Geçmişte Masterchef juri üyelerinden Şef Mehmet Yalçınkaya eşliğinde, diyet tarifler hazırladığımız keyifli bir davette uygulanan tarifleri bugün sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ramazan’da İftar menüsüne de gayet uygun olan bu sağlıklı ve besleyici yemeklerden ilki: Kinoa ve Sebzeli Köfte burger

Vejeteryan Burger – Kinoa ve Sebzeli Köfte burger tarifi

Bunun için haşlanmış ve rendelenmiş tatlı patatese ve yıkanıp haşlanmış kinoaya, soğan, sarımsak, dereotu, çiğ olarak rendelenmiş bir kabak ve dilimlenmiş taze soğan ile yumurta, lor peyniri, tuz ve kararbiber ilave edip harmanladık.

ramazan-iftar-yemek-tarif-vejeteryan-diyet-saglikli-yemek-kolay
Sağlıklı Atıştırmalık yemek tarifleri: Kinoalı ve Sebze köfteli Burger tarifi

Fazla cıvık olmaması için, kabaktan dolayı oluşabilecek fazla suyu sıkarak ayrıştırdık. Sonrasına burger köftesi formu vererek, yağlı kağıda serip, ön ısıtılmış fırında 170 C’de 15-20 dakika  pişirdik. Üzerine avokado sosu (ezilmiş avokado, limon suyu, pulbiber, tuz ile karıştırılarak hazırlanıyor) sürülmüş tam buğday ve çiya tohumlu sandöviç ekmeği üzerine yerleştirerek, servise hazır hale getirdik. Eşimin de bayıldığı bu tarifi, siz de kinoa seviyorsanız, evinizde muhakkak denemelisiniz.

ramazan-iftar-yemek-tarif-vejeteryan-diyet-saglikli-yemek-kolay
Sağlıklı Atıştırmalık yemek tarifleri

Pancar salatası tarifi

İkinci olarak, Anti-aging salatası olan ve rendelenmiş pancarları, biraz zeytinyağı, dereotu, maydonoz, dereotu ve cevizle harmanlayarak hazırladığımız salatayı, yanında Yulaflı ve karabuğdaylı Grissino ile servise hazırladık. Bu grissiniler, ara öğün olarak da çıtır çıtır çok hoşumuza gitti.

ramazan-iftar-yemek-tarif-vejeteryan-diyet-saglikli-yemek-kolay
Sağlıklı Atıştırmalık yemek tarifleri: Pancar salatası tarifi

Enginarlı Kanepe tarifi

Son tarifte ise çatalla ezilmiş bir haşlanmış enginara, 1 diş sarımsak, bir tatlı kaşığı tahin, az limon suyu ekleyip püre haline getirdik ve tam tane tahıllı ekmek dilimlerine sürdükten sonra, üzerini haşlanmış bakla taneleri ve dereotuyla süsledik. Bunun için de karabuğdaylı ve Çavdarlı ekmeğini kullandık. Ben evde daha çok siyez buğdaylı ekmeğini kullanıyorum bu aralar.

ramazan-iftar-yemek-tarif-vejeteryan-diyet-saglikli-yemek-kolay
Sağlıklı Atıştırmalık yemek tarifleri: Enginarlı kanepe tarifi

Umarım sizler de kolayca yapar ve afiyetle yersiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

1 Yorum

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz