Netflix’de son dönemde izleyip de en beğendiğim dizileri fırsat buldukça sizler için kaleme alıyorum biliyorsunuz. Hatta eskiden her ay, düzenli olarak en favorim olan 5 dizi, 5 kitap ve 5 şarkıyı sizlerle paylaşırdım ama araya önce hepimizi evlere kapatan Korona şaşkınlığı ve sonra da Yaz mahmurluğu girdi. İşte şimdi çok sevdiğiniz bu tarz içeriklerden biri daha: Netflix‘deki en iyi dizilerden biri olan Alman yapımı Unorthodox. Artık siz de evde kaldığınız süreçte çoğunu bitirdiğiniz için Netflix‘de kaliteli dizi bulmakta zorlanıyorsanız, bu tarz dizi önerisi ve sinema filmi önerisi yazılarımı kaçırmayın derim.

Unorthodox Dizisi Konusu

Deborah Feldman’ın gerçek hayat hikayesini anlatan ve New York çok satanlar listesinde uzun süre kalmayı başaran anı kitabından uyarlanan ve başrolünde Shira Haas‘ın yer aldığı, Netflix’in 2020 çıkışlı Alman yapımı dizisi Unorthodox, tek sezon olarak 55’er dakikalık 4 bölümden oluşuyor. Imdb puanı 8.0 olan Unorthodox‘da, 21. yüzyılda New York’da büyümesine rağmen, telefon, televizyon, bilgisayar, internet, kitap ya da okul olmadan, modern hayatın tüm getirilerinden uzak, tamamen izole bir kommün şeklinde, katı kurallarla yaşayan Hasidik Yahudi toplumunda, istemediği biriyle görücü usulüyle evlendirilen ve çok sayıda çocuk doğurması için baskı yapılan Brooklyn’li Esty isimli bir çocuk gelinin hikayesi anlatılıyor.

Unorthodox - En iyi Netflix Dizi tavsiye
Unorthodox – En iyi Netflix Dizilerinden

Evliliğinin ilk yılında hamile kalamayınca hayatı iyice zorlaştırılan Etsy, sadece özgürlüğüne kavuşmak ve müzikle ilgili hayallerinin peşinden koşmak ister ve bu sebeple Berlin’e kaçar. Burada bir grup müzisyenle arkadaş olur ve ona evlerini açar. Ancak buna rağmen geçmişi onu burada da bulacaktır.

Unorthodox dizisi konusu ve oyuncuları
Unorthodox dizisi konusu ve oyuncuları

Unorthodox ne demek?

Unorthodox” kelimesi burada; başroldeki kızın, özgürlük uğruna her şeyi arkasında bırakıp, yeni bir hayata başlama hayallerini de göz önüne alarak, geleneklere aykırı, adetlere uymayan anlamını taşıyor.

Unorthodox Dizisi Oyuncuları

Oyuncuların kostümlerinden, iç mekan detaylarına kadar, kadınların saçlarının traş edilerek, peruk takmalarından, kullandıkları özel dile kadar, dış dünyaya tamamen kapalı bir inanışın, yaşam tarzı ve ideolojisini yansıtan dizide, Esty‘yi canlandıran Shira Haas minyon fiziğine rağmen, oyunculuğuyla adeta devleşiyor. Amit Rahav’ın damat rolünü üstlendiği dizi toplam 4 bölümük ilk sezonuyla, adeta rüzgar gibi bir oturuşta bitiyor. “Yeni sezon hemen gelsin!” diye sabırsızlandıran dizilerden… Netflix’de ayrıca Unorthodox Kamera Arkası diye de bir yapım var, diziyi izledikten sonra ona da göz atmanızı tavsiye ederim, eminim siz de kamera arkasını benim kadar ilginç bulacaksınız.

netflix unorthodox dizisi
Unorthodox dizisi afişinde Esty’nin saçlarını kazıtılıyor.

Unutmadan… Sizden de beğendiğiniz dizi ve film önerilerinizi bekliyorum. Unorthodox dizisini izlediyseniz siz nasıl buldunuz, en çok hangi sahnelerinden etkilendiniz? Hadi bana yorumlarda yazın!

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz