Geçtiğimiz hafta Sevgili arkadaşım Ayşe Tolga’nın en yeni kitabı “İyilik Sende”nin, Central Nişantaşı’nda gerçekleşen lansman davetindeydim. Kendisi o kadar çok yönlü bir insan ki, belki bir kısmınız onu sadece TV’deki dizilerinden tanıyor olabilirsiniz (ki şu anda Seksenler’de oynuyor), bazılarınız aromaterapi markası “Aisha” ürünleriyle veya eğitim, beslenme ve egzersiz koçluğu yönüyle… Bugün ise tüm bu “İyi yaşam” üzerine kurulu formasyonunun bir sentezi olarak ortaya çıkardığı yepyeni eseri ve “Yazarlık” yönüyle karşımızda. 🙂
ayse-tolga-kitap-iyilik-sende-usengec-sef-dilek-yeginsu

Yıllar önce henüz 20’lerinin başındayken, her zaman bendeki yeri çok ayrı olan bayıldığım sanatçı Perran Kutman’ın kızını oynadığı “Şehnaz Tango”yla girdi hayatıma Sevgili Ayşe Tolga.

O gün bugündür devamlı ekran önünde olmasının yanında, fiziksel olduğu kadar ruhsal ve zihinsel, sağlık ve güzellik yolunda attığı adımlarla da, her zaman takdir ettiğim Sevgili Ayşe, imza attığı kaliteli işlerine o gün bir yenisini daha ekledi.

“Ruhunuzu ısıtacak iyilik reçeteleri” sloganıyla tanımladığı “İyilik Sende” kitabı Destek yayınlarından çıktı ve baskıları tükendikçe, yenileri raflarda yerlerini alıyor. Kitabın ilk baskısının tüm gelirinin, eğitim imkanı olmayan üniversiteli kızlara, fonlarıyla eğitim desteği sağlayan Üniversiteli Kadınlar Derneği’ne bağışlanması da ayrıca takdire şayan…

ayse-tolga-usengec-sef-seksenler-iyilik-sende

Beni Snapchat’te “Usengecsefiniz” hesabından takip edenleriniz, o gün kitabın içeriği ile ilgili yaptığım canlı yayınları taze taze izleme şansına sahip oldu. Snapchat’i henüz keşfedememiş olanlarınız için ise “Snapchat Nedir? Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazıma tıklamalarını öneririm. Merak etmeyin, kaçıranlarını düşünerek, kısa snaplerimi, youtube kanalıma da yükledim ve hemen abone olmayı unutmazsanız bu ve bunun gibi pek çok faydalı ve eğlenceli yayınlarımı izleme imkanı bulabileceksiniz:)

Ayşe Tolga kitabı için “Kendimle nasıl ilgilendiğimi, bedensel ve zihinsel şifa sistemlerini araştırdıkça, sağlıklı yaşamanın yediğim yiyeceklerden, uyku düzenime, kullandığım kozmetiklerden giyeceklerime kadar bir tercih değil, “hayat tarzı” olması gerektiğini anladım. Bunları uyguladıkça, kendimi bedenen ve ruhen ne kadar iyi hissettiğimi deneyimledim. İşte bu kitapta, bu zihinsel, bedensel ve ruhsal olarak iyi olmanın, uzunca bir süredir kendimde uyguladığım ipuçlarını sizlerle de paylaşıyorum” diyor.

ayse-tolga-usengec-sef-arda-turkmen-iyilik-sende

Arda Türkmen’in yeni mekanı Central Nişantaşı’nda gerçekleşen davette, kitabın sunumu da içeriğine yakışır saflık ve güzellikteki bu zarif çiçeklerle beraber yapıldı.
ayse-tolga-usengec-sef-mor-cicek-iyilik-sende

Ayşe’nin 270 sayfalık yeni kitabını, akşam hemen yatağımın baş ucuma koydum. İlk akşamdan en azından bi’ 100 sayfasını bitiririm diye düşünüyordum ki, hiç de öyle olmadı. Kitap öyle hızlı hızlı okunup geçilecek gibi değil, üzerine düşünülerek sindirilmesi gereken kaliteli bilgilerle dolu. İyilikler üzerine kurulmuş hayat tarzını yansıtmış bir ayna gibi… Tabi, almasını bilene!Fazla kilodan, selülite, kronik yorgunluktan, ne yapsanız yapın, dinmek bilmeyen ağrılara, uyku sorunundan, sivilcilere kadar yaşadığımız tüm bedensel sağlık sorunları kadar, stres, depresyon ve kaygı bozukluğu gibi ruhsal ve zihinsel sıkıntıların da çözümüne yönelik, bilimselliği kanıtlanmış, çok etkili ve pratik tarifleri sunduğu bu kitap kitaplığıma kaldırılmadan önce, daha uzun süre elimden düşmez gibi görünüyor.

Ellerine sağlık Ayşecim, hayırlı uğurlu olsun 🙂

————————————————-

Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız “Adsız” çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? 🙂

Eğer gün içinde nerelerde bulunduğumu ve neler yaptığımı merak ediyorsanız da beni Snapchat‘te “Usengecsefiniz” hesabından takibe alabilirsiniz. “Snapchat kullanmayı henüz öğrenemedim ki ama ben” derseniz, onu da adım adım anlattım. İşte tam da burada🙂

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz