Özellikle son senelerde Masterchef’in başını çektiği yerli ve yabancı TV yapımlarında da gördüğümüz gibi, gastronomi denilince, çoğu zaman mutfaklar, reçeteler, teknikler, cihazlar, ürünler ön plana çıkar. Ama bir an gelir, el lezzeti diye bir şey ortaya çıkar ve o an diğer her şey teferruat olur. İşte Bodrum Kumquat restoranın şefi, Antepli Eyüp Şef de bize böyle, el lezzetinin baskın olduğu bir gece yaşattı. Siz de ister masanıza geçin, ister ocak başına ve Bodrum Kumquat’da Antep’den gelen ürünlerle hazırlanmış nefis bir kebap ziyafetine hazır olun!

kumquat bodrum dilek yeginsu usengec sef
Bodrum Kumquat – Üşengeç Şef

Bodrum Kumquat’da Kızarmış İçli Köfteyi Muhakkak Denemelisiniz

Antep’e gitmişliğimiz, veya Antep restoranlarında defalarca yemişliğimiz vardır. Sırf Antep de değil; Adana, Urfa, Mardin… Daha doğrusu kebabın geldiği ve temsil edildiği her türlü coğrafyada yerinde denemiş biri olarak, kendi adıma ilan ediyorum ki, Eyüp ustanın elinden çıkmış (kızarmış) içli köfte kadar iyisini, daha önce yemedim. Çiğ köftesi de gayet başarılı. (Porsiyonu 40 TL) Bize öyle bir lezzet deneyimi yaşattı ki, o an masadaki mezeleri de, dolunay ile taçlanmış müthiş Bodrum akşamı manzarasını da, açıkcası başka hiç bir şeyi gözümüz görmedi ve hatta ikinci kez içli köfte sipariş verdik.

kumquat bodrum içli kofte
Bodrum Kumquat – İçli Köfte
kumquat bodrum manzara 2
Bodrum Kumquat – Yazlık mekanının manzarası
kumquat bodrum cig kofte
Bodrum Kumquat – Çiğ köfte

Bodrum Kumquat’da Fıstıklı Beyti Kebaba Yer Ayırmayı Unutmayın!

İçli ve çiğ köfte şöleni yanında, gavurdağı salatası ile (fiyatı 45 TL) aslında gayet de doyduğumuzu farketmiştik ancak kebapların siparişi çoktan verilmişti bile. Aslında iyi ki de verilmiş, zira Antep denince akla ilk gelen fıstığı, şef öyle başarılı kullanıyordu ki, o fıstıkla 2 çeşit olarak (beyti ve klasik) hazırladığı kebapları bu damaklar o akşam tatmamış olsaymış, gerçekten büyük bir kayıp olurdu. (Fıstıklı Kebap porsiyonu 95 TL)

Yine Antep yöresine ait ezme kebabı, sektörün öncülerinin karşısına İstanbul kebapçılarından birinde çıksa, herhalde adına methiyeler düzecekleri bir sosyal medya efsanesi olurdu ama o gece bizim için Fıstıklı Beyti Kebabı’nın yanında ancak mansiyon ödülü alabildi 🙂

kumquat bodrum ezme kebabi
Kumquat Bodrum -Ezme Kebabı

Son olarak gelen Fıstıklı Burma Kadayıf, geleneksel burma kadayıftan farklı olduğu için, şefle de paylaştığımız üzere, biraz daha az şerbetli ve biraz daha iri fıstıklı olup, yanında da Antep kaymağı ile servis edilirse çok daha iyi olacağı kanaatine vardık.

kumquat bodrum burma kadayif
Bodrum Kumquat– Fıstıklı Burma Kadayıf

Sonuç olarak bizim üstü açık, yazlık yerinde ziyaret ettiğimiz Kumquat Restoran’ı, Kış sezonu boyunca, Bodrum merkezde, Marina’daki kışlık yerinde ziyaret etmeden ve bu lezzetleri denemeden Bodrum’dan dönmeyin derim. Tüm ürünleri tek tek Antep’ten getirten Eyüp ustanın ellerinden çıkan tadına doyulmaz lezzetler gibi, Bodrum’da popülerizme yenik düşmemiş, herkes tarafından bilinmeyen, gizli kalmış lezzet noktaları için instagramda hem bizi, hem de BodrumdaNeleroluyor hesabını takipte kalmayı unutmayın!

Bodrum Kumquat İletişim Bilgileri

Adres: Eskiçeşme Mah. Neyzen Teyfik Cad. Cizdar Sk. No: 6A, 48400 Bodrum/Muğla

Tel: (0252) 316 66 33

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz