Basketbol, altın çağını ülkemizde, benim çocukluğumda televizyonda yayınlanan Beyaz Gölge isimli filmle yaşamıştı. O dönem ağabeyimden biliyorum, fırsat olan her köşede gençler basketbol oynar, devamlı NBA maçlarının yıldızlarını takip eder, havada kaç saniye kalmış, kaç metre yükseğe uçmuş, sadece bunlar konuşulurdu. Spor yapan insan serserilik yapmaz, boş dolaşmaz ve sağlıksız şeylere özenmez ya hani? İşte aynen öyle çok güzel zamanlardı onlar… Şu anda belki ülkemizde, futbol kadar popüler olmasa da Michael Jordan’larla, Shaquille O’neal’lerle, Charles Barkley’lerle büyümüş benim gibi bir nesil için basketbolun yeri her zaman çok ayrı… İşte tam da bu sebeple, Ülker‘in özel davetlisi olarak 2017 Final Four‘u izleyeceğimiz için çocuklar gibi şendik.

final-four-2017-ulker-fenerbahce-usengec-sef

Hatta sosyal medyadan da takip edenlerinizin bildiği gibi, Final Four basketbol müsabakalarının, ilk günü coşkusunu, bizzat yerinde yaşayabilmek için, Antalya tatilimizi yarıda kesip, dün İstanbul’a döndük ve havaalanından eve uğrayıp, bavullarımızı bıraktıktan sonra, ayağımızın tozuyla soluğu Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda aldık.

Fenerbahçe Ülker, daha önce de Final Four’da final heyacanı yaşamış, ilk sene Madrid’de ev sahibi Real Madrid‘e, geçen sene de son saniyelerde CSKA‘ya kaybetmişti. Bu iki takımın da bu sene yine 4 takım arasında olması, belki de kaderin bir cilvesi, ezeli rakip Yunan Olimpiakos‘un son takım olması öbür cilvesi, finalin de İstanbul’da olması da belki de rövanş için bir işaretti. Ay hadi inşallah! 🙂
final-four-2017-ulker-fenerbahce-usengec-sef
Salondaki yerimizi alıp ilk maç olan CSKA – Olimpiakos maçını izlemeye başladık. CSKA özellikle favori olmasına ve tüm maçı baştan sona önde götürmesine rağmen son saniyelerde farkı kapatan Olimpiakos’un nefes nefese geçen skor rallisini lehine bitirmesi ile adeta şok oldu. Tüm maç boyunca CSKA’ya karşı Türk taraftarların da desteğini alan Yunanlılar’ın en büyük motivasyon kaynağı, maç boyu bitmeyen tezahüratları ile ateşli Yunan taraftarlar oldu.
final-four-2017-ulker-fenerbahce-usengec-sef
final-four-2017-ulker-fenerbahce-usengec-sef
Dün yapılan ikinci maçta, gururumuz Fenerbahçe,  takımın başında en büyük avantajımız olan ve taraftarın da büyük saygı ve sevgi duyduğu Teknik Direktör Obradovic önderliginde, maça ağırlığını koyup, skorun kapanmasına izin vermeden, hatta zaman zaman farkı 15 sayılara kadar yükselterek, 84-75 maç skoruyla, özellikle 19 Mayıs gibi bu çok özel günde, bence rahat ve kendinden emin bir galibiyet aldı. Bu maçları, bu ambiyansta izledikten sonra artık rahatça söyleyebilirim ki, bu kupa artık bizimdir ve İstanbul’da kalacağına inancım sonsuz! 🙂
final-four-2017-ulker-fenerbahce-usengec-sef
Eşim sayesinde normalde severek takip ettiğim futboldan son dönemde soğuyan biri olarak, şu gözlemimi de iletmek isterim; basketbol halen Turkiye’de bu düzeyde izlenen en kaliteli spor dalı bence. Kadını-erkeği, çocuğu-genci-yaşlısı, hep beraber küfürsüz tezahüratlarla yankılanan, kaliteli ve güzel bir  salonda, keyifle maç izleme imkanı sunulması, beni basketbol maçlarına bundan sonra daha sık gelme konusunda da oldukça heyecanlandırdı diyebilirim.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı milletçe kutladığımız gün, bize galibiyeti yaşatan Fenerbahçemiz’e, yarınki Final Four 2017’nin büyük final maçında da şimdiden bol şans diliyorum. Haydi gençler! O kupa buraya gelecek! 🙂
     final-four-2017-ulker-fenerbahce-usengec-sef

1 Yorum

  1. Ayyy o duyguyu orda canlı canlı canlı yaşamak çok zevklidir eminim zaten o mutluluk da yüzünüzden okunuyor inşallah o kupa da gelir deee sevincimiz daha büyük olur…..

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz