Yılbaşından bir gün önce, Kanada’dan gelen dostlarımızla, programlarımız fazla yoğun olsa da, kısa, ama çok keyifli ve kaliteli bir zaman geçirme imkanı bulduk.
Muhteşem manzaralı yeni evleri, aynen beklediğim gibi çok şık ve özenle seçilmiş dekorasyonu ile ve ertesi akşam için şimdiden kurulum çalışmalarına başlanan dev Yılbaşı masası ve ışıl ışıl ağacıyla, süper görünüyordu.

Sonra hep birlikte çıkıp, Nişantaşı’nda yapılan hazırlıkları gündüz gözüyle görmek ve hızlıca birşeyler atıştırmak için Cook Shop’a mı gitsek, oraya mı, buraya mı derken, yanından geçerken, Pizzalar’ının cazibesine kapılarak, İstanbul Doors Group’un mekanlarından Mama’yı, çoğunluğun oylarıyla tercih ettik.

mama 1

Belki basından takip etmişsinizdir… Doğuş Grubu’nun bir iştiraki olarak eğlence, yeme–içme sektöründe hizmet vermek amacıyla kurdukları D.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) ile Da Mario, Vogue, Angelique, Kitchenette, Zuma ve Gigi gibi yeme-içme sektörünün en iddialı restaurantlarını barındıran İstanbul Doors Group arasında bir ortaklık anlaşması imzalandı. Bu sayede D.ream, bu şirketin büyük hissesine sahip oldu.

mama nisantasi 1

Mama1 1

Mama3 1

Mekanın açık kısmında oturma kararımız neticesinde, yürürken ılık gibi hissedilen ama hareketsiz oturunca insanın yüzünü donduran ayaza inat, birkaç denemeden sonra, tepeden bol bol ısıtıcılı güzel bir masa seçtik kendimize…

Yemek tercihlerine gelirsek, kilosuna her daim özen göstermeye çalışan ve diyeti, bir hayat biçimi olarak benimsemiş masamızın 2 Bey’i; Mercimek ve Akdeniz yeşilliği ile servis edilen Somon Şiş Salatası’nı sipariş verdi. (Porsiyon Fiyatı: 28 TL)

Mantar, taze tarhun, domates, mozzarella peynirinden oluşan Funghi Pizza’yı ise dünya tatlısı annesiyle kızı paylaşmaya karar verdi…(Fiyatı: 22 TL)

Menüyü incelerken, her zamanki gibi en son karar veren yine ben oldum. Ne yapabilirim, gözüm dönüyo bir anda leziz fotoğrafları görünce:))

Neyse nihayetinde, Enginar, mantar, dana jambon, siyah zeytin, kapari, baharatlı sos ve mozzarella’dan oluşan Siciliana Pizza’da karar kıldım. (Fiyatı: 27 TL)

IMG 2468 1

Bakar mısınız onlar somon salatalar, pizza paylaşımlarıyla kendine ve formuna dikkat ederken, ben maşallah tek başıma koca bir pizza. Ne ayıp…! 🙂

IMG 2470 1

IMG 2469 1
Yemeklerin gelmesi biraz zaman aldı. Garsona müdahale edip, “acelemiz var demiştik ama ne zaman geliyorlar acaba?” demek durumunda kaldık…

h g 1 1

Neyse ki az sonra Mama’nın sıcacık mamaları servis edildi. Yemek resimlerinin, neden kırmızı ton ağırlıklı olduğunu hala merak edenler için tekrar açıklayayım, açık bölümde ve tepemizde ısıtıcılarla oturulduğundan, ister istemez herşey kırmızı… Kış sezonu boyunca bu tarz rengi kızarmış yemek fotoğraflarına hazırlıklı olmalısınız sanırım:)

Yoksa Mama’nın normalde pizzalarının görünümü gaaaayet iştah açıcı. Aynen şekildeki gibi yani 🙂

Mama4 1

Somon Şişler biraz kurutulmuş bulunsa da, genel olarak herkes yemeğinden oldukça memnun kaldı. Ben ise enginarlı Siciliana Pizzama bayıldım. Tadı süper geldi bana. Günün bir sonraki programı için söz verdiğimiz diğer arkadaşlarımız bekliyor olmasa, o son 2 dilimi de hayatta bırakmazdım ama neyse 🙂

Mama Tas Firin 1

Derken Pizzaların bu lezzetinin sırrının, mekanın içinde yer alan 2 tonluk odun fırınında pişirilmesi olduğunu öğrendim :))

IMG 2506 1

MamaBrunch 1Bir Pazar günü de Mama’nın brunch tabağını denemek isterim.

Nişantaşı’na ilaveten, Rumelihisarı’nda da bir adet şubesi bulunan Mama’ya arzu ederseniz, Yemek Sepeti üzerinden paket servisi siparişi de verilebiliyor.

mama rumelihisari 1
Mama Rumelihisarı

“Yok ben bunca yazıdan sonra bizzat kendim gider, yerinde keyfini çıkarırım” derseniz de adresi şöyle:

Nişantaşı-Mama Restaurant
Adres: Abdi İpekçi Cad. No:7/2 Nişantaşı

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz