons-of-love-midpoint-menu-antrikot

Ahtapot, Kalamar ve Karides’ten oluşan Deniz Mahsullü Risotto da diğer bir menü alternatifi. Hangisini yiyeceğinizi seçip beğenmek size kalmış.

seasons-of-love-midpoint-menu-risotto

Kalamış’taki Sushico ise “Season of Love” etkinlik noktalarından bir diğeri…

Masalarda yer alan şişe formundaki menülerde de gördüğünüz gibi burada 4 farklı menü sunuluyor.

seasons-of-love-sushico-menu
Biz tadım günümüzde, aralarından Edemame, California Roll ve Çeyrek Ördekli menüyü tercih ettik.

seasons-of-love-sushico-menu-sushi

En popüler Japon çerezlerinden biri olan ve “Edemame” denilen bu Soya Fasulyelerinin, dünyanın en sevilen sağlıklı atıştırmalıkları arasında neden olduğunu, yerken gerçekten her seferinde bir daha anlıyor insan:)

seasons-of-love-sushico-menu-edemame

seasons-of-love-sushico-menu

Siz de “Season of Love” etkinlik noktalarındaki özel menülerinden birini seçerseniz, #seasonsoflove etiketi ile sosyal medyada paylaşın ki, şu bahsedilen sürpriz hediyelerden biri de size çıksın. Ne olduğunu ben de çok merak ettim. Belki güzel bir yemek olabilir, neden olmasın? 🙂

Pekiiiii… Seasons of Love’a katılan restoranlar hangileri diye sizin için öğrendim. Projeye katılan mekanlar şunlar:

İstanbul’da Midpoint, Well Done, Sushico, La Mancha, İncirli Şaraphane, Jamie’s Italian, Fumee, Susam, Kiki Sıraselviler, Taksim My House, My Chef, Mezzaluna, Lacivert, The Dish Room, Cafe du Levant, Halat, Vincotto, Hilton İstanbul Bomonti Hotel The Globe Restaurant, Dedeman Balmumcu, Salomanje, Leb-i Derya, Cafe Zone, Hyatt Regency Ataköy, Matruşka, Venge Levent, Fauchon, Hayal Kahvesi CKM ve Kiva Han

Ankara’da Well Done, Sushico, Hayyami, Teppanyaki, Mezzaluna, Kiva Han, James Cook, Tint, Unique ve Midpoint

İzmir’de ise Midpoint Alsancak ve Sushico

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz