netflix fatma dizisi konusu

Konusuna bakıp da “Temizlikçi bir kadının hayatıyla ilgili” olduğunu görünce, çoğunluğun, Netflix’de daha önce yayınlanan “Bir Başkadır” ile özdeşleştirdiği Fatma dizisi; kimsenin şüphelenmediği, adeta görünmez saydığı için, dikkat çekmemesi sayesinde yakalanamayan bir tetikçiye dönüşen sıradan bir temizlikçiyi anlatan hikayesiyle izleyenleri ters köşeye yatırıyor. Başrol olan Fatma karakterine can veren yetenekli oyuncu Burcu Biricik ise üstün performansına şapka çıkardığım, son dönemlerdeki en yetenekli bulduğum hemcinslerimden biri olarak Fatma dizisindeki performansıyla göz kamaştırıyor.

Netflix Fatma Dizisi - Burcu Biricik
Netflix Fatma Dizisi – Burcu Biricik

Netflix’deki Fatma Dizisinin Konusu Ne?

27 Nisan’da yayınlanmaya başlanan ve izleyici kitlesi +16 olarak belirlenen Netflix’in Fatma dizisinin tanıtımında konusu kısaca şöyle özetleniyor: “Temizlik işlerine giden Fatma, kayıp eşi Zafer’i ararken, beklenmedik bir kaosun içine çekilir. Fatma kimsenin şüphelenmediği görünmez bir “Temizlikçi” olduğunu fark eder.”

Netflix’in 1. sezonu ortalama 45-50 dakika süren, 6 bölümden oluşan sürükleyici aksiyon – drama kategorisindeki 2021 Türk yapımı Fatma dizisi; kadına şiddet, çocuk tacizi, sınıf ayrımı, otizm gibi özel eğitime ihtiyacı olan çocukların ve ailelerinin yaşadığı sosyal sıkıntılar gibi pek çok konuda da farkındalık yaratarak, toplumun kanayan yaralarına parmak basıyor. Bir kadın, bir anne, bir eş, bir kardeş olarak Fatma’nın var olma hikayesini onunla birlikte hikayeye kapılarak izliyoruz.

Netflix Fatma Dizisi - Oyuncular Uğur Yücel - Burcu Biricik
Netflix Fatma Dizisi – Uğur Yücel – Burcu Biricik

Fatma Dizisi Netflix Fragmanı

Fatma Dizisi fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Fatma Dizisinin Oyuncuları ve Karakterleri

  • Burcu Biricik: Fatma Yılmaz
  • Uğur Yücel: Yazar
  • Mehmet Yılmaz Ak: Bayram
  • Hazal Türesan: Emine/Mine
  • Olgun Toker: Sidar
  • Gülçin Kültür Şahin: Kadriye
  • Deniz Hamzaoğlu: İsmail
  • Çağdaş Onur Öztürk: Yusuf

Fatma Dizisinin Senaryosu Başarılı mı?

Senaryosunu Özgür Önürme’nin kaleme aldığı, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği ve başrolünde Burcu Biricik ve oyuncu kadrosunda Mehmet Yılmaz Ak ve Uğur Yücel gibi isimlerin yer aldığı, Netflix’in Fatma Dizisi, izleyicilerden en çok senaryosunda önemli mantık hataları olması yönünde eleştiriler aldı. İzlemeyenleriniz için “Spoiler” vermek istemediğim için, bu konulara detaylı olarak girmeyeceğim tabii ki. Ama şunu söylemeliyim ki, bu dizi beni öylesine içine çekti ki, eksik veya hata aramakla uğraşmaya hiç gerek bile duymadım.

Netflix Fatma Dizisi - Uğur Yücel
Netflix Fatma Dizisi – Uğur Yücel

Dizide oyunculuk performansını eleştireceğim tek isim, çok ilginç bir şekilde, yılların usta oyuncusu Uğur Yücel oldu. Onun olduğu sahnelerde kendisi maalesef inandırıcılıktan oldukça uzak, adeta isteksizce ve inanmadan oynatılmış gibiydi, ama Allahtan dizinin genelinde, yani en azından 1. sezonunda, fazlaca bir rolü yoktu. Evine kapanıp, “Fatma” adında bir roman kaleme almaya çalışan ve bunun için de evine düzenli temizliğe gelen Fatma’dan doneler almaya çalışan bir yazarı canlandıran bu karakter, aslında bi’ nevi, bu dizinin yaratıcısının, kendi dizisi içinde hayat bulmuş hali gibi de düşünülebilir. Ama bilmediği bir şey var ki, Fatma aslında, kendi hikayesini kendi yazan bir kadın. Bakalım Fatma dizisinin 2. sezonunda, dizideki bu yazar, romanının finaline ne gibi müdahalelerde bulunacak, beraber göreceğiz.

Netflix Fatma Dizisi - Burcu Biricik
Netflix Fatma Dizisi – Burcu Biricik

Burcu Biricik Fatma Dizisinin Başrolünde Nasıl?

Burcu Biricik, Fatma rolü için “Bu rol, üzerime yapışan güzel kadın algısını kırmak için iyi bir fırsattı.” açıklaması yapmış. Çok da haklı! Normalde dünya güzeli bir kız olmasına rağmen, Burcu Biricik dizide Fatma karakteriyle öylesine bütünleşmiş ki, ekran karşısında insan, onun çaresizlik içinde yapayalnız bırakılmış “Temizlikçi Fatma” (Her iki anlamda da “Temizlikçi”) olduğundan bir an bile şüphe etmeden, nefesini tutarak bir solukta izliyor her bölümü… İyi bir oyuncunun, senaryosunda türlü mantık hataları olan böylesinebir diziyi, nasıl alıp tepelere çıkartabileceğinin ispatı olmuş bu dizi bence.

Burcu Biricik dizileri
Burcu Biricik

Daha önce 2019 yapımı Çiçero filminde severek izlediğimiz, TV8’deki Kırmızı Oda dizisinde hayali 3 ermiş dede gören Boncuk karakteriyle izleyenlerin yüreğini ağzına getiren ve şu anda Kanal D ekranlarında yayınlanan Camdaki Kız dizisinde de annesinden psikolojik şiddet gören Nalan rolünün hakkından gelen Burcu Biricik; bence, geleceği çok parlak bir oyuncu olarak, ileride de daha pek çok başarıya imza atacağının sinyallerini veriyor.

Özetle; Eğer önyargılarınızdan ötürü, sadece “Türk dizisi” diye şans vermemeyi düşünüyorsanız bile, bence Fatma dizisini izlemeyi bir kere daha düşünün derim.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz