sevgililer-gunu-kaan-dilek-yeginsu
Sevgililer Günü Mekan Rehberi - Dilek ve Kaan Yeğinsü

Yılın en romantik dönemi geldi çattı… Radyo, televizyon, dergi ve bütün sosyal medya mecralarında 14 Şubat Sevgililer günü çılgınlığı haftalar öncesinden başladı bile. Aslına bakarsanız, sevgilisi olmayanlar için ayrı, olanlar için ise hediyesi, sürprizi, mekanı, programı derken apayrı bir dert haline dönüşüyor bu gün. Yine de en kötü derdimiz bu olsun diyerek, en azından mekan bulma stresini üzerinizden alarak bir nebze de olsa size yardımcı olabilmek adına artık gelenekselleşen Sevgililer Günü mekan tavsiyelerimi sizlerle paylaşıyorum. Umarım o en sevdiğinizle hayal ettiğiniz gibi romantizm dolu bir 14 Şubat geçirirsiniz diyerek başlıyorum anlatmaya….

PERA ADALI MEYHANE – BEYOĞLU

Yeni nesil meyhane” kültürünün en güzel örneklerinden olan Pera Adalı Meyhane öncelikle eşsiz manzarası ile eminim sizi de büyüleyecek. Sadece manzara mı? Yok yok durun daha yeni başlıyor. Çünkü burası aynı zamanda keyifli ambiyansı, lezziz mezeleri ve eğlenceli canlı müzik programları ile son dönemin popüler tercihlerinden.

pera-adali-saro-canli-muzik-sevgililer-gunu
Saro ile Pera Adalı Meyhane – Sevgililer Günü Programı

Saro ile Pera Adalı Meyhane Canlı Müzik akşamlarında her gece 200 şarkı

Grand Haliç Hotel‘in teras katında yer alan mekanın, kuşkusuz ki, en önemli artısı, İstanbul eğlence hayatına damgasına vurmuş, müthiş bir sese, eşsiz bir repertuara ve çok keyifli bir sahneye sahip olan, sevgili dostumuz Saro Seçikyan ve değerli ekibi Sarotonin. Onda öyle bir repertuar var ki, bir akşamda yerli-yabancı, slow-hareketli, nostaljik ve popüler olmak üzere inanılmaz keyifli geçişlerle, toplamda neredeyse 200’e yakın şarkı söylüyor desem sanırım abartmış olmam. Eğlenmek garanti anlayacağınız!

Pera Adalı Meyhane’nin Sevgililer Günü programında neler var?

Gelelim Pera Adalı Meyhane‘nin Sevgililer Günü programına… Saro’nun romantik şarkılarına eşlik ederken, sevgilinizle beraber özel bir 14 Şubat geçirebilmeniz için tüm detaylar düşünülmüş. “Kimi aşklar yemekte başlar, kimi aşklar bir yemekle tazelenir…” mottosuyla hazırlanan menüde 7-8 çeşit zeytinyağlı ve mezenin ardından, ara sıcak olarak kalamar tava ve pazı sarma yer alıyor. Ana yemek olarak ise ıspanak yatağında antrikot veya kuşkonmaz yatağında fener kavurma seçenekleri mevcut. Kapanışı çikolata dolgulu cheesecake ile yapan menüyü limitli veya limitsiz içki opsiyonları ile alabiliyorsunuz.

PeraAdalı Meyhane Sevgililer Günü Fiyatları: Limitli içki mönüsü 200 TL, limitsiz içki menüsü ise 225 TL’den başlıyor. Ayrıca dileyen çiftler için konaklama seçeneği de mevcutmuş. Pazar açık büfe kahvaltıyı da kapsayan 2 kişilik konaklama fiyatı ise 625 TL’den başlıyor.

PERA ADALI İletişim Bilgileri
Adres: GRAND HOTEL HALİÇ , REFİK SAYDAM CAD. N: 37 K: 8 BEYOĞLU
Tel: 0553 920 35 50 – 0532 220 18 96

SWISSOTEL THE BOSPHORUS:

Başlık sadece Swissotel the Bosphorus olarak geçse de aslında bu başlık altında size, otel bünyesindeki 3 farklı mekan önerisinde bulunacağım. Swissotel The Bosphorus’un “Romance by The Bosphorus” adı altında hazırladığı Sevgililer Günü programı 3 farklı mekanda 3 farklı konsept ile Boğaz’a nazır, eşsiz bir romantik deneyim sunuyor.

CHALET RESTAURANT – SWISSOTEL THE BOSPHORUS

Sizin de romantizm deyince aklınıza dağ evi ve şömine konsepti geliyorsa, Chalet tam size göre. İsviçre Alpleri’nin samimi ve romantik dağ evi atmosferini, üstelik öyle uzaklara gitmeye gerek kalmadan, şehrin en merkezi noktasında birebir yaşatan Chalet’de, şömine başında, rösti patates, somon ya da bonfile, peynir ve çikolata fondü vb. gibi geleneksel İsviçre lezzetleri eşliğinde özel bir 14 Şubat programına katılabilirsiniz.

swissotel-Chalet
Chalet Restaurant – Sevgililer Günü Programı

Chalet’de 9 Şubat’ta da “İsviçre Lezzetleri Atölyesi

Ayrıca yine Chalet’de  9 Şubat’ta Ali Ronay önderliğinde gerçekleştirilecek “İsviçre Lezzetleri Atölyesi” isimli workshop da henüz sevdiceğine, herhangi bir hediye almaya fırsat bulamayanlar için güzel bir alternatif olabilir belki, ne dersiniz?

GABBRO RESTO-BAR – SWISSOTEL THE BOSPHORUS

Swissotel The Bosphorus İstanbul’un içinde açılan modern Resto-Bar Gabbro şimdiden 2019’un en popüler mekanlarından biri haline geldi. Gabro resto-Bar, Boğaz’ı kucaklayan muhteşem manzarasında, şık ve özgün dekorasyonu, romantik atmosferi, Executive Şef Ali Ronay tarafından hazırlanan Sevgililer Günü özel menüsü ile olduğu kadar; şarkıcı Bora Gencer’in güçlü sahne performansı ile de dört dörtlük bir 14 Şubat programı sunuyor.

gabbro resto bar swissotel
Gabbro Resto-Bar Swissotel – Sevgililer Günü Programı

Gabbro’nun Sevgililer Günü davetlileri Swissotel’de Konaklama Hediyesi Kazanıyor

Ayrıca Sevgililer Günü özel davetlilerine 10 Haziran’a kadar Swissotel The Bosphorus’ta kullanabilecekleri 1 gece konaklama sertifikası da hediye ediyor. Bu sayede tek taşla iki kuş vurarak, hediyeyi de aradan çıkarabilirsiniz, nasıl fikir ama? 😉

Gabbro ile ilgili deneyim yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

CAFE SWISS – SWISSOTEL THE BOSPHORUS:

Swissotel’in içinde yer alan Cafe Swiss ise Boğaz’a nazır manzarası, başka yerde kolay kolay bulamayacağınız lezzet ve kalitedeki seçkin açık büfesi ve Seran Bilgi’nin romantik müzik şöleni ile diğer bir seçenek. Gecenin sürprizi olarak düzenlenecek hediye çekilişinde ise şanslı çiftleri Swissotel’lerde bir gece konaklama, Cafe Swiss’de 2 kişilik akşam yemeği gibi çeşitli hediyeler bekliyor.

SWISSOTEL THE BOSPHORUS İletişim Bilgileri:

Adres: VIŞNEZADE MAH. ACISU SOK. NO. 19 MACKA, BEŞİKTAŞ ISTANBUL

Tel: (0 212) 326 11 00 veya (0 543) 326 81 11

AL SHARQ ISTANBUL

Anadolu yakasında Kozyatağı Hilton Otel’in altında yer alan Al Sharq son dönemin popüler eğlence mekanlarından. Sevgililer Günü için de yine özel showlar ve sürprizler ile çok keyifli bir 14 Şubat programı oluşturmuş ve Lübnan ve Türk yemeklerinin sentezinden oluşan menülerindeki sevilen lezzetlere mini dokunuşlar yaparak, bu güne özel bir menü hazırlamışlar. Fındık lahmacun, falafel, karışık ızgara tabağı ve tatlıdan oluşan menünün kuşkusuz en etkileyici kısmı babaganush, truflu kabak tarama, fellah köftesi, Lübnan kısırı gibi imza mezeleri.

al-sharq-sevgililer-gunu
Al Sharq Istanbul – Sevgililer Günü Programı

Mekanın yaptığı bir diğer Sevgililer Günü Sürprizi ise : 14 Şubat’a kadar instagramda #alsharqistanbuldaaşk etiketi ile en güzel aşk fotoğrafını paylaşan bir çiftin, bu özel gecede 2 kişilik yemek kazanması olmuş.

Al Sharq Istanbul ile ilgili deneyim yazımı buradan okuyabilirsiniz.

AL SHARQ ISTANBUL İletişim Bilgileri

Adres: HILTON KOZYATAĞI, SAHRAYICEDİT MAH. BATMAN SK. NO:4 KADIKÖY – İSTANBUL

Tel: (0216) 357 18 18

ZANZIBAR – ZORLU CENTER

Şık dekorasyonu, ambiyansı ve seçkin menüsü ile Zorlu Center’da yer alan Zanzibar özellikle Çarşamba ve Cuma akşamları düzenlediği canlı performans geceleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Bizim de pek çok kez Sevgili Yaşar’ın canlı performansını dinlemeye gittiğimiz Zanzibar Zorlu, 14 Şubat Sevgililer Günü için Emre Altuğ’un romantik ve eğlenceli aşk şarkıları ile güzel bir program hazırlamış. Bugüne özel oluşturulan fiks menüye limitsiz içki de dahilmiş.

ZANZIBAR ZORLU İletişim Bilgileri:

Adres: Levazım Mah. Zorlu Center AVM. Zincirlikuyu – İstanbul

Tel: 444 8 969

İSABEY BAĞEVİ RESTAURANT- İZMİR

İzmir ve hatta Ege tarafında yaşıyorsanız bu da sizin için bonus mekanımız olsun : İsabey Bağevi. İzmir Menderes’de, 45 dönüm araziye yayılmış Sauvignon Blanc Bağları içinde yer alan İsabey Bağevi, ismini ödüllü Sevilen Şarapları’nın temellerini 1942 yılında atan dede İsa Güner’den almış. Bu taraflarda olup da henüz bu huzurlu ve keyifli yeri hala görmediyseniz Sevgililer Günü sizin için mükemmel bir fırsat olacaktır.

İsabey-Bagevi-izmir-sevgililer-gunu
İsabey Bağevi Restaurant – İzmir – Sevgililer Günü Programı

Bahçesindeki asırlardır kim bilir ne aşklara tanıklık etmiş, 350 yıllık tarihi çınar ağacının etkileyici manzarasına karşı yiyeceğiniz lezzetlere canlı Trio performansı eşlik edecek. Sevgililer Günü için özel olarak hazırlanan menüde çeşitli peynirler, dana carpaccio, avokado dilimleri ile jumbo karides,  levrek ceviche gibi başlangıçlar, ara sıcak olarak 3 renk soslu Ege otlu bohça krep, ana yemek olarak ise patates püresi ve sebze garnitür eşliğinde dana madalyon yer alıyor. İsabey Bağevi Sevgililer Günü menüsüne uygun olarak seçilen en özel İsabey şaraplarının  eşlik edeceği bu menünün kişi başı fiyatı 225 TL.

İsabey Bağevi ile ilgili deneyim yazıma buradan ulaşabilir ve @isabeybagevi’nin kendi instagram hesabından menü ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İSABEY BAĞEVİ Restaurant ve Lounge- İZMİR İletişim Bilgileri :

Adres: GÖLCÜKLER, 901. SOK. İSTASYON MEVKİİ NO:38, MENDERES / İZMİR

Tel: (0232) 782 49 59

FRANKIE ISTANBUL :

Nişantaşı’ndaki The Sofa Hotel’in teras katında yer alan Frankie İstanbul, 14 Şubat’ta çiftleri Sevgililer Gününe özel menüsü ve Nedime Girişken’in kadife sesiyle unutulmaz şarkıları cover’ladığı repertuarı ile buluşturuyor. Frankie İstanbul’un Sevgililer Gününe özel menü  fiyatı ise içki hariç kişi başı 275 TL + %10 servis ücreti.

Frankie İstanbul ile ilgili deneyim yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

FRANKIE ISTANBUL İletişim Bilgileri

Adres: Teşvikiye Cad. 41-41/a k.8 Nişantaşı /Şişli – İstanbul

Tel: (0212) 230 66 66

CECCONI’S :

İstanbul’un en iyi italyan restoranlarından biri olan Cecconi’s Soho House’un yer aldığı ve Palazzo Corpi olarak da bilinen Eski Amerikan Başkonsolosluğu binasının arka bahçesinde yer alıyor. Bu eşsiz ambiyansta çello ve keman eşliğinde sakin ve romantik bir akşam geçirmek isteyen çiftler için ideal bir seçenek olabilir diye onu da burada hatırlatalım.

cecconis-istanbul-soho-house
Cecconi’s – Soho House Istanbul -Sevgililer Günü Programı

CECCONI’S ISTANBUL İletişim Bilgileri

Adres: Soho House Istanbul, Evliya Çelebi Mah. Meşrutiyet Cad. No:56 Beyoğlu – İstanbul

Tel: (0212) 377 71 80

VOGUE :

İstanbul’da Fine Dining denilince yıllardır ilk akla gelen isimlerden olan Vogue, bizim de eşimle özel günlerde tercih ettiğimiz mekanlardan. Leziz yemekleri, özel sunumları ve yüksek hizmet kalitesi ile gerçek bir İstanbul klasiği olan Vogue Restaurant, yıllar içinde bulunduğu bina anlamında (BJK Plaza) biraz yenilenmeye ihtiyaç duysa bile, sırf büyüleyici manzarası için bile romantik bir Sevgililer Günü için tercih edilebilir. Unutmadan söyleyeyim, sushileri de çok lezzetlidir.

vogue-restaurant
Vogue Restaurant – Sevgililer Günü Programı

VOGUE İletişim Bilgileri

Adres: Süleyman Seba Cad. No:92 BJK Plaza A blok kat:13 Akaretler, Beşiktaş – İstanbul

TEL: (0212) 227 44 04

SAİT HALIM PAŞA YALISI :

İstanbul’un en romantik mekanlarından Sait Halim Paşa Yalısı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde özel bir gece geçirmek isteyenleri büyüleyici Boğaz manzarası ve tarihi atmosferinde Enbe Orkestrasının romantik şarkıları eşliğinde ağırlıyor.

sait-halim-pasa-yalisi-sevgililer-gunu
Sait Halim Paşa Yalısı – Sevgililer Günü Programı

Mum ışığında sevgiliye şarkılar” konsepti ile oluşturulan repertuarı dinlerken, bu çok sevdiğim bembeyaz ve bakımlı yalının ödüllü Executive Şefi Oktay Özgün tarafından bu geceye özel hazırlanan Sevgililer Günü menüsü ile lezzetli bir gece sizi bekliyor. Canlı müzik yanında, set menü akşam yemeği ve içecek de dahil olan gecenin, 440 TL’den başlayan biletlerine Biletix’den ulaşabilirsiniz.

sait-halim-pasa-yalisi-fahriye-burak
Sait Halim Paşa Yalısı – Sevgililer Günü Programı

Sait Halim Paşa Yalısında, Yazın Boğazın kıyısında yaptıkları yazlık Sinema ile ilgili deneyim yazıma buradan göz atabilir ve siz de benim gibi “Bir an önce Yaz gelse” diye heyecanlanabilirsiniz.

SAİT HALİM PAŞA YALISI İletişim Bilgileri

Adres: Köybaşı Cad. No:83 Yeniköy – İstanbul

TEel: (0212) 223 05 66

CHILAI BEBEK :

Boğaz’ın hemen kıyısındaki lokasyonu, panoramik manzarası, eğlenceli DJ performansları ile bir Bebek klasiği olan Chilai Bebek, Sevgililer Günü’ne özel hazırladığı fiks menü ile romantik bir akşam vaat ediyor. Gitar ve yan flüt ezgilerinin eşlik edeceği bu özel gecenin fiyatı limitsiz yerli içki dahil kişi başı 250 TL.

CHIALI BEBEK İletişim Bilgileri

Adres: Cevdetpaşa Cad. No:60 Bebek – İstanbul

Tel: (0212) 263 63 15

“Sevgilim yok ki! Ben neyleyim Sevgililer Günü’nü…” diye moral bozmak yok 🙂

Üşengeç Şef’iniz, sevgilisi olmayanları da düşündü tabi ki. 🙂

IF PERFORMANCE HALL

“Ne yani, sevgilimiz yok diye biz eğlenmeyelim mi?” diyenleriniz olduğunu duyar gibiyim. Tabi ki de en büyük hakkınız! 13 Şubat‘ta, Beşiktaş’daki IF PERFORMANCE HALL’da sürpriz konukların katılımı ile gerçekleştirilen “YALNIZLAR GECESİ” işte tam da bu düşünceyle hazırlanmış gibi. Bilet Fiyatı: 35 TL

O zaman şimdiden herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun!

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz